ایران پرس- مسلمانان روهینگیایی از حکم دیوان بین المللی دادگستری در حمایت از آنها درمقابل جنایات حکومت میانمار استقبال کردند.

نشریه "بنگلادش 24" نوشت: مسلمانان روهینگیا حاضر در اردوگاه‌های مهاجران در منطقه "کاکس بازار" Cox's Bazar بنگلادش، ضمن استقبال از حکم دیوان بین المللی دادگستری (لاهه) اعلام کردند، با صدور این حکم عدالت برقرار شده است.

دولت بنگلادش نیز  با درخواست از دولت میانمار برای اجرای کامل توصیه ها و دستورالعمل های دیوان بین المللی دادگستری درباره حفاظت از جان مسلمانان روهینگیا، آن را اقدامی مثبت برای ایجاد یک محیط سازنده جهت بازگشت مسلمانان به میانمار عنوان کرد.

دیوان بین‌المللی دادگستری در حکمی از دولت میانمار خواست اقداماتی فوری را برای محافظت از جان مسلمانان روهینگیا در برابر نسل کشی اتخاذ کند.

استقبال مسلمانان روهینگیا از حکم دیوان بین المللی دادگستری مبنی بر لزوم اقدامات فوری دولت میانمار برای محافظت از جان مسلمانان این کشور در مقابل نسل کشی واکنشی مثبت به نخستین گام یک نهاد حقوقی بین المللی در صیانت از حقوق به تاراج رفته روهینگیایی ها است.

برغم آنکه بیش از دو سال از دور جدید خشونت ها و جنایات نظامیان ارتش و بوداییان افراطی میانمار علیه مسلمانان در ایالت راخین سپری شده است، سکوت مجامع بین المللی در قبال این جنایات همواره مورد اعتراض افکار عمومی بوده است.

اگر چه رای دیوان بین المللی دادگستری درباره لزوم صیانت دولت میانمار از مردم مسلمان ایالت راخین در مقابل نسل کشی دیرهنگام صادر شد، اما روزنه ای امید بخش برای توجه بیشتر جامعه جهانی به جنایات ضد آنان است.

البته رای دیوان بین المللی دادگستری درباره صیانت از جان مردم روهینگیا تنها بخشی از مطالبات بحق مردم مسلمان میانمار از مجامع حقوقی بین المللی است. 

آنان انتظار دارند که نهادهای بین المللی با اعمال فشار سیاسی و حقوقی بر دولت میانمار، این کشور را به توقف همه جنایات و خشونت ها ضد مسلمانان در ایالت راخین و در ادامه فراهم کردن زمینه بازگشت امن آنان به سرزمین مادری خود در میانمار و تضمین تامین امنیت  برای بازگشت آوارگان از بنگلادش وادار کنند.

رای دیوان بین المللی دادگستری در حالی صادر شده است که پس از انتشار خبر بررسی جنایات جنگی در ایالت راخین در میانمار توسط  دیوان کیفری بین المللی، دولت این کشور مدعی شد که هیچگونه نسل کشی علیه روهینگیایی ها اعمال نشده است.

کمیته دولتی میانمار با اذعان به برخی جنایات جنگی نظامیان این کشور اما مدعی شد که ارتش میانمار مرتکب نسل کشی نشده است.

این موضع کمیته دولتی میانمار در حالی است که تا قبل از آن مقامات این کشور حتی ارتکاب نظامیان خود به جنایت جنگی را نیز رد می کردند.

به نظر میرسد فشار افکار عمومی، رسانه ها و برخی نهادها و کشورها علیه میانمار، دولت این کشور را  به اعتراف در زمینه وقوع جنایت جنگی در ایالت راخین و علیه مسلمانان مجبور کرده است.

ورود نهادهای حقوقی بین المللی به مسئله کشتارمردم مسلمان میانمار توسط ارتش این کشور اگر چه دیر هنگام است، اما انتظار افکار عمومی در جهان از این نهادها صدور آرا با ضمانت اجرای لازم است که بتواند همه حقوق به یغما رفته آنان را استیفا کند.

نویسنده: عسگری

117

بیشتر بخوانید:

گزارش: محکومیت کشتار مسلمانان میانمار در لاهه

رد نسل کشی مسلمانان روهینگیا توسط دولت میانمار / تحلیل

واکنش مسلمانان روهینگیا به اظهارات دروغین سوچی/ تحلیل

مسلمانان روهینگیا اظهارات "سوچی" در دادگاه لاهه را رد کردند