ایران پرس- وزارت دولت در امور صلح افغانستان در واکنش به رد هیات مذاکره کننده دولت توسط گروه طالبان اعلام کرد، این گروه درحال جنگ با دولت کابل است بنابر این این هیات را نیز باید دولت افغانستان تعیین کند.

«ناجیه انوری» سخنگوی وزارت دولت در امور صلح افغانستان در واکنش به موضع گروه طالبان درباره رد هیات مذاکره کننده ارگ ریاست جمهوری این کشور افزود، هیات مذاکره کننده افغانستان پس از مشورت‌های بسیار با اقشار مطرح و تاثیرگذار جامعه تشکیل شده است از اینرو نباید گروه طالبان آن  را رد کند.

وزارت دولت در امور صلح افغانستان پیش از این نیز اعلام کرده بود، دستور کار ما برای مذاکره با طالبان مشخص است و برای رسیدن به صلح آماده گفت‌وگو هستیم.

گروه طالبان پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرده بود، دولت افغانستان یکی از طرف‌های شرکت کننده در مذاکرات است و بدلیل این که هیات مذاکره کننده فراگیر و نماینده اقشار تاثیرگذار جامعه این کشورنیست، با این هیئت مذاکره نخواهد کرد. 

موضع طالبان در رد لیست هیات مذاکره کننده دولت افغانستان نشان می دهد، روند برگزاری گفتگوهای بین الافغانی با دشواری های بسیاری روبرو است.

آنگونه که طالبان در بیانیه خود اشاره کرده اند علت رد لیست هیات مذاکره کننده دولت افغانستان فراگیر نبودن لیست اعلام شده است.

به عبارت دیگر گروه طالبان تیم مذاکره کننده معرفی شده از سوی ارگ ریاست جمهوری افغانستان را فاقد جامعیت لازم و حضور نمایندگان همه گروه های سیاسی،قومی و مذهبی می داند.

این گمانه وجود دارد که علت اساسی موضع طالبان درباره فراگیر نبودن لیست معرفی شده از سوی «محمد اشرف غنی» برای مذاکره بین الافغانی، به اختلافات و تنش های وی با «عبدالله عبدالله» اشاره دارد که پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان این مناقشه عریان تر از گذشته در فضای سیاسی این کشور مشاهده می شود.

به گونه ای که عبدالله نیز همزمان با غنی در قصر سپیدار مراسم تحلیف ریاست جمهوری برگزار کرد و خود را پیروز واقعی انتخابات بر مبنای آرای پاک دانست.

با وجود رایزنی های فشرده میانجی های داخلی و خارجی همچنان غنی و عبدالله حاضر به مصالحه نشده اند و این مسئله هم برای مردم و هم دیگر طرف های درگیر در تحولات افغانستان نگران کننده شده است.

طالبان و آمریکا که در 29 فوریه توافقنامه صلح در دوحه پایتخت قطر امضا کرده اند نگران تاثیر منفی تداوم اختلافات غنی و عبدالله بر این توافق هستند. اگرچه طالبان با ادامه حملات مرگبار خود در مناطق مختلف افغانستان از همان ساعت نخستین امضای این توافق آنرا نقض کرده است.

این واقعیت بیش از گذشته آشکار شده است که تنش های عمیق سیاسی در افغانستان مانعی برای برگزاری گفتگوهای فراگیر بین الافغانی با مشارکت نمایندگان دولت، گروه های سیاسی قومی مذهبی و جامعه مدنی این کشور است و هر گونه توافق در مذاکرات غیر فراگیر بشدت شکننده خواهد بود.

عدم حمایت آحاد مردم افغانستان از توافقی که تنها نمایندگان بخشی از جامعه این کشور در آن حضور داشته باشند قطعا استمرارنخواهد داشت و نمی تواند تضمین کننده برقراری یک صلح دائمی در افغانستان باشد.

به نظر می رسد، گروه طالبان نیز با توجه به شرایط سیاسی پرتنش در افغانستان خواستار تهیه لیستی برای مذاکره از سوی  حکومت این کشور است که بتواند همه جامعه افغانستان را نمایندگی کند.

  116/118

بیشتر بخوانید:

دولت افغانستان هیأت مذاکره کننده با طالبان را تعیین کرد