ایران پرس: «مون جائه این» رییس جمهوری کره جنوبی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل خواستار اعلام پایان جنگ دو کره شد.

امسال هفتادمین سالگرد آغاز جنگ دو کره است. کره شمالی و جنوبی، دو کشور شبه جزیره هستند که قبلاً یک ملت واحد بودند اما پس از پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945 میلادی تقسیم شدند و از سال 1950 درگیر جنگی شدند که در سال 1953 با یک آتش بس و نه پیمان صلح به پایان رسید.

رییس جمهور کره جنوبی روز چهارشنبه در سخنرانی ویدئویی خود درسازمان ملل گفت: "صلح در شبه جزیره کره هنوز در حال انجام است اما تغییراتی که پیش از این ما را برای تحقق صلح امیدوار کرده بود متوقف شده اند."

از منظر کار شناسان اشاره وی به مذاکرات رهبران آمریکا و کره شمالی برمی گردد.

رهبران این دو کشور از ژوئن 2018 تاکنون سه بار با یکدیگر دیدار کرده‌اند اما دیوار بی اعتمادی میان دو کشور همچنان پابرجاست و مذاکرات سال گذشته هیات‌های پیونگ یانگ ‌– واشنگتن در استکهلم هم که تلاشی برای شکستن بن‌بست در مذاکرات شبه جزیره کره بود، در نهایت نافرجام ماند.

اما این پرسش مطرح است که چرا برغم دیدارهای سه گانه سران آمریکا و کره شمالی،  مذاکرات صلح شبه جزیره کره همچنان در بن بست قرار دارد؟

از نظر ناظران سیاسی، بدعهدی‌های آمریکا در مذاکرات، اولین عاملی است که باعث شده مذاکرات شبه جزیره کره تاکنون به نتیجه نرسد.

افزون بر این از منظر پیونگ یانگ، زیاده‌ خواهی‌های «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا عامل اصلی شکست این مذاکرات است.

و نکته آخر اینکه، دولت آمریکا با برگزاری رزمایش مشترک با کره جنوبی در شبه جزیره کره -که ترامپ وعده توقف آن را داده بود- به فضای بی اعتمادی در منطقه دامن زده است.

به همین دلیل هم است که به رغم گذشت هفت دهه از جنگ دو کره و برقراری آتش بس در این منطقه، کره شمالی و جنوبی هنوز نتوانسته اند به صلح پایدار برسند.

با این حال اظهارات رییس جمهوری کره جنوبی در شصت و هفتمین سالگرد آتش بس شبه جزیره کره می تواند بهترین فرصت برای دو کره به منظور برقراری صلح دایمی در منطقه باشد، چرا که حضور نظامیان آمریکایی و برگزاری رزمایش های این کشور با کره جنوبی، تاکنون جز بحران و تنش نتیجه ای نداشته است.

در مجموع ازمنظر کارشناسان سیاسی، مذاکرات سه گانه ترامپ و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی فرصتی برای «صداقت» عملکرد دولتمردان آمریکایی دربرابر افکار عمومی بود که ترامپ هم مثل اسلاف خود در این آزمون بازنده شد.

البته آنچه روشن است اینکه دیدارهای سه گانه ترامپ با اون به بهانه گرفتن امتیاز از پیونگ یانگ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا بود اما بد عهدی ترامپ در انجام تعهدات، شبه جزیره کره را مجدداً به شرایط نقطه صفر بازگردانده است.

به همین دلیل هم است که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی پیشین رئیس جمهوری آمریکا  اعتراف کرده است که فشار حداکثری ترامپ علیه کره‌شمالی شکست خورده است.

نویسنده: فرهاد همتی

117

بیشتر بخوانید:

رویکرد متناقض آمریکا در قبال بحران هسته ای شبه جزیره کره

کره شمالی تمام ارتباطات خود با کره جنوبی را قطع کرد