ایران پرس: با وجود حمایت های جمهوری آذربایجان و ترکیه از تداوم نخست وزیری «نیکول پاشینیان»، این سیاستمدار ارمنی مقام های باکو را به تلاش برای تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات آتی مجلس ملی ارمنستان متهم می کند.

در همین ارتباط، «نیکول پاشینیان» سرپرست نخست وزیری ارمنستان می گوید: "جمهوری آذربایجان با ایجاد تنش‌های مرزی به دنبال اعمال نفوذ و تاثیرگذاری بر انتخابات پارلمانی این کشور است. زیرا نمی خواهد دوباره حزب ما در انتخابات ارمنستان پیروز شود."

سخنان اخیر سرپرست نخست وزیری ارمنستان را نباید چندان جدی قلمداد کرد. بویژه چنین به نظر می رسد که پاشینیان در راستای تبلیغات انتخاباتی به طرح چنین اظهارنظرهایی روی آورده است.

در شرایطی که اعتراض های مردمی در ایروان بسیار جدی شده بود و مقام بلندپایه ارتش ارمنستان از پاشینیان خواستند از سمت خود استعفا دهد، وی مقام های ارتش را به تلاش برای کودتا در ارمنستان متهم کرد.

بحران سیاسی ارمنستان زمانی رنگ و بوی جدیدی به خود گرفت که نیکول پاشینیان در مصاحبه مطبوعاتی با اعلام ناکارآمد بودن موشک های اسکندر ساخت روسیه در جنگ 44 روزه قره باغ، زمینه های اعتراض های مردمی را فراهم کرد.

در پی این اظهارات، ارتش ارمنستان واکنش های انتقادی تندی علیه شخص پاشینیان ابراز داشتند. ستاد نیروهای مسلح ارمنستان با انتشار اطلاعیه ای درخواست استعفای سریع نخست وزیر از سمت خود شد.

اما متعاقب آن، نیکول پاشینیان اطلاعیه ارتش را برابر با کودتای نظامی قلمداد کرد و فرمانده ستاد نیروهای مسلح را برکنار کرد. درآن شرایط، سران جمهوری آذربایجان و ترکیه بیشترین حمایت را از دولت پاشینیان به عمل آوردند، زیرا مقام های باکو و آنکارا به این حقیقت واقف هستند که با کنار رفتن نیکول پاشینیان، اوضاع توافقنامه صلح قره باغ ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.

با توجه به حمایت های جمهوری آذربایجان و ترکیه از نسخت وزیری نیکول پاشینیان، بدون شک طرح اتهام های اخیر سرپرست نخست وزیری ارمنستان تنها تلاشی به منظور کسب آرای مردمی در ارمنستان است.

سه عامل مهم تاثیرگذار در تحولات اخیر ارمنستان

درارتباط با مشکلات فعلی ارمنستان، دیدگاه های مختلفی توسط کارشناسان مطرح شده است.

به عنوان مثال «مراد یئشیل‌تاش» مدیر بنیاد تحقیقات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ترکیه و کارشناس سیاسی این کشور معتقد است: "درباره تحولات اخیر در ارمنستان، سه عامل مرتبط با یکدیگر وجود دارد. این عوامل شامل فقر و گسترش آن در میان مردم، شکست ارمنستان در جنگ دوم قره باغ و شکست در مقابل اراده مردم مسلمان جمهوری آذربایجان و مقابله دولت پاشینیان به منظور جلوگیری از نفوذ سیاسی احزاب مخالف در راس هرم قدرت مرتبط هستند."   

در حقیقت، این کارشناس و صاحبنظر ترک معتقد است در دوران حاکمیت نیکول پاشینیان از شدت فقر مردم کاسته نشده است، اما دولت وی تلاش کرده است تا از شرایط موجود درجهت مقابله با نفوذ احزاب مخالف درحاکمیت ایروان بهره برداری کنند.

در همین ارتباط این واقعیت را نباید نادیده گرفت که نظرسنجی های اخیر در ارمنستان همگی از شکست حزب «گام من» به رهبری نیکول پاشیناین حکایت دارد.

همین عامل موجب شده است که این سیاستمدار جوان ارمنستان با طرح اتهام هایی به دشمن اصلی دولت و مردم ارمنستان، تلاش کند حامیانش خود را باز یابد. شکی نیست که با شکست حزب پاشینیان در انتخابات 24 ژوئن، این سیاستمدار ارمنی برای همیشه از صفحه سیاسی ارمنستان حذف خواهد شد.

نویسنده: محمدعلی طالبی

117

بیشتر بخوانید:

پاشینیان ، گزینه پیشنهادی «ائتلاف گام من» برای انتخابات ارمنستان