ایران پرس: خواهر رهبر کره شمالی با بیهوده خواندن انتظارات آمریکا درباره گفت‌وگوهای بین دو کشور، تاکید کرد واشنگتن برای دلگرمی به خود چنین تفاسیری از بیانیه‌های پیونگ‌یانگ برداشت می‌کند.

خواهر رهبر کره شمالی روز سه شنبه در بیانیه ای گفت: "به نظر می رسد که امریکا ممکن است اوضاع را به گونه ای تفسیر کند که به دنبال آسایش برای خود باشد، چنین انتظار اشتباهی آنها را نا امیدتر خواهد کرد."

درباره واکنش منفی پیونگ یانگ به تلاش های دولت آمریکا برای مذاکره با کره شمالی  می توان به چند نکته اشاره کرد:

نکته اول اینکه، اخیرا «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در نشست عمومی سومین کمیته مرکزی حزب کارگران حاکم کره شمالی درباره راهبرد این کشور درقبال سیاست‌های آمریکا تاکید کرده بود: "برای حمایت از منافع و توسعه آینده کره شمالی و برای تضمین صلح و امنیت ملی باید همزمان برای گفت وگو یا رویاروئی با آمریکا آماده باشیم.

اون در این نشست همچنین ضمن تاکید به ارتقای تقویت موضع راهبردی و نقش فعال این کشور، خواستار واکنش شدید و سریع درمقابل تغییرات سریع اوضاع و تمرکز تلاش های پیونگ یانگ برای سیطره و کنترل اوضاع در شبه جزیره کره شده بود.

نکته بعدی اینکه، به دنبال این اظهارات رهبر کره شمالی، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی امریکا در مصاحبه با «ای بی سی نیوز» (ABC News) اظهارات کیم را «یک سیگنال جالب» خواند و گفت: "واشنگتن منتظر خواهد ماند تا ببیند آیا آنها مایل به برقراری ارتباط مستقیم تر با ما هستند یا خیر؟"

افزون بر مشاور امنیت ملی امریکا، نماینده ویژه ایالات متحده در امور کره شمالی که این هفته برای یک سفر پنج روزه عازم کره جنوبی شده تاکید کرد: "ایالات متحده آماده است هر زمان و مکانی بدون پیش شرط با رهبر کره شمالی ملاقات کند و چشم به راه پاسخ مثبت پیونگ یانگ به این موارد است."

در این میان نماینده ویژه ایالات متحده در امور کره شمالی پس از گفت و گو با همتای کره جنوبی خود گفت: "ما امیدواریم که کره شمالی به پاسخ و پیشنهاد ما برای دیدار در هر مکان و زمان بدون پیش شرط، پاسخ مثبت دهد."

البته تلاش مقامات آمریکا برای مذاکره با کره شمالی محدود به این مقام واشنگتن نیست. در ماه مه گذشته، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا نیز از عزم خود برای دیدار با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی سخن گفته بود.

نکته سوم اینکه، پس از ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا و نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی برای مذاکره با کره شمالی، دولت پیونگ‌یانگ توقعات آمریکا برای مذاکره را بیهوده و اشتباه توصیف کرد.

«کیم یو جونگ» خواهر کیم جونگ اون رهبر کره شمالی – که به زعم بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان، نفر دوم قدرتمند در دولت این کشور است – پس از اینکه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی ایالات متحده اظهارات رهبر کره شمالی درباره گفت و گو با ایالات متحده را «نشانه جالبی» خواند، گفت: "ایالات متحده انتظارات اشتباهی دارد."

 نکته بعدی اینکه، اظهار امیدواری مقامات ارشد دولت بایدن برای مذاکره با رهبر کره شمالی درحالی‌ است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا، پیش از این سه بار به صورت رودررو با رهبر کره شمالی دیدار و در زمینه خلع سلاح اتمی در قبال رفع تحریم‌ها مذاکره کرد، اما در نهایت این مذاکرات به دلیل زیاده خواهی‌های و بی تعهدی  دولت آمریکا به بن‌بست رسید و ناکام ماند.

ونکته آخر اینکه، کره شمالی خواستار کنار گذاشتن سیاست خصمانه آمریکا علیه پیونگ یانگ به عنوان پیش شرط اصلی بازگشت به گفت و گوها شده است. تاکید مقامات کره شمالی براین موضوع در شرایطی است که واشنگتن بر قصد خود برای ادامه فشار بر کره شمالی به منظور آنچه خلع سلاح هسته ای کامل در شبه جزیره کره ادامه می دهد.

«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید اخیرا گفته، مقام‌های آمریکایی بررسی چندین ماهه سیاست گذاری کره شمالی را تکمیل کرده‌اند. تکمیل خلع سلاح اتمی کره شمالی همچنان هدف ماست اما چهار رئیس جمهوری پیشین آمریکا نتوانستند پیونگ یانگ را به سمت دست کشیدن همیشگی از تسلیحات اتمی سوق دهند.

سیاست دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا تلاش برای دستیابی به یک توازن بین سیاست مورد نظر روسای جمهوری سابق کشور است.

در مجموع باید گفت، کیم جونگ اون رهبر کره شمالی اخیرا تاکید کرده که کشور متبوعش همزمان باید برای گفت وگو و یا رویاروئی با آمریکا به طور کامل آماده باشد. 

این اظهارت جدید اون باعث شده مقامات آمریکا این اظهارت را پالس مثبتی از سوی پیونگ یانگ برای مذاکره با آمریکایی ها تلقی نمایند. این تلقی مقامات آمریکایی در شرایطی است که «کیم یو جونگ» خواهر رهبر کره‌شمالی دیروز ۲۲ ژوئن (اول تیر) چشم انداز از سرگیری زودهنگام دیپلماسی با ایالات متحده را رد کرد و گفت: "انتظارات آمریکا از مذاکرات، آن‌ها را به ناامیدی بیشتری فرو خواهد برد."

خواهر رهبر کره شمالی تاکید کرد آمریکا تفسیر اشتباهی از صحبت های اخیر برادرش داشته و از سرگیری مذاکره میان دو کشور، به این زودی ها میسر نخواهد شد.  

تاکید نفر دوم کره شمالی به این موضوع در حالی است که واشنگتن هم چنان بر سیاست‌های مداخله گرایانه خود در قبال پیونگ یانگ ادامه می دهد و برغم رفت وامدهای روسای جمهور دموکرات و جمهوریخواه در آمریکا، تغییری در سیاست‌های خصمانه واشنگتن در قبال پیونگ یانگ حاصل نشده است.

نویسنده: فرهاد همتی

117