ایران پرس: پیشروهای طالبان در مناطق مختلف افغانستان و تصرف 27 ولایت، این گروه را در آستانه تسلط کامل بر همه نقاط این کشور قرار داده است.

سرعت پیشروهای طالبان و اجرای سیاست تصرف شهر به شهر این گروه به گونه ای است که نیروهای طالبان در نزدیک به سه روز حدود ده ولایت افغانستان به خصوص ولایات مهمی مانند غزنی، قندهار، بلخ و بامیان را در اختیار خود گرفته اند.

گزارش های منتشر شده از مناطق مختلف افغانستان نشان می‌دهند در بیشتر ولایات افغانستان، نیروهای دولتی با کمترین مقاومت تسلیم شده و طالبان برای تسلط برشهرها کار سختی نداشته اند.

این شرایط سبب شده تا سخنگوی طالبان نیز پیشروهای برق آسا این گروه در افغانستان را ناشی از تسلیم مردم و نیروهای دولتی و عدم مقاومت آنان را به طور تلویحی متاثر از محبوبیت طالبان بداند. 

آغاز شمارش معکوس برای سقوط دولت افغانستان

بر اساس پیش بینی ها که مبنای آن سرعت عمل طالبان در تصرف ولایات افغانستان در هفته های اخیر بوده است، برخی منابع گفته اند تا کمتر از سه روز آینده این گروه بر کابل نیز مسلط خواهد شد.

به همین دلیل است که می توان گفت که شمارش معکوس برای سقوط دولت افغانستان آغاز شده است. به خصوص آنکه برغم سخنان اخیر «محمداشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان درباره جلوگیری از بی ثباتی بیشتر که روز گذشته در رسانه ها منتشر شد، اتفاقات میدانی بر خلاف اظهارات اشرف غنی در حال رقم خوردن است. 

رئیس جمهوری افغانستان در سخنان خود همچنین از رایزنی با همکاران بین المللی خود درباره تحولات این کشور و پیشروهای طالبان خبر داده بود که انتظار میرفت طبق گفته های اشرف غنی شرکای دولت کابل برای حمایت از وی وارد صحنه نبرد با طالبان شوند که تاکنون چنین حمایتی رخ نداده است.

آمریکا که مسئول شرایط کنونی در افغانستان است، اعلام کرده سه هزار نظامی خود را به این کشور فرستاده تا فقط روند انتقال کارکنان سیاسی و امنیتی خود از افغانستان را انجام دهند.

دولت و ملت افغانستان که اوضاع فعلی کشورشان ناشی از حملات گسترده طالبان را نتیجه خروج غیر مسئولانه و شتابزده ارتش آمریکا تا قبل از نتیجه بخشی گفت وگوهای بین الافغانی می دانند، انتظار داشتند تا کاخ سفید دستکم برای جلوگیری از ورود این گروه به کابل و سقوط حکومت اشرف غنی اقدام موثری انجام دهد.

با وجود آنکه آمریکا در توافقنامه همکاری راهبردی و پیمان امنیتی با دولت افغانستان که صراحتا متعهد شده با دشمنان این کشور مقابله کند اما در شرایطی که دولت افغانستان در یک قدمی سقوط توسط طالبان قرار گرفته است، هیچگونه اقدامی را در دستور کار ندارد و صرفا برای خارج کردن اتباع خود از کابل تلاش می کند.      

 با نزدیک شدن طالبان به کابل و سقوط ولایت های همجوار با پایتخت افغانستان این پرسش در حال حاضر افکار عمومی در این کشور وهمچنین ذهن جهانیان را به خود مشغول کرده است که این گروه پس از تصرف کامل افغانستان و ساقط کردن دولت این کشور چه برنامه ای دارد و با این دستاورد که خود که بیش از بیست سال برای آن جنگیده، چگونه برخورد خواهد کرد؟

برغم تاکید سازمان ملل و برخی کشورها درباره عدم برسمیت شناختن حکومت احتمالی طالبان در افغانستان پس از سقوط دولت این کشور، پیش بینی می شود این گروه بدون توجه به واکنش های خارجی گام پایانی برای استقرار امارت اسلامی را محکمتر برمی‌دارد که در این صورت دموکراسی و اصل مهم جمهوریت به محاق خواهد رفت.

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات افغانستان: کابل در آستانه سقوط/ بامیان در تصرف طالبان/ نشست خبری طالبان در مزار شریف