ایران پرس: گزارش های خبری همچنان از تشدید تنش میان چین و جزیره تایوان حکایت دارند که به گفته وزیر دفاع این جزیره، در چهار دهه اخیر بی‌سابقه بوده است.

پرواز هواپیماهای نظامی چین در منطقه شناسایی پدافند هوایی جزیره تایوان اگر چه در گذشته هم بوده اما در یک هفته اخیر پرواز این هواپیماها به ده‌ها فروند رسیده که مقامات تایوان را نگران پیامدهای آن می کند.

در خصوص افزایش تنش میان چین و تایوان که دولت پکن آنرا بخش جدایی ناپذیر از سرزمین مادری می داند، عوامل داخلی در تایوان و همچنین دخالت‌های بین المللی نقش مهم و تاثیر گذاری دارند.

اگر چه دولت چین سیاست مدارا و تحمل را در ارتباط با حزب حاکم دموکراتیک به عنوان حزبی استقلال طلب در جزیره تایوان در پیش گرفته است، اما با تشدید تلاش های گروه‌های افراطی و ملی گرایان برای اعلام استقلال این جزیره، دولت چین با حساسیت بیشتری تحولات آن را دنبال می کند.

چین بارها به مقامات جزیره تایوان هشدار داده است که هر گونه اقدام آنان برای اعلام استقلال می تواند پکن را ناگزیر به استفاده از گزینه نظامی کند. از اینرو بدون تردید، هیچ گروه و جناحی در تایوان این جرات را که در برابر چین بخواهند قدرت نمایی و یا اعلام استقلال کند، ندارد.

حمایت آمریکا از گروه‌های افراطی تایوان

به همین دلیل محافل غربی بخصوص آمریکا در راستای سیاست به چالش کشیدن چین و درگیر کردن آن با مساله تایوان، گروه‌های افراطی و استقلال طلب این جزیره را تحریک و حمایت می کنند.

«کاترین وونگ» katrin woong کارشناس مسایل سیاسی براین باور است: "چین صد درصد فشارهای خود را بر تایوان افزایش می دهد اما به همان میزان می تواند برروابط پکن با واشنگتن نیز تاثیر گذار باشد. با این حال، چین اجازه رشد به ملی گرایان تایوان را نخواهد داد."

از دیدگاه محافل سیاسی، بیش از آنکه گروه‌های داخلی استقلال طلب در جزیره تایوان موجب نگرانی چین باشند، اقدامات و تحرکات نظامی آمریکا و انگلیس در آب‌های تنگه تایوان تحریک کننده است.

آمریکا و انگلیس با اعزام پی در پی ناوهای جنگی خود به منطقه و عبور از تنگه تایوان به نظامی گرایی در منطقه شرق آسیا دامن می زنند. در همین حال، فروش میلیاردها دلار سلاح و تجهیزات نظامی پیشرفته آمریکا به جزیره تایوان که از دیدگاه چین، نقص توافق چین واحد از سوی واشنگتن است با هدف حمایت از جریان استقلال طلبی و ایجاد توهم رویارویی با چین در جزیره تایوان صورت می گیرد.

گزارش روز پنجشنبه روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مبنی بر آموزش پنهانی نظامیان تایوان از سوی نظامیان آمریکایی نیز بیش از پیش می تواند وضعیت امنیتی تنگه تایوان را ملتهب کند.

«سانگ ژونگ پینگ» s.zhongping مفسر نظامی در چین براین باور است: "ارتش این کشور برای نابودی سیستم موشکی ضد هوایی تایوان که آمریکا در اختیار آن قرار می دهد قبل از اعزام هواپیماهای جنگی از موشک‌های بالستیک استفاده خواهد کرد."

در هر حال، سیاست کلی آمریکا مهار چین و ممانعت از ادامه رشد اقتصادی این کشور است تا نتواند هژمونی جهانی آمریکا را به نفع خود تغییر دهد.

علاوه براین، شکست آمریکا در افغانستان و خیز چین برای افزایش نفوذ و حضورش درآن کشور نیز باعث شده است، آمریکا بیش از پیش در جهت سرگرم کردن چین به تحولات تایوان تلاش کند.

امضای توافقنامه آمریکا، انگلیس و استرالیا برای کمک به این کشور جهت  ساخت زیردریایی های هسته ای هم در راستای وادار کردن چین به ورود به مسابقه تسلیحاتی و اختصاص بخش مهمی از توان مالیش به مسایل نظامی است تا از ادامه رشد اقتصادی باز بماند. 

نویسنده: مجید وقاری

117

بیشتر بخوانید:

هشدار چین به ماجراجویی آمریکا در جزیره تایوان