ایران پرس: با وجود مصالحه دولت «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه با رژیم نژادپرست اسرائیل، مردم ترکیه همچنان بر مواضع ضد اسرائیلی خود پافشاری کرده و از مواضع به حق مردم فلسطین دفاع می کنند.

شماری از شهروندان ترکیه به منظور اعلام انزجار از رژیم صهیونیستی، در شیوه ای ابتکاری، شعار «لعنت بر اسرائیل» را در سالگرد «روز نکبت» بر روی پل مشهور «بغاز» شهر استانبول به تصویر کشیدند.

مردم مسلمان ترکیه در ابتکار عمل خود در سال جاری، به شیوه ای متفاوت، انزجار خود را از عملکرد و جنایات روزافزون رژیم صهیونیستی نشان دادند. 

از این ابتکار عمل - که به مناسبت روز نکبت رونمایی شد - مردم ترکیه شعارهایی نظیر «روز آزادی فلسطین بسیار نزدیک است» و «لعنت بر اسرائیل» را با لیزر بر روی پل «بغاز» در استانبول منعکس کردند.

نکته قابل تامل در این ارتباط این است که ابتکار مردم ترکیه در مخالفت با جنایات فزاینده رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی فلسطین و ادامه سیاست اشغالگری درحالی در دستور کار قرار گرفت که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در رویکردی مغایر با خواست مردم کشورش، در نامه‌ای به رئیس رژیم صهیونیستی، روز به اصطلاح تاسیس این رژیم غاصب را به وی تبریک گفت.

اقدام ابتکاری مردم ترکیه را می توان در راستای بخش دیگری ازمخالفت های مردمی با تلاش های نادرست رئیس جمهوری ترکیه در سیاست خارجی قلمداد کرد. در حقیقت، راهی که دولت آنکارا در دستور کار قرار داده است با خواست مردمی در ترکیه مغایرت دارد. در حالی که حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه به منظور پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری سال 2023 میلادی، تلاش مضاعفی به کار گرفته است و مصمم است با عادی سازی روابط با آمریکا و متخدانش از جمله رژیم نژادپرست اسرائیل، این هدف را محقق سازد.

در حالی که حامیان اصلی حزب حاکم ترکیه در دو دهه گذشته همین مردمی بودند که به نظر می رسد شخص رجب طیب اردوغان در اقدامی عجیب و قابل تامل، به آن ها پشت کرده است.

در طول 74 سال گذشته، علاوه بر شهادت هزاران فلسطینی، رژیم نژادپرست اسرائیل با ادامه اشغال اراضی مردم فلسطین، صدها هزار تن از فلسطینیان را آواره کرده است.

بسیاری از کارشناسان، دلیل اصرار مسئولان رژیم صهیونیستی بر آواره کردن مردم فلسطین و اشغال خانه های شان را ناشی از خلق و خوی صهیونیست ها تلقی می کنند. در همین ارتباط، نقش غیرسازنده برخی ازدولت های غربی علی الخصوص آمریکا و انگلیس را در این زمینه، نباید نادیده گرفت.

این دولت ها به جای کمک به برقراری صلح، با دادن پول و تسلیحات کشتار جمعی به رژیم صهیونیستی، در عمل به مشارکت در جنایات اسرائیل در زمینه شهادت مردم مطلوم فلسطین و آوارگی آن ها اشتغال دارند.

درهمین ارتباط، «جاش روبنر» استاد دانشگاه اکستر در انگلیس با بازخوانی ابعاد فاجعه روز نکبت و بیرون‌راندن صدها هزار فلسطینی از سرزمین خود، معتقد است: "بدون توجه به وقایع روز نکبت به عنوان موضوع اساسی در بن بست مذاکرات فلسطین- اسرائیل ، سیاست گذاران نمی‌توانند به راه حلی عادلانه و پایدار برای پایان‌دادن به اشغال نظامی اسرائیل در کرانه باختری ، قدس شرقی و نوار غزه دست یابند."  

به هر حال، اشغالگری، اخراج مردم فلسطین از خانه و کاشانه شان و ویران سازی روستاها و شهرک های فلسطینی و کشتار سازمان یافته مسلمانان فلسطینی و تلاش برای پاک کردن صورت مساله و از بین بردن حق فلسطینیان برای بازگشت به سرزمین های شان را باید از جمله تلاش های صهیونیست ها برای یهودی سازی سرزمین های فلسطینی ها قلمداد کرد.

این درحالی است که در چارچوب سازمان ملل و مشارکت دولت هایی نظیر آمریکا و انگلیس و بر اساس توافقنامه های امضا شده با رهبران رژیم صهیونیستی، مردم فلسطین می بایست به خانه و کاشانه خود باز گردند.

با وجود امضای اسناد معتبر در این زمینه، رهبران رژیم نژادپرست اسرائیل همچنان از بازگشت مردم فلسطین به خانه و کاشانه شان جلوگیری به عمل می آورند. به همین دلیل است که بر خلاف مواضع برخی از دولت های مسلمان، مردم این دسته از کشورها به ویژه ترکیه همچنان در حمایت از مردم فلسطین به شیوه های مختلف اقدام می کنند.

در یک جمع‌بندی کلی از ابتکار مردم ترکیه به مناسبت روز نکبت، باید گفت، این اقدام ارزشمند جدا از این که نشان دهنده مواضع مردم مسلمان ترکیه علیه اسرائیل است، از فاصله هرچه بیشتر مردم این کشور از دولتمردان آنکارا حکایت دارد.

نویسنده: محمدعلی طالبی

117