ایران پرس: آمریکا و کره جنوبی رزمایش‌ مشترکی را در سواحل شرقی شبه جزیره کره آغاز کردند.

نیروی دریایی کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: این رزمایش‌ چهار روزه (26 الی 29 سپتامبر) با هدف نشان دادن قدرت این دو متحد (کره جنوبی و آمریکا) و توانایی‌های این دو کشور برای انجام عملیات‌های دریایی مشترک است.

براساس این بیانیه، بیش از 20 کشتی نیروی دریایی آمریکا و کره جنوبی از جمله ناوهواپیمابر «یواس‌اس رونالد ریگان» دراین رزمایش‌ حضور دارند. همچنین قرار است هلیکوپترها و جت‌های جنگنده این دو کشور در این رزمایش‌ها شرکت کنند.

به گفته وزارت دفاع کره جنوبی، این نخستین رزمایش‌ مشترک ناوهواپیمابر آمریکایی در نزدیکی شبه جزیره کره از سال 2017 است.

رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی، در شرایطی آغاز شده است که مشاوران امنیت ملی آمریکا، ژاپن وکره جنوبی با هدف هماهنگ سازی سیاست های خود ضد کره شمالی در یکم سپتامبر2022 درنشستی سه جانبه در هاوایی آمریکا حضور یافتند.

آمریکا  قصد دارد از طریق توسعه همکاری های سیاسی و امنیتی با شرکای خود در شرق آسیا شامل ژاپن و کره جنوبی، نوعی سیاست هماهنگ را علیه کره شمالی در پیش بگیرد تا فشارها بر پیونگ یانگ تنها منحصر به یک کشور نباشد و کشورهای منطقه نیز در راستای پیاده سازی راهبردهای کاخ سفید در تقابل با کره شمالی مشارکت کنند.

با وجود آنکه ژاپن و کره جنوبی درگیر تنش و مناقشه با کره شمالی هستند، اما از نظر آمریکا تا زمانی که نوعی اجماع علیه پیونگ یانگ به وجود نیاید، اثر گذاری سیاست های فشار ضد کره شمالی پاسخ مورد انتظار را نخواهد داد.

بر اساس چنین رویکردی که پس از دیدار مشاوران امنیت ملی آمریکا، کره جنوبی و ژاپن بخشی از توافقات این نشست در قالب رزمایش های مشترک پدیدار شده است.

پس از رزمایش آمریکا و ژاپن، این بار ارتش آمریکا رزمایش مشترک خود را با کره جنوبی آغاز کرده تا با افزایش فشار روانی بر کره شمالی، این کشور را به پذیرش شروط آمریکا برای پایان مخاصمه دو جانبه ناشی از بحران هسته ای در شبه جزیره  کره وادار کند.

آمریکا تلاش دارد با مشارکت دادن کره جنوبی و ژاپن به مناقشه بین واشنگتن و پیونگ یانگ بخشی ازبرنامه عملیات فشار سیاسی، روانی و امنیتی علیه کره شمالی را به شرکای خود در شرق آسیا واگذار کند. 

دولت کره جنوبی نیز در چارچوب سیاست فشارحداکثری ضد کره شمالی، می کوشد تا نقش بیشتری در برنامه های منطقه ای آمریکا بر عهده بگیرد. بر همین اساس است که برغم بارز بودن حساسیت های کره شمالی نسبت به حضور آمریکا در شبه جزیره کره و رزمایش های مشترک این کشور با کره جنوبی، مقامات سئول برگزاری رزمایش مشترک را پذیرفته اند.                   

«جفری بیدر» کارشناس مسایل بین المللی می گوید: "آمریکا برای توجیه ادامه حضور نظامیش در کره جنوبی و ژاپن که بالغ بر یکصد هزار نیروی نظامی است بیش از هر زمان دیگری سیاست کره شمالی هراسی را در پیش گرفته است و مدام با مقامات کره جنوبی و ژاپن در سطوح مختلف نشست برگزار می کند."

به نظر می‌رسد، آمریکا قصد دارد با تشدید فشارها بر کره شمالی در هماهنگی با کره جنوبی و ژاپن، پیونگ یانگ را به  توقف برنامه موشکی و هسته ای وادار کند.

نویسنده: محمدرضا عسگری

117