ایران پرس: مجلس شورای سلطنت عمان لایحه اصلاح ماده ۱ قانون تحریم رژیم صهیونیستی را برای تکمیل مراحل اجرایی، به کمیته قانونگذاری و حقوقی ارجاع داد.

یعقوب الحارثی، نایب رئیس مجلس شورای عمان گزارش داد، این پیشنهاد، گستره تحریم (قطع رابطه) که ماده مذکور بر آن تأکید دارد را گسترش می‌دهد و باعث می‌شود که دامنه جرم‌انگاری و تحریم این رژیم گسترش پیدا کند. الحارثی همچنین گفت که این قانون به صورت کنونی، هر گونه تعامل با رژیم صهیونیستی را ممنوع می‌کند؛ چه این ارتباط از سوی افراد باشد یا اشخاص حقوقی.

عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی از سپتامبر ۲۰۲۰ آغاز شد. امارات، بحرین، مغرب و سودان چهار کشوری هستند که اواخر سال ۲۰۲۰ عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را انجام دادند.

عمان حتی پیش از عادی‌سازی روابط ۴ کشور عربی، با رژیم صهیونیستی تعامل داشت و بنیامین نتانیاهو اکتبر ۲۰۱۸ به مسقط سفر و با سلطان قابوس، پادشاه فقید این کشور دیدار و گفتگو کرد. با این حال، روابط مسقط و تل آویو در ۴ سال گذشته روند رو به رشدی را طی نکرده است. اکنون نمایندگان مجلس شورای ملی عمان خواستار قطع روابط اقتصادی، ورزشی و فرهنگی و منع تعامل با این رژیم هستند.

این اقدام مجلس شورای ملی عمان، تکمیل فرمان پادشاهی شماره ۹/۷۲ عمان درباره تحریم رژیم صهیونیستی است که توسط سلطان قابوس صادر شده بود. فرمان سلطنتی ۹/۷۲ بر ممنوعیت قراردادهای مستقیم یا غیرمستقیم با ارگان‌ها یا اشخاص مستقر در اراضی اشغالی تاکید دارد. این فرمان همچنین معامله با شرکت‌هایی که منافع یا شعبه‌ای در سرزمین‌های اشغالی دارند را ممنوع اعلام کرده است.

تاثیر اقدام مجلس شورای ملی عمان بر روابط این کشور با رژیم اشغالگر قدس

اقدام مجلس شورای ملی عمان نشان می‌دهد روابط این کشور با رژیم اشغالگر قدس مطابق انتظار و میل این رژیم پیش نمی‌رود. مقامات صهیونیستی انتظار داشتند محدودیتهای اقتصادی این رژیم با عمان کاسته شود، اما اقدام مجلس عمان نشان داد روابط روند نزولی دارد. پیش از این نیز عمان اجازه عبور هواپیماهای صهیونیستی از آسمان این کشور را نداد. رسانه‌های رژیم صهیونیستی اکتبر گذشته از لغو بیش از ده پرواز به هند به دلیل مخالفت عمان با عبور هواپیماهای صهیونیستی از آسمان این کشور خبر دادند.

اقدام مجلس شورای ملی عمان شکستی دیگر برای رژیم صهیونیستی طی ماه‌های اخیر بود. در یک ماه گذشته که قطر میزبان جام جهانی فوتبال بود شهروندان کشورهای عربی تنفر خود از رژیم صهیونیستی را نشان دادند. شهروندان عربی حاضر به گفتگو با خبرنگاران و رسانه های صهیونیستی نشده و تماشاگران کشورهای عربی نیز در استادیوم‌ها علیه رژیم صهیونیستی و در حمایت از فلسطین شعار داده و پرچم فلسطین را برافراشتند.

نکته دیگر این است که اقدام مجلس شورای ملی عمان نشان می‌دهد در کشورهای عربی که مجلس مستقل باشد و فرمایشی نباشد، نمایندگان نیز همسو با افکار عمومی حرکت می‌کنند. بحرین در حالی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را انجام داد که پارلمان این کشور تشریفاتی است. امارات نیز مجلس مستقلی ندارد. بنابراین از این زاویه نیز اقدام مجلس شورای ملی عمان شکستی برای رژیم صهیونیستی است.

نویسنده:  سید رضی عمادی

113