ایران پرس - «نیکلای ملادنوف»، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد در روند صلح خاورمیانه، دیروز 19 آوریل از تشدید روزافزون بحران انرژی در باریکه غزه به شدت ابراز نگرانی کرد.

هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد در روند صلح خاورمیانه گفت بحران کنونی انرژی در غزه نتیجه سیاست های رژیم اسرائیل است و محاصره شدیدی که رژیم اسرائیل بر باریکه غزه تحمیل کرده، زندگی را برای ساکنان این منطقه به شدت دشوار کرده است.

 

باریکه غزه از سال 2007 تاکنون تحت محاصره شدید رژیم اسرائیل قرار دارد. این محاصره پیامدهای وخیمی برای مردم غزه داشته است که وقوع بحران نگران کننده انرژی یکی از مهمترین این پیامدها محسوب می شود. علاوه بر این حملات نظامی گاه و بی گاه و جنگ های چند ماهه ای که رژیم اسرائیل علیه باریکه غزه انجام می دهد نیز سبب از بین رفتن و آسیب دیدن زیرساخت های این منطقه از جمله زیرساخت های انرژی شده است.

در اثر بحران انرژی، معضل مهم برق برای منطقه غزه به وجود آمده است.

در حالی که نوار غزه به 450 تا 500 مگاوات برق در شبانه‌روز نیاز دارد؛ این منطقه در شبانه روز حدود 180 مگاوات دریافت می کند که 30 مگاوارت آن از طریق تنها نیروگاه این منطقه، و 30 مگاوات برق نیز از طریق کشور مصر و 120 مگاوات نیز از طریق رژیم صهیونیستی تامین می شود.

با این حال، این مقدار برق نیز همیشه تامین نمی شود زیرا از یک سو؛ هزینه های برقی که مصر و رژیم صهیونیستی تامین می کنند را مقامات فلسطینی در کرانه باختری رود اردن پرداخت می‌کنند که پرداخت نکردن هزینه ها به علل مختلف سبب قطع صادرات برق به غزه توسط مصر و اسرائیل می شود.

از سوی دیگر، رخدادهایی نظیر جنگ اسرائیل علیه باریکه غزه و اهداف سیاسی این رژیم علیه حماس سبب می شود که قطع برق این منطقه به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گیرد.

با توجه به این شرایط، مردم باریکه غزه که تا پیش از این به طور میانگین در شبانه روز حدود 8 ساعت برق داشتند، طی ماههای اخیر شاهد قطعی بیشتر برق هستند؛ به نحوی که کمبود برق در غزه به بالاترین سطح در 10 سال اخیر رسیده است.

Image Caption

 

موضوع مهم این است که به گفته «اشرف قدرة»، سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین قطعی و کمبود شدید برق سبب شد که بیمارستان ها نیز خدمات خود به مردم غزه را کاهش دهند.تاکنون برخی کشورها کمک های اندکی برای کاهش مشکلات انرژی در باریکه غزه انجام دادند اما از آنجایی که این کمک ها مقطعی بوده، صرفاً در یک برهه زمانی کوتاهی سبب کاهش مشکلات انرژی شده است.

این در حالی است که به گفته مقامات فلسطینی بازسازی شبکه برق نوار غزه 500 میلیون دلار هزینه خواهد داشت که حتی در صورتی که این مبلغ تامین شود، محاصره باریکه غزه توسط رژیم صهیونیستی سبب می شود که واردات تجهیزات مورد نیاز برای این کار دشوار باشد.

بر این اساس، علاوه بر اینکه هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد در روند صلح خاورمیانه اعلام کرد که بحران انرژی زندگی را برای مردم غزه سخت کرده، «اشرف قدرة»، سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین نیز روز گذشته 19 آوریل عنوان کرد که زندگی مردم غزه به دلیل بحران انرژی که نتیجه محاصره ده ساله است به مرحله طاقت فرسایی رسیده است.113/111

بیشتربخوانید:

هشدار نماینده سازمان ملل درباره وخامت اوضاع غزه/ تفسیر خبر

هشدار سازمان ملل درباره وضعیت نگران کننده باریکه غزه

Image Caption