ایران پرس - تحرکات جنگی آمریکا در «رقه»، شمال سوریه و «موصل»، شمال عراق از سوی کمیسیون بین المللی مستقل تحقیق سازمان ملل جنایت جنگی توصیف شده است. مردم سوریه و عراق از سال 2014 که ائتلاف آمریکایی به اصطلاح ضد داعش شکل گرفت، همواره قربانی حملات این ائتلاف شدند.

کمیسیون مستقل بین المللی تحقیق سازمان ملل در سال 2011 با هدف تحقیق درباره نقض حقوق بشر در جنگ‌های دنباله‌دار تاسیس شده است. براساس گزارش اخیر این کمیسیون، آمریکا و متحدانش در سوریه به روش‌های مختلف مرتکب جنایت جنگی شدند.

«پائولو پینیرو» رئیس کمیسیون مستقل بین‌المللی تحقیق سازمان ملل درباره سوریه چند روز پیش در پی تشدید حملات جنگنده‌های آمریکایی به شهر رقه سوریه، گفت بمباران بی‌رحمانه و مداوم شهر رقه توسط جنگنده‌های آمریکایی به کشتار مداوم زنان و مردان و آواره شدن بیش از 160 هزار سوری منجر شده است. 

شهر رقه، مهمترین مرکز فعالیت داعش در سوریه است و بمباران این شهر بر اساس سیاست اعلامی آمریکا، نابودی داعش اعلام شده است. آمریکا در حالی مدعی مبارزه با داعش در شهر رقه سوریه است که در جریان این مبارزه، غیرنظامیان سوری به اشکال مختلف هدف قرار می‌گیرند. این درحالی است که ارتش آمریکا به مدرن‌ترین تجهیزات مجهز است و تشخیص مواضع گروه تروریستی داعش کار چندان سختی برای آمریکایی‌ها نیست. به موازت هدف قرار گرفتن غیرنظامیان سوری در شهر رقه سوریه، استفاده جنگنده‌های آمریکایی از فسفر سفید هم بیش از پیش ابعاد جنایت جنگی آمریکا را در شهر رقه نمایان می‌کند.

استفاده آمریکا از سلاح شیمیایی آتش‌زای فسفر سفید نقض قوانین بین المللی است و استفاده از آن در مناطق شهری و پرجمعیت پیامدهای خطرناک و مداومی خواهد داشت. فسفر سفید در تماس با پوست انسان آن را تا استخوان می‌سوزاند و کسانی که گاز آن را استنشاق کنند از درون می‌سوزاند.

در همین زمینه؛ «استیو گاس» رئیس واحد اسلحه در سازمان دیده‌بان حقوق بشر هفته پیش اعلام کرد مهم نیست که به چه روشی از فسفر سفید استفاده شده، بلکه مهم آن است که استفاده از آن، خطری وحشتناک و طولانی مدت در شهر رقه به وجود می‌آورد.

عملکرد جنگی ائتلاف آمریکایی ضد داعش در سوریه و عراق هدفی فراتر از سیاست اعلامی آمریکا دارد و سیاست مبهم کاخ سفید در مبارزه با تروریسم، گویای این امر است. واشنگتن در عصر جدید اهداف استعماری خود را تحت لوای جنگ با داعش در منطقه راهبردی غرب آسیا دنبال می‌کند. بررسی این هدف کلان آمریکا، سیاست این کشور را در جنگ با تروریسم مشخص می‌کند. آمریکا درحالی مدعی مبارزه با داعش در رقه است که راه فراری برای داعشی‌ها از رقه به سمت دیرالزور برای آنان فراهم کرده است. 

همین سیاست در موصل، مرکز استان نینوا در شمال عراق هم پیگیری می‌شود. آمریکایی‌ها درحالی خود را همسو با نیروهای عراقی در مبارزه با داعش در موصل قرار داده‌اند که راه گریزی برای فرار داعشی‌ها به سمت سوریه ایجاد کردند. هدف قرار گرفتن مواضع عراقی‌ها در موصل و سنگ‌اندازی در مسیر عملیات آزادسازی آخرین مرکز فعالیت داعش در عراق و همچنین هدف قرار گرفتن مواضع نیروهای سوری و حامیان آنان در مرز اردن و عراق، نشان از اهداف بلند مدت آمریکا در منطقه غرب آسیا از قِبَل جنگ با تروریسم دارد.

در همین زمینه، «بیل ون  اوکن» کارشناس مسائل سیاسی اخیرا در اندیشکده «گلوبال ریسرچ» نوشت: اهداف راهبردی آمریکا در عراق و سوریه جنگ با تروریسم نیست، بلکه هدف تحکیم هژمونی و تسلط آمریکا بر مناطق نفت‌خیز خاورمیانه و آماده سازی برای جنگ با موانع اصلی این اهداف یعنی روسیه و ایران است. 114/111

بیشتر بخوانید:

انتقاد شدید روسیه از عملکردسازمان منع سلاح های شیمیایی در قبال سوریه/ تحلیل

سازمان منع تسلیحات شیمیایی : داعش گازهای شیمیایی تولید کرده است

مخالفان مسلح در سوریه به دنبال استفاده از سلاح شیمیایی