شریف آل سبایه ( Sherif Al Sebaie) محقق و کارشناس تاریخ و فرهنگ و اسلام در خاورمیانه، افزایش مهاجرت پناهجویان به اروپا را نتیجه سیاست غیر مسئولانه کشورهای اروپایی در رابطه با مدیریت پدیده ی مهاجرت دانست.

به گزارش ایران پرس، شریف آل سبایه ( Sherif Al Sebaie) محقق و کارشناس تاریخ و فرهنگ و اسلام در خاورمیانه در گفت وگو با رادیو ایتالیایی برون مرزی گفت، می توان از افزایش مهاجرت به اروپا نتیجه گرفت که سیاست غیر مسئولانه ای در رابطه با مدیریت پدیدهی مهاجرت در اروپا وجود دارد. 

هم اکنون بیش از 14 هزار مهاجر ماهانه به اروپا مهاجرت می کنند. این آمار نشان دهنده افزایش ده درصدی مهاجرت به اروپا نسبت به سال گذشته است. به نظر شما چه اتفاقی افتاده؟

می توان از این افزایش مهاجرت به اروپا نتیجه گرفت که سیاست غیر مسئولانه ای در رابطه با مدیریت پدیده ی مهاجرت در اروپا وجود دارد. سیاستی غیر مسئولانه چه از سوی اروپا و چه از سوی ایتالیا؛  کشورهای اروپایی مرزهای خود را به سوی مهاجرین بسته اند و اجازه ی ارتباط و یا  تقسیم آنها را به کشورهای مختلف  نمی دهند.

بنابراین می توان به خوبی موضع کشورهای اروپایی در برابر مهاجرین را فهمید و تنها کشور ایتالیا است که مسئولیت کامل نجات و استقبال از توده ی مهاجرین را به عهده گرفته است.

اما سیاست غیر مسئولانه کشور ایتالیا به این دلیل است که  کشورهای که از آنها مهاجرت صورت می گیرد متوجه شده اند که ایتالیا همه ی مهاجرین و پناهندگان را پذیرا است و تمام درها و مرزهای کشورش به روی آنها باز است.

همچنین سیستم تامین هزینه برای مهاجرین بدون هیچ تفاوت و تمایزی صورت می گیرد.

تمایزی میان مهاجر، پناهنده و یا مهاجر در جستجوی کار گذاشته نمی شود و این سیاست با وجودی که دیگر کشورهای اروپایی اصلا کمکی دراین مسئله نمی کنند همچنان ادامه دارد.

از نظر رنتسی باید کاری کرد که اروپا هرچه بیشتر صدای ایتالیا را بشنود. جنتیلونی حق دارد. در ماههای اخیر بودجه تا سال 2020 تعیین خواهد شد و اگر اروپا از ایتالیا در خصوص مهاجران حمایت نکند، ایتالیا نیز از حمایت مالی کشورهایی که دراین زمینه همکاری نمی کنند دست خواهد کشید. به نظر شما منظور آقای رنتسی دقیقا چیست؟ 

سوالی که اینجا مطرح می شود این است که چرا دبیر کال حزب دموکرات آقای رنتسی زمانی که  نخست وزیر ایتالیا بودند چنین سخنانی را اعلام نمی کردند. منظوراین است که اینگونه سخنان و تاییدات کاملا جدید هستند اما باید گفت که سخنان مثبتی هستند زیرا ایتالیا نمی تواند تمام مسئولیت استقبال از توده ی بزرگی از پناهندگانی را که هر ماه به ایتالیا  مهاجرت می کنند،  تقبل کند.

بدیهی است که این مسئله محدودیت هایی دارد و دیگر کشورهای اروپایی باید همکاری های بیشتری را با ایتالیا داشته باشند. زمانی که این همکاری های وجود نداشته باشد ایتالیا باید از هر روش و وسیله ای برای تضمین تامین منابع مهاجرین استفاده کند.

حتی باید دیگر کشورهای اروپایی را مجبور به کمک کرد وگرنه ایتالیا بدون کمک و همکاری دیگر کشورهای اروپایی نمی تواند به این امر ادامه دهد. 

وضعیت مهاجرین از نظر اقتصادی در ایتالیا چگونه است؟

وضعیت همانی است که آمار و ارقام نشان می دهند. به بیان دیگر در سالهای اخیر 300 هزار مهاجری که به طور قانونی در ایتالیا بودند، به کشور های خود بازگشتند زیرا درایتالیا کاری پیدا نکردند.

زمانی که صدها و هزاران ایتالیایی مخصوصا جوانان بیکار هستند و به دیگر کشورها برای پیدا کردن کار سفر می کنند بدیهی است که هنوز ایتالیا ازلحاظ اقتصادی وضعیت مناسبی ندارد و مشخص است که این مسئله بر بازار کار و مهاجرین نیز تاثیر می گذارد.

من اضافه می کنم که اگر ایتالیا منابع مالی کافی برای استقبال از مهاجرین را نداشته باشد حتی نمی تواند استقبال شایسته ای از مهاجرین اشته باشد.

همانطوریکه در حال حاضر مهاجرینی که درمراکز و پناهگاههای مهاجرین هستند به ورود دیگر مهاجرین اعتراض می کنند و سعی در جلوگیری از ورود آنها دارند، زیرا  شرایطی که هم اکنون درآن به سر می برند مناسب نیست و با رسیدن دیگر مهاجرین وضعیت بدتر می شود.116/110

بیشتر بخوانید:

افزایش مخالفت‌ها با اعطای تابعیت به فرزندان مهاجران در ایتالیا

درخواست کمیسیون اروپا برای کمک به ایتالیا و یونان در زمینه مهاجران

 تهدید ایتالیا به بستن بنادرش به روی مهاجران/تحلیل