در این راستا کمیسیون اروپا، با توجه به انتقال جنجالی توربینهای گازی ساخت شرکت آلمانی «زیمنس» به منطقه «کریمه»، روز جمعه تحریمهایی ضد سه شخص حقیقی و سه شرکت روسی اعمال کرد. اتحادیه اروپا پس از برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کره و الحاق این منطقه به روسیه در سال 2014 تحریمهایی ضد مسکو اعمال کرده و این تحریمها را همچنان حفظ کرده است.
از جمله تحریمهای مشترک اتحادیه اروپا و آمریکا، ممنوعیت تجارت و تبادلات اقتصادی شرکتهای غربی با منطقه کریمه است. از جمله افرادی که در لیست سیاه اتحادیه اروپا اضافه شدهاند، «دیمیتری چرزوف» معاون وزیر انرژی روسیه است. وزارت خارجه روسیه با صدور بیانیه ای، ضمن تاکید بر علاقه برای حفظ و توسعه همکاری اقتصادی با اتحادیه اروپا، حق اتخاذ اقدامات تلافی جویانه علیه تحریم های جدید اتحادیه اروپا را برای خود محفوظ اعلام کرد.
در این بیانیه، اتحادیه اروپا و آلمان مسئول گسترش تحریم های اعمال شده ضد روسیه دانسته شده اند. از دیدگاه مسکو تحریم های جدید اتحادیه اروپا ضد روسیه «خصمانه و بی اساس» است. به نظر می رسد اکنون مساله اعمال تحریم ها به کلاف در هم پیچیده ای در روابط بین اتحادیه اروپا و روسیه تبدیل شده است. در حالی که بروکسل در واسط ژوئن 2017 تحریمهای قبلی خود را ضد روسیه که از سال 2014 به دلیل الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه وضع شده اند تمدید کرده، اما اکنون تحریم های جدیدی را نیز بر آن اضافه کرده است.
رئیس کمیسیون اروپا گفت: از منافع اقتصادی خود در برابر آمریکا دفاع می کنیم
اقدامی که از نگاه مسکو، حرکتی غیر دوستانه و واگرایانه از سوی بروکسل تلقی شده است. اما از سوی دیگر اتحادیه اروپا در عین اینکه خواهان حفظ فشارها علیه روسیه است اما با تحریمهای جدید آمریکا ضد مسکو اعلام مخالفت کرده است.
به ویژه اینکه این تحریم ها می توانند تاثیری منفی بر پروژه های نفت و گاز و شرکت های اروپایی داشته باشند. «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا با بیان اینکه اتحادیه اروپا تحریم های جدید آمریکا ضد روسیه را بخشی از سیاست صنعتی آمریکا می داند، گفت: از منافع اقتصادی خود در برابر آمریکا دفاع می کنیم.تحریم های آمریکا، صادرات گاز روسیه به اروپا را هدف گرفته است.
در واقع اتحادیه اروپا ضمن ادامه سیاست تحریمی خود علیه روسیه، اما خواهان آن است که خط قرمز های آن در این زمینه رعایت شود، در حالی که واشنگتن، خود سرانه و بدون توجه به منافع اروپایی ها، به گسترش و تشدید تحریمها علیه مسکو مبادرت کرده است.به گفته«دن لازار» تحلیلگر مسائل سیاسی، جنگ جدید اقتصادی آمریکا ضد روسیه، روابط آن کشور با آلمان را تهدید می کند.
سران کشورهای اروپایی باید تصمیم گیری کنند که برای حفظ رفاه و منافع مردم خود با اقدام آمریکا مقابله کنند یا در تحریم روسیه، واشنگتن را همراهی کنند. بدین ترتیب علیرغم تحریمهای جدید بروکسل ضد مسکو به نظر می رسد، سیاست کلی اتحادیه اروپا حفظ روابط اقتصادی با روسیه در برخی حوزهها بویژه در بخش انرژی است، در حالی که آمریکا بر تحریم کامل روسیه اصرار می ورزد.118/112
بیشتر بخوانید:
منافع اتحادیه اروپا و تحریمهای روسیه
تمدید یکساله تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه
تمدید تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه/ تحلیل