پایگاه خبری عربی 21 نوشت، کشور قطر با تکیه بر توان داخلی و ائتلاف با کشورهای خارج از شورای همکاری خلیج فارس در آینده نقش تاثیر گذاری در جامعه جهانی خواهد داشت.

به گزارش ایران پرس،پایگاه خبری عربی 21 ، روز شنبه در مقاله ای به قلم دکتر «محمد قیراط» نوشت: قطر بعد از سال 2017 با گذشته، متفاوت خواهد بود؛ بحران ژوئن 2017  قطر را بیش از پیش قوی تر کرد؛  بحران  2017  مردم قطر را به کار و فعالیت بیشتر برای ساختن وطنشان تشویق کرد.  

اظهارات شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر نیز بیانگر اراده جدی دولت و مردم این کشور برای رویارویی با چالش ها ی پیش رو، خنثی کردن تحریم ها و کار و فعالیت بیشتر برای دست یابی به پیشرفت است.

به گفته نویسنده، حوادث ژوئن 2017 موجب شد که دولت و مردم قطر عزم جدی برای کار و تلاش بیشتر در پیش گیرند. با این بحران  قطر اعتماد بنفس بیشتری پیدا کرد تا در حوزه هایی چون امنیت، اقتصاد، غذا و دارو بیشتر به خود اتکا کند.

نویسنده تاکید کرد، بحران و جنگ دولت ها  و مردم را قوی می کند چرا که  در خلال بحران و جنگ است که می توان دوست و دشمن را شناخت و علاوه براین در خلال جنگ و بحران نقاط ضعف و قوت کشورها نمایان می شود.

بحران قطر نیز از این قاعده  کلی مستثنی نیست  بحران قطر موجب شد که احساس ملی گرایی و روحیه دفاع و خدمت به وطن هر چه بیشتر در میان شهروندان قطری برانگیخته شود. از سوی دیگر این بحران نمایانگر همگرایی بین شهروندان و تبعیت آنها از امیر قطر بود تا با کار و فعالیت  بیشتر به پیشرفت واقعی و مداوم دست یابند.

بحران قطر موجب شد که احساس ملی گرایی و روحیه دفاع و خدمت به وطن هر چه بیشتر در میان شهروندان قطری برانگیخته شود.

 

بحران ها توان دولت ها در رویارویی با چالش ها و میزان پایبندی ملت ها به ارزش ها، اصول، کرامت و عزت ملی را آشکار می سازد؛ قطر از نظر مساحت کشور  کوچکی است اما دولتی بزرگ با دیپلماسی فعال در سطح بین المللی دارد.

دولت قطر با در پیش گرفتن ثبات و پختگی در تعامل با تحریم های  ظالمانه علیه این کشور، به همه جهان ثابت کرد که سایر کشورها در محاسبات خود نسبت به قطر دچار اشتباه شده اند.

کشورهای تحریم کننده قطر گمان می کردند که می توانند هر چیزی را با ثروت بدست آورند اما ایستادگی قطر در مقابل این کشورها درسی بزرگ به آنها داد که برخی از اصول و ارزش ها چون استقلال، فروشی نیست.

علاوه بر این تحریم چهار کشور تحریم کننده قطر، درس هایی به دولت این کشور داد؛ اولین درس این تحریم ها، درس اعتماد به نفس و تکیه بر توان ملی به خصوص در حوزه تامین مواد غذایی بود؛ بعد از اعلام تحریم های قطر و بسته شدن راه های ارتباط  دریایی، هوایی و زمینی با این کشور، دولت قطر به سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی روی آورد تا نیاز های غذایی خود را از داخل کشور تامین کند؛ از جمله مواد غذایی  که کشور قطر تلاش کرد بعد از تحریم ها در آنها خود کفا شود محصولاتی  چون شیر و لبنیات، سبزیجات، میوه، گوشت و محصولات غذایی از این دست بود.

کشورهای تحریم کننده قطر گمان می کردند که می توانند هر چیزی را با ثروت بدست آورند

 

درس دیگری که تحریم ها به قطر داد این بود که در حوزه سیاسی دوستی معنا ندارد بلکه این منافع است که در ارتباط سیاسی بین کشورها تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین کشورهای عربی همسایه قطر برای سیطره و تسلط بیشتر با این کشور ارتباط برقرار کردند تا از این طریق نفوذ خود در قطر را افزایش دهند. گویی که  قطر بخشی از این کشورها است. این در حالی است که اهداف کشورهای تحریم کننده قطر مخالف با  توافقنامه شورای همکاری خلیج فارس است.

قطر بعد ژوئن 2017  دریافت که شورای همکاری خلیج فارس، تنها سازمانی سیاسی است و این شورا، سازمانی برای اقدام عملی  مشترک و مطابق با احترام و حفظ منافع مشترک بین کشورهای عربی نیست.

بعد از تحریم های ظالمانه ای که از سوی کشورهای محور سعودی ضد قطر وضع شد؛ شورای همکاری  خلیج فارس و اتحادیه عرب هیچ اقدامی انجام ندادند.

به گفته نویسنده، متاسفانه سازمان های عربی چون شورای همکاری خلیج فارس، عرصه سلطه طلبی  یک یا دو کشور است؛ این کشورها تلاش می کنند در این سازمان ها اهداف و منافع خود را تامین کنند. در حالی که شورای همکاری خلیج فارس در ایجاد واحد پولی مشترک با شکست روبرو شد اما برای تحریم قطر اجماع کلی بین این کشورها حاصل گردید.

قطر بعد از سال 2017 به جهانیان ثابت کرد که این کشور به قوانین بین المللی و حسن همجواری و  اصول و ارزش ها پایبند است.

قطر به جهانیان ثابت کرد که طرح تحریم ها ضد این کشور قادر نخواهد بود که عزت و استقلال ان را هدف قرار دهد؛ از سویی دیگر پایداری قطر موجب شد که دلایل و بهانه  تحریم های ظالمانه کشورهای محور سعودی با شکست روبرو شود.

به گفته نویسنده درخواست های مطرح شده از سوی چهار کشور تحریم کنند قطر غیرقانونی و اتهام هایی که به این کشور زده می شود نیز بی اساس است که با هیچ سند قانونی تطابق ندارد؛ بنابراین قطر پیروز واقعی بحران شد چرا که این کشور در جریان بحران به همه قوانین بین المللی و منطقه ای پایبند بود و از طرف دیگر نیز توانست اهداف کشورهایی که ادعای حسن همجواری و صداقت و اقدام مشترک را داشتند، برملا کند.

کشورهای محور سعودی تصور می کردند که می توانند با گمراه کردن افکار عمومی جهان، جبهه جهانی ضد قطر ایجاد کنند اما این امر محقق نشد.

به گفته نویسنده، قطر بعد از سال 2017  با توجه به درس هایی که از این بحران و تحریم ها گرفته است ائتلاف های اقتصادی، سیاسی و تجاری با دولت هایی خارج از شورای همکاری خلیج فارس خواهد داشت دولت هایی که به دنبال هک کردن سایت ها و خبرگزاری های این کشور نباشند.113/112

بیشتر بخوانید:

اسپوتنیک: پیش بینی آینده بحران قطر

قطر: آماده حل بحران بدون اقدامات تحمیلی هستیم

بحران قطر موجب شد که احساس ملی گرایی و روحیه دفاع و خدمت به وطن هر چه بیشتر در میان شهروندان قطری برانگیخته شود.
کشورهای تحریم کننده قطر گمان می کردند که می توانند هر چیزی را با ثروت بدست آورند