سخنگوی جریان صدر با تاکید بر حفظ ساختار نظامی و امنیتی در عراق گفت: تمام نیروهای امنیتی و مسلح در کشور باید ادغام شوند.

به گزارش روز سه شنبه ایران پرس به نقل از شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، «صلاح العبیدی» در گفت‌وگو با این شبکه، با بیان اینکه باید سلاح در عراق در انحصار دولت این کشور و نه هیچ طرف دیگری باشد، گفت: قرار گرفتن همه گروه های مسلح در سیطره دولت به حفظ ساختار نظامی و امنیتی کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه هنوز عناصر داعش در نقاطی از عراق حضور دارند و ده تا 15 درصد از اراضی این کشور آزاد نشده است، افزود: همکاری با کشورهای همسایه برای مقابله با چالش های امنیتی بسیار مفید و منافع زیادی به همراه دارد.

«صلاح العبیدی» فرقه گرایی را مهمترین عامل بحران عراق دانست و اظهار امیدواری کرد، که پس از شکست داعش از شدت فرقه گرایی در عراق کاسته شود. 

ده روز پیش، هزاران نفر از هواداران «مقتدی صدر» رئیس جریان صدر عراق در اعتراض به عملکرد کمیسیون و قانون انتخابات این کشور در بغداد تظاهرات کردند و خواستار تغییر قانون انتخابات و همچنین انحلال کمیسیون عالی انتخابات و برکناری مدیران و رئیسان این کمیسیون شدند.

«مقتدی صدر» در جمع تظاهرکنندگان طرفدار خود ادغام «الحشد الشعبی» (نیروهای بسیج مردمی) را در ارتش عراق و قرار گرفتن آن زیر نظر نیروهای دولتی خواستار شد در حالی که پارلمان عراق 26 نوامبر 2016  با اکثریت آراء، «الحشد الشعبی» را بخشی رسمی از نیروهای مسلح عراق اعلام کرد. 

بسیج مردمی یا همان الحشد الشعبی متشکل از گروه‎های مختلف عراقی است که با درخواست آیت الله سیستانی، مرجع عالی‎قدر شیعیان عراق همزمان با سقوط شهر موصل در 10 ژوئن 2014 تشکیل شد.

118/110

بیشتر بخوانید:

امنیت پایدار عراق، اولویت ثابت ایران

سرتیپ اشتری: امنیت عراق، امنیت ایران است