ایران پرس- «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه برای دیدار با مقامات علی رتبه کشورهای اروپای مرکزی و اروپای شرقی عازم این منطقه شده است.

مقصد اول رئیس جمهوری فرانسه در این سفر سه مرحله ای، اتریش است.

ماکرون در وین ضمن دیدار با رئیس جمهوری و صدراعظم اتریش با رئیسان جمهوری چک و اسلواکی نیز ملاقات می کند.

ماکرون سپس عازم بخارست پایتخت رومانی خواهد شد، مقصد سوم و آخرین مرحله از سفر رئیس جمهوری فرانسه به شرق اروپا بلغارستان است.

کاخ الیزه برنامه پرکاری را برای سفر ماکرون به اروپای مرکزی و شرقی اعلام کرده است.

اصلاح اتحادیه اروپا، اصلاح حوزه مالی یورو، همکاری های امنیتی و مهاجرت از جمله مهمترین موضوعات مورد مذاکره با مقامات بلندپایه رئیس جمهوری فرانسه با کشورهای مرکز و شرق اروپا است.

اتریش در این زمینه جایگاه ویژه ای دارد.

اتریش واقع در اروپای مرکزی با چهار کشور اروپای شرقی هم مرز است و می تواند نقش موثری در پیشبرد اهداف فرانسه در اتحادیه اروپا و همگرایی با کشورهای شرق اروپا داشته باشد.

به همین دلیل ماکرون اولین سفر دوره ای خود در اروپا را از اتریش آغاز کرده و در وین با رئیسان جمهوری چک و اسلواکی ملاقات می کند. 

ماکرون در این سفر به دنبال تقویت جایگاه و نقش فرانسه در روند همگرایی اروپا است.

در حالی که بریتانیا در فکر ساز و کار مناسب با اهداف حداکثری خود در مذاکره با اتحادیه اروپا برای خروج از این اتحادیه است، ماکرون می کوشد برای تحقق وعده های انتخاباتی خود ضربات وارده به همگرایی در اتحادیه اروپا را ترمیم کرده و جایگاه فرانسه در اتحادیه اروپا را برجسته کند.

برگزیت و رشد گرایشهای راست افراطی اروپا گریز نشان داد که اتحادیه اروپا نیازمند اصلاحاتی در سطح حوزه یورو و اصلاحات نهادی است. 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا می کوشد از شکاف سیاسی و امنیتی که میان کشورهای ضعیف شرق اروپا و کشورهای ثروتمند و قدرتمند غرب و  شمال اروپا حداکثر بهره برداری را برای اثر گذاری در سیاستهای اتحادیه اروپا انجام بدهد.

کشورهای ضعیف شرق اروپا نگران سلطه سیاسی، اقتصادی و امنیتی کشورهای غرب اروپا به خصوص المان و فرانسه هستند به همین دلیل به حضور نظامی و امنیتی آمریکا در اروپا  و نزدیکی سیاسی و امنیتی به این کشور به عنوان یک قدرت توازون بخش نگاه می کنند.

اما فرانسه و المان تلاش می کنند از طریق اهرمهای اقتصادی و ضعف اقتصادی کشورهای شرق اروپا انها را همراه خود کنند.

تلاش برای اصلاح در نهادهای اتحادیه اروپا و حوزه یورو و تقویت پیوندهای سیاسی و امنیتی در همین راستا است.

از نقاط ضعف کشورهای شرق اروپا در برابر کشورهای بزرگ وقوی اتحادیه اروپا نیروی کار ارزان است. فاصله متوسط دستمزد یک رومانیایی یا بلغارستانی با یک فرانسوی بیش از چهار برابر است.

اگرحداقل دستمزد یک فرانسوی بیش از دو هزار یورو است یک رومانیایی و یا بلغاری کمتر از پانصد یورو دستمزدش است.

این فاصله دستمزد باعث شده است انها با دستمزدهای پائین حاضر به کار در کشورهای ثروتمند اروپایی بشوند و بسیاری از فرصتهای شغلی را بگیرند. یکی از موضوعات مورد مذاکره ماکرون با دولتمردان شرق اروپا اصلاح قوانین بازار کار است تا شکاف میان دستمزدها و انگیزه مهاجرت از شرق به غرب اروپا کم شود.

مرتضی مکی 

116/110

بیشتر بخوانید:

اندیشکده اصلاحات اروپایی: معنای پیروزی ماکرون برای فرانسه و اروپا

ماکرون: برای توافق پاریس دوباره مذاکره نمی کنیم+ ویدئو