مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بار دیگر تاکید کرد، «برجام» (برنامه جامع اقدام مشترک) توافقی بین المللی است که میان ایران  و کشورهای 1+5 امضا شده است.

توافق هسته‌ای ایران و گروه پنج به علاوه یک (بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین، آمریکا و آلمان) از ژانویه 2016 اجرایی شده است اما دولت آمریکا به عنوان یکی از اعضای این گروه همواره برجام را نقض می‌کند.

«دونالد ترامپ» همواره بر خلاف مواضع طرف های دیگر برجام، برنامه جامع اقدام مشترک را توافقی وحشتناک خوانده و خواستار برهم زدن آن است.

به گزارش ایران پرس، «فدریکا موگرینی» روز دوشنبه در پاسخی تلویحی به اظهارات اخیر «نیکی هیلی» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، گفت: توافق هسته ای با ایران نشان دهنده شیوه اتحادیه اروپا در سیاست خارجی است. این توافقی بین دو کشور نبود ؛ بارها این را تکرار کرده ام و احساس می کنم که ناچاریم در ماه های آینده هم بارها این موضوع را تکرار کنیم.

موگرینی خاطرنشان کرد: امروز پس از دوسال، آژانس و همچنین کمیسیون مشترک برجام، تبعیت از برنامه جامع اقدام مشترک را تایید کرده اند و ما باید این را در ماه های آینده در هر جایی که هستیم تکرار کنیم زیرا این امری مهم برای امنیت بین المللی است.

دفاع دوباره مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از برجام در حالی است که نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل هفته گذشته در راستای تلاش دولت آمریکا برای برهم زدن برجام پس از سفر به وین و دیدار با یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، خواستار بازرسی از اماکن نظامی در ایران شده بود.

دیدار نیکی هیلی و آمانو به ادعای مقامات آمریکایی در راستای افزایش نگرانی های بین المللی در خصوص آینده برجام و فعالیت های هسته ای ایران صورت گرفت در حالی که به اذعان گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی، سازمان ملل و شورای امنیت، جمهوری اسلامی ایران همواره به تمامی تعهدات خود در قبال برجام عمل کرده است.

نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل جمعه شب گذشته جمهوری اسلامی ایران را که همواره همکاری فرارتر از چارچوب قوانین بین المللی با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته است به «فریبکاری» و داشتن برنامه های  هسته ای پنهانی متهم کرد.

نیکی هیلی با این ادعا بر خلاف قوانین و پروتکل های بین المللی خواستار بازدید بازرسان آژانس از مراکز نظامی جمهوری اسلامی ایران شد.

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت خارجه ایران اخیرا در پاسخ به گستاخی های همیشگی مقام های ارشد آمریکا مبنی بر بازدید از مراکز نظامی ایران تاکید کرد، درخواست آمریکایی ها برای بازدید از مراکز نظامی ایران یک «طنز سیاسی» است.

قاسمی تصریح کرد: این درخواست خلاف موازین بین المللی آمریکایی ها از خواب‌های تعبیر ناشدنی و آرزوهایی است که به ثمر نخواهد رسید.117

صالحی: ایران هیچ تعهدی فراتر از برجام نمی پذیرد

واعظی از بدعهدی آمریکایی‌ها در برجام می‌گویند

قاسمی: ایران اجازه ورود به حوزه های منع شده برجام را نمی دهد

تاکید موگرینی بر اجرای «برجام»

خرازی: به موگرینی تذکر داده شد/ ماهواره‌بر سیمرغ برای انتقال ماهواره طراحی شده است

اولین توئیت موگرینی بعد از حضور در مراسم تحلیف دکتر روحانی