ایران پرس - دولت آمریکا اعلام کرد این کشور از پیمان جهانی سازمان ملل متحد برای بهبود مدیریت بین المللی مهاجران و پناهندگان خارج خواهد شد.

این تصمیم جدیدترین نمونه از مخالفت های دولت کنونی آمریکا با یک پیمان بین المللی، آن هم در خصوص موضوع مقابله با پیامدهای منفی مهاجرت در سطح جهانی است.

هیات نمایندگی آمریکا در سازمان ملل مدعی شده است، پیمانی که در سال 2016 به تصویب 193 کشور عضو سازمان ملل متحد رسید، منافع آمریکا و سیاست های مهاجرتی دولت این کشور را تامین نمی کند.

در این پیمان که در حقیقت «اعلامیه نیویورک برای مهاجران و پناهجویان» نامیده می شود، کشورهای امضا کننده را متعهد می سازد که حقوق پناهجویان را رعایت، محل اقامت را فراهم و دسترسی آنان به تحصیلات و شغل را تضمین کنند.   

تعارض اعلامیه نیویورک با سیاست های ضد مهاجرتی دولت ترامپ

الزامات «اعلامیه نیویورک» در تعارض با سیاست های ضد مهاجرتی دولت «دونالد ترامپ» دارد و به همین دلیل کاخ سفید در ادامه خروج از پیمان های منطقه ای و بین المللی، از این توافق جمعی مهاجرتی نیز خارج شده است.

پیش از این، آمریکا خروج خود را از مشارکت ترانس - پاسفیک، پیمان اقلیمی پاریس و سازمان یونسکو اعلام کرده بود.

اکنون نوبت به موضوع مهاجرت و پناهجویان رسیده است تا دولت ترامپ با شعار «اول آمریکا» به جنگ آن برود.

پیش از آن نیز ترامپ با صدور فرامین اجرایی متعدد و لغو برخی از برنامه های حمایتی، مهاجران غیرقانونی، پناهجویان و حتی متقاضیان دریافت روادید از آمریکا را تحت فشار قرار داده بود.

خروج از «اعلامیه نیویورک» نیز جنبه بین المللی ضدیت دولت ترامپ با موضوع مهاجرت و پناهجویی است. 

البته هیات نمایندگی آمریکا در سازمان ملل مدعی شده است که این کشور همچنان به حمایت های خود از پناهجویان و متقاضیان مهاجرت ادامه خواهد داد.

با این حال، رویکرد قریب به یک سال اخیر کاخ سفید نشان می دهد که آمریکا دیگر تمایلی ندارد به عنوان کشور دوستار مهاجرین شناخته شود؛ در حالی که این کشور به دست مهاجران و حتی پناهجویان ساخته شده است که برای زندگی بهتر، رنج سفر و دوری از سرزمین مادریشان را به جان خریدند و سختی های زیادی را در آمریکا متحمل شدند. 

از دید ملی گرایان آمریکا، مهاجران افرادی سربار هستند

از دید ملی گرایان آمریکایی که ترامپ آنان را نمایندگی می کند، مهاجران و پناهجویان افرادی سر بار و دردسرساز هستند که نباید اجازه داشته باشند به راحتی وارد خاک آمریکا شوند.

در عین حال، راستگرایان آمریکایی از این که تصمیم گیرنده مباحثی همچون سیاست های مهاجرتی در اختیار نهادهای بین المللی باشد، ناخرسند هستند.

از دید آنان، منفعت آمریکا در اولویت قرار دارد، هر گاه تعهدات بین المللی در تعارض با منفعت آمریکا قرار گیرد، واشنگتن باید در کوتاه ترین زمان ممکن از پیمان های بین المللی خارج شود؛ حتی اگر در این میان، سرنوشت هزاران آواره، مهاجر و پناهجوی رانده شده از جنگ و قحطی نیز به خطر افتد. 

در پیش گرفتن چنین رویکرد ضد مهاجرتی دولت آمریکا از سوی دیگر کشورهای جهان، زندگی دشوار کنونی برای آوارگان را بیش از پیش دشوار سازد.115/111

نویسنده : امیرعلی ابولفتح 

بیشتر بخوانید:

انتقاد سازمان ملل از بازداشت مهاجران در آمریکا

آمریکا بر سر دوراهی مهاجرت/ تحلیل