ایران پرس - «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش خود درباره اجرای قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت این سازمان در تایید برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ادعای رسانه آمریکایی مبنی بر تلاش ایران برای خریدهای غیر قانونی قطعات موشکی یا هسته ای در آلمان را رد کرد.

به گزارش ایران پرس، شبکه خبری فاکس‌نیوز (Fox News Channel)، ماه گذشته مدعی شده بود، به سه گزارش اطلاعاتی آلمان دست یافته که نشان می‌دهند ایران قصد خریداری فناوری‌های غیرقانونی قابل استفاده در برنامه‌ موشکی و برنامه هسته‌ای را داشته است. 

فاکس‌نیوز به نقل از یک سرویس اطلاعاتی آلمان مدعی شد، ایران در بازه زمانی سپتامبر تا اکتبر 32 بار برای خرید چنین فناوری‌هایی تلاش کرده است. 

آنتونیو گوترش در بند 19 گزارش خود درباره اجرای قطعنامه 2231 شوراسی امنیت این ادعای رسانه آمریکایی را با استناد به اظهارات مقام‌های دولت آلمان قویاً تکذیب کرده است. 

در متن گزارش دبیر کل آمده است:

"بعد از انتشار گزارش‌های دستگاه اطلاعات داخلی آلمان رسانه‌های متعددی مدعی شدند، شرکت‌های ایرانی ممکن است خارج از مسیر کانال خرید [برجام] در آلمان برای خرید اقلام، مواد، کالاها و فناوری‌های هسته‌ای تلاش کرده باشند."

این گزارش می‌افزاید:

"دولت فدرال آلمان در تعاملات خود با دبیر کل، از جمله در خلال دیدارهای اوایل نوامبر 2017 در برلین، نتایج گزارش سال 2016 «اداره فدرال نگهبانی از قانون اساسی» (سازمان امنیت داخلی جمهوری فدرال آلمان) را یادآور شد.

مطابق این گزارش، تا آنجا که اداره فدرال نگهبانی از قانون اساسی قادر به راستی‌آزمایی است، هیچ مورد تخلف از برنامه جامع اقدام مشترک اتفاق نیفتاده است."

گوترش در ادامه تأکید کرده است:

"در 27 نوامبر 2017، دولت فدرال آلمان به دبیر کل اطلاع داد هیچ نشانه‌‌ای مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در آلمان فعالیت‌هایی در مغایرت با پاراگراف 2 ضمیمه B قطعنامه 2231 انجام داده باشد، در اختیار ندارد."

برنامه‌های دفاعی، خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است

مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها با تاکید بر این که برنامه‌های دفاعی از جمله موشکی خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است، اعلام کرده‌اند، سیاست‌های دفاعی و موشکی ایران برای دفاع از کشور و کمک به صلح، ثبات و امنیت منطقه است.

واشنگتن و برخی متحدانش همواره خواهان توقف برنامه های دفاعی جمهوری اسلامی ایران هستند.

آمریکایی‌ها مدعی هستند، آزمایش‌های موشکی ایران خلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است.

این درحالی است که «نبیله مسرالی» Nabila Massrali سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بارها اذعان کرده است، آزمایش موشکی ایران نقض توافق هسته‌ای نیست.

تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل در تایید برجام

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شامل جمع بندی مذاکرات هسته ایران و گروه پنج به علاوه یک را که 14 ژوئیه 2015 به امضای جمهوری اسلامی ایران، آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان رسیده بود مورد بررسی و تصویب قرار دادند.

بر اساس مواد مقرر در برجام، تصویب قطعنامه 2231 نخستین گام در اجرای مفاد برنامه جامع اقدام مشترک، حل بحران ساختگی 12 ساله بر سر برنامه هسته ای ایران و رفع تحریم های ظالمانه ناشی از آن است.

وزارت خارجه ایران پس از تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل در تایید برجام، با صدور بیانیه ای اعلام کرد، ایران بر اساس مبانی محکم ایدئولوژیک، راهبردی و بین المللی، سلاح های کشتار جمعی و به ویژه سلاح های هسته ای را به طور مطلق به عنوان سلاح هایی منسوخ، غیر انسانی و مضر برای صلح و امنیت بین المللی می داند.

در این بیانیه آمده است، ایران نابودی کامل سلاح های هسته ای را به عنوان یک ضرورت امنیت بین المللی و یک تکلیف منطبق بر معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) مورد تاکید قرار می دهد.

ایران همچنین مصمم است به طور فعال در کلیه تلاش های بین المللی حقوقی و دیپلماتیک برای نجات بشریت از خطرسلاح های هسته ای و اشاعه آنها، از جمله از طریق ایجاد مناطق عاری از سلاح های هسته ای به ویژه در خاورمیانه، مشارکت کند.

«غلامعلی خوشرو» نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد نیز در نشست شورای امنیت گفت، قطعنامه 2231 شورای امنیت نشانه خوبی از مسالمت‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته ای ایران است.

خوشرو افزود، قطعنامه 2231 گویای تحولی مهم بنیادی در روند بررسی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران توسط این شورا طی 10 سال اخیر است.

خوشرو تصریح کرد، برنامه جامع عمل مشترک (برجام) نتیجه تلاش‌های گسترده و جمعی طی نزدیک به دو سال اخیر است که هدف آن فرصت دادن به دیپلماسی و توقف توسل به فشار، تهدید و اعمال زور بود. 

«سامانتا پاور» نماینده آمریکا در شورای امنیت هم پس از تصویب قطعنامه 2231 گفت، این قطعنامه یک نظام بازرسی و شفافیت مستحکم را برای تأیید پایبندی ایران اعمال می کند.

پاور ابراز امیدواری کرد، اتحاد بین المللی دیگری مانند آنچه در مورد برنامه هسته ای ایران شکل گرفت، برای رسیدگی به دیگر بحران های جهانی همچون جنگ داخلی سوریه، به کار گرفته شود.

نمایندگان انگلیس، فرانسه،چین، اردن، شیلی، مالزی، نیجریه و ونزوئلا نیز به عنوان دیگر اعضای غیردائم شورای امنیت از دستیابیبه جمع بندی نهایی سند برجام استقبال کردند.

رد گزارش های ضد ایرانی توسط دبیر کل سازمان ملل/ تحلیل

دبیر کل سازمان ملل گزارش ضد ایرانی برخی رسانه های امریکایی در مورد تلاش ایران برای خریدهای غیر قانونی قطعات موشکی یا هسته ای در آلمان را رد کرد.

انتشار اخبار ضد ایرانی در فاکس نیوز تقریبا با جنجال های رسانی دولت امریکا در مورد آینده برجام و فعالیت های موشکی ایران همزمان بود.

در این اخبار تلاش شد ایران به عنوان کشور ناقض توافق برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل معرفی شود.

دولت کنونی امریکا در تلاش است با متخلف نشان دادن ایران، از اجرای تعهدات برجامی خود سر باز زند و تحریم های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی به مورد اجرا گذارد.

در حالی که 9 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی بر پایبندی کامل ایران به توافق هسته ای تاکید داشته است.

یکی از موضوعات مورد توافق در این سند، ایجاد کانال خرید کالاهای دو منظوره برای رفع نیازهای هسته ای و دفاعی ایران است.

در این چارچوب، ایران درخواست های خود را برای خرید کالاهای دو منظور مطرح می کند و پس از بررسی این درخواست ها ، مجوز خرید صادر می گردد . در دو سال اخیر، به کرات این درخواست ها مطرح شده و اغلب با تائید مرجع رسیدگی کننده، زمینه برای تامین نیازهای ایران فراهم شده است.

با توجه به این فرآیند، جمهوری اسلامی اصولا نیازی به دور زدن توافقات برجامی نداشته است.

دبیر کل سازمان ملل نیز پایبندی ایران به این موضوع را مورد تاکید قرار داده است.

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز می گوید: این توافق 9 بار توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی تائید شده و ایران تاکنون به تمام تعهدات خود پایبند بوده است و بنابراین این توافق ادامه خواهد داشت .

با این حال، دور از انتظار خواهد بود که جریان ضد ایرانی و ضد برجامی در امریکا و در منطقه غرب آسیا به هدایت سعودی ها و صهیونیست ها به چنین گزارش هایی توجه داشته باشند.

خودداری دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا از تائید پایبندی ایران به برجام و نمایش تلویزیونی «نیکی هیلی»، نماینده امریکا در سازمان ملل مبنی بر ادعای ارسال موشک های ایرانی به یمن حکایت از آن دارد که واشنگتن در تدارک برای راه اندازی موجی جدیدی از ایران هراسی در جهان است.

موضوعی که مورد پذیرش جامعه جهانی قرار نگرفته است . 

116/110

بیشتر بخوانید:

سخنگوی وزارت‌خارجه ایران: برنامه موشکی ایران مغایرتی با قطعنامه 2231 ندارد

قاسمی: ایران از سیاست مسالمت‌آمیز در عرصه جهانی پیروی می‌کند/ بحث موشکی ایران هیچ مغایرتی با قطعنامه 2231 ندارد

آمریکا در اندیشه بررسی قطعنامه 2231 در شورای امنیت/ ویدئو

ایران: تحریم جدید آمریکا، مغایر با قطعنامه 2231 است/ به صورت متناسب و متقابل برخورد خواهیم کرد