به گزارش ایران پرس، سازمان ملل متحد در گزارشی به مناسبت روز جهانی مهاجران اعلام کرد، بیش از 258 میلیون مهاجر در جهان وجود دارند و از سال 2000، شمار مهاجران 48 درصد افزایش یافته است.
سازمان ملل متحد افزود، آمریکا با داشتن 49 میلیون مهاجر، میزبان 19 درصد از کل مهاجران جهان است.
طبق گزارش این سازمان، کشورهای با درآمد بالا با پذیرفتن 165 میلیون مهاجر یعنی 64 درصد کل مهاجران، سهم بیشتری در پذیرفتن مهاجران دارند.
سازمان ملل متحد با اشاره به نقش مهاجرت در افزایش جمعیت کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی تاکید کرده است، اگر مهاجران نبودند اروپا با کمبود جمعیت رو به رو می شد.
گزارش این سازمان می افزاید، شمار مهاجران مرد بیشتر از مهاجران زن است به طوری که 48 در صد مهاجران را زنان تشکیل می دهند.
سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد «یونسکو» 18 دسامبر را روز جهانی مهاجران نام گذاری کرده است.
بر اساس این گزارش، سازمان بین المللی مهاجرت اوایل ماه آذر در تازه ترین گزارش خود از مرگ بیش از سه هزار مهاجر و پناهجو در دریای مدیترانه از ابتدای سال ۲۰۱۷ خبر داد.
سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرد، از ابتدای امسال تاکنون 3033 مهاجر در سه مسیر اصلی دریای مدیترانه جان خود را از دست دادند.
تعداد مهاجران و پناهجویانی که امسال وارد اروپا شده اند، به 164 هزار نفر رسیده که این رقم نسبت به 348 هزار نفری که سال گذشته وارد مرزهای اروپا شدند، تقریبا نصف شده است.
سازمان بین المللی مهاجرت اوخر ماه مهر در بیانیه ای اعلام کرد، تعداد 142 هزار و 913 مهاجر و پناهنده تا روز چهارشنبه (11 اکتبر) از طریق دریا وارد اروپا شده اند، که از این تعداد، بیش از 75 درصد وارد ایتالیا و بقیه بین کشورهای یونان، قبرس و اسپانیا تقسیم شده اند.
این در حالی است که سال گذشته تعداد مهاجران به اروپا 318 هزار و 791 نفر اعلام شده بود.
اروپا از سال 2015 با بحران پناهجویان مواجه است که براثر خشونت های ناشی از سیاست های کشورهای غربی، به اروپا مهاجرت می کنند.
اتحادیه اروپا برای مقابله با این مسئله، راهکارهای گوناگونی مد نظر قرار داده است.
هر چند پناهجویان از دو مسیر عمده یعنی مسیر بالکان (از ترکیه به یونان) و مسیر مدیترانه برای مهاجرت به اروپا استفاده کرده اند، اما شماری از آنها نیز مسیر طولانی و خطرناک روسیه را برای رسیدن به شمال اروپا استفاه می کنند.
دلیل مساله این است که این دسته از پناهجویان از این مساله آگاهند که مسیر بالکان مسیری بسیار طولانی و با توجه به لزوم گذشتن از کشورهای مختلف بسیار نامطمئن است و لذا ریسک بزرگی با سفر به روسیه و گذشتن از جنوب به شمال روسیه به منظور ورود به کشورهای اروپای شمالی به ویژه نروژ که با روسیه مرز مشترک دارد؛ انتخاب می کنند.
116/110
بیشتر بخوانید:
مدیترانه؛ آبهای مرگ مهاجران
وضعیت وخیم مهاجران آفریقا در لیبی/ تحلیل