ایران پرس-سخنگوی ارتش پاکستان اعلام کرد که مرز این کشور با ایران به معنای واقعی به مرز و منطقه صلح و دوستی تبدیل خواهد شد.

«آصف غفور» با اشاره به اینکه اقدامات دوجانبه برای تقویت مرزهای مشترک میان میان ایران و پاکستان و تبدیل آن به مرز صلح و دوستی در حال انجام است خاطر نشان کرد، گذرگاه های مرزی جدیدی نیز میان دو کشور برای آسان سازی روند تردد زائران و ساکنان در مناطق مرزی ایجاد می شود.

روابط مسالمت آمیز دو کشور ایران و پاکستان از گذشته تا کنون

دو کشور ایران و پاکستان بیش از نهصد کیلومتر مرز مشترک دارند و سال ها یکی از امن ترین مرزهای منطقه بوده است اما در سالهای اخیر تشدید فعالیت تروریستها در منطقه و تبدیل شدن آنها به ابزاری در دست دشمنان مردم ایران و پاکستان باعث شد تا در برخی موارد شرارتها و تحرکات تروریستی در مرز ایران و پاکستان  صورت گیرد.

جولان اشرار چالش این روزهای مرزهای پاکستان

بی توجهی  دولت و ارتش پاکستان در تامین امنیت مرزهای مشترک باعث شد تا اشرار بعد از جنایت به خاک این کشور بگریزند.

این وضعیت در سالهای اخیر به چالشی مهم در روابط ایران و پاکستان تبدیل شد.

به گونه ای که جمهوری اسلامی ایران تهدید کرد درصورت ادامه حملات تروریستی از مرز پاکستان نیروهای مرزبانی ایران ممکن است اشرار را در خاک پاکستان نیز تعقیب کنند.

آصف ایزدی کارشناس مسایل سیاسی در پاکستان می گوید: سوء تفاهم های مرزی که به دلیل تحرکات برخی عناصر، هر از گاهی میان پاکستان و ایران رخ می دهد و البته در سال های اخیر به مراتب کاهش یافته است، باید به حداقل ممکن برسد و تقویت همکاری های امنیتی میان ایران و پاکستان و هماهنگی بیشتر میان نهادهای ذیربط و نیروهای دوطرف، می تواند کمک قابل توجهی به این امر باشد.

در همین راستا، نیروهای مرزبانی ایران و پاکستان به منظور تامین امنیت مرزها و مقابله با تروریستها در مرزهای مشترک، با  گشت مشترک هوایی توافق کردند.

این موضوع با توجه به اهتمام دو کشور برای توسعه همکاری های اقتصادی و همچنین لزوم تامین امنیت منطقه ای برای اجرای طرح های کلان اقتصادی پاکستان از جمله با چین در مورد «کریدور اقتصادی» برای اسلام اباد از اهمیت زیادی برخوردار است.

بخصوص آنکه ایالت بلوچستان پاکستان که این طرح در آن اجرا می شود از ایالتهای ناامن این کشور است.

کوریدور اقتصادی پاکستان با چین

حسنین رضا میرضا، کارشناس مسایل اقتصادی در پاکستان می گوید: بلوک اقتصادی که در منطقه در حال شکل گیری است و کشورهای پاکستان و ایران نیز در آن حضور دارند می تواند به نقطه کانون توسعه اقتصادی منطقه ای تبدیل شود مشروط برانکه ابتدا امنیت بخصوص در ایالت بلوچستان پاکستان برقرار باشد.

مرز ناامن پاکستان و چالش زائران حسینی

در هر حال، سالانه هزاران نفر از زائران پاکستان از مرز زمینی به جمهوری اسلامی ایران سفر می کنند که با حملات تروریستی مواجه می شوند.

از اینرو اتخاذ تدابیر لازم امنیتی از سوی ارتش پاکستان و همکاری جامع و قاطع با مرزبانی جمهموری  اسلامی ایران برای تامین امنیت مرزهای مشترک نه تنها بستر ساز توسعه همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری میان دو کشور و منطقه خواهد شد بلکه روند سفر زائران و گردشگران میان دو کشور را افزایش خواهد داد. 134/112

نویسنده: مجيد وقاری

بیشتر بخوانید:

سخنگوی ارتش پاکستان: مرز پاکستان با ایران به منطقه صلح و دوستی تبدیل می شود

تاکید ایران بر ضرورت اقدامات موثر پاکستان برای مقابله با تحرکات تروریستی در مرز ایران/ تحلیل

توافق ایران و پاکستان برای تقویت کنترل مرز مشترک

روابط مسالمت آمیز دو کشور ایران و پاکستان از گذشته تا کنون
کوریدور اقتصادی پاکستان با چین