به گزارش چهارشنبه ایران پرس، «فدریکا موگرینی» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با حیاتی خواندن اقدامات «آنروا» گفت: کمکهای این آژانس باعث ایجاد فضای سیاسی لازم برای دستیابی به صلح پایدار و تاسیس دولت فلسطینی مستقل می شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، سرمایه گذاری در آنروا را سرمایهگذاری در امنیت منطقهای دانست و افزود، اروپا به حمایت مالی از این آژانس ادامه خواهد داد.
مقامات سازمان ملل پیش بینی می کنند، در صورت اتخاذ نشدن تصمیم قاطع جهت بهبود اوضاع و همچنین تامین نیازهای ضروری و زیرساخت ها تا سال 2020 زندگی در غزه ناممکن خواهد بود.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، نیز گفت: درصورت تعلل در کمک رسانی به ساکنان منطقه محاصره شده غزه، این منطقه در آینده نزدیک با فاجعه انسانی روبرو خواهد شد.
در نتیجه تشدید اقدامات غیر انسانی رژیم صهیونیستی و محاصره باریکه غزه، دو میلیون فلسطینی روزانه با مشکلات فراوان زیرساختی شامل نبود خدمات ضروری، برق، بیکاری شدید وهمچنین فجایع آشکار زیست محیطی مواجه شده اند.
رژیم صهیونیستی از سال 2006 میلادی و پس از پیروزی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» در انتخابات پارلمانی فلسطین، باریکه غزه را تحت محاصره خود درآورد و از ورود سوخت، دارو و مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری میکند که این مساله شرایط دشواری را برای ساکنان غزه به وجود آورده است.
در این شرایط دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، در ادامه رویکرد خصمانه خود ضد مردم مظلوم فلسطین و با هدف پیشبرد مذاکرات بی نتیجه سازش پرداخت کمک های وعده داده شده به «آنروا» را تعلیق کرد.
آمریکا به تازگی 125 میلیون دلار از کمک 300 میلیون دلاری سالانه خود را به «آنروا» در ژانویه 2018 کاهش داد؛ واشنگتن همچنین قصد دارد در مرحله بعدی 55 میلیون دلار دیگر از کمکهایش را به این سازمان کاهش دهد.
باوجود کارشکنی های کاخ سفید، 11 کشور پذیرفته اند سهمشان از کمک سالانه به«آنروا» را افزایش دهند تا کسری حاصل از کاهش سهمیه آمریکا جبران شود.
آلمان، دانمارک، روسیه، سوئد، سوئیس، فنلاند و نروژ 7 کشور از این 11 کشور هستند که مبلغ وعده داده شده خود را به آنروا پرداخت کرده اند و 4 کشور دیگر، ایرلند، بلژیک، کویت و هلند، نیز به زودی مبلغ وعده داده شده خود را پرداخت خواهند کرد.
آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی «آنروا»، به حدود شش میلیون فلسطینی در کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه و همچنین اردن، لبنان و سوریه امدادرسانی می کند.
«آنروا» دسامبر سال 1949 میلادی، بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل و با هدف امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی تاسیس شد.
118/110
بیشتر بخوانید:
حمایت رژیمصهیونیستی از قطع کمک مالی آمریکا به آنروا
بیانیه وزارت خارجه فلسطین در محکومیت اقدام آمریکا در قطع کمک مالی به آنروا
انتقاد «آنروا » از ادامه محاصره باریکه غزه از طرف اسرائیل
تاکید «آنروا» بر ادامه خدمت رسانی به آوارگان فلسطینی