مرکز حقوق بشر بحرین دراین بیانیه، سرکوب 24 راهپیمایی اعتراضآمیز در 14 منطقه بحرین در یک ماه گذشته را محکوم کرد.
رژیم آل خلیفه برای خاموش کردن شعله اعتراضات مردم این کشور شمار زیادی از مخالفان و فعالان سیاسی بحرینی را بازداشت کرده است.
رژیم آل خلیفه زندانیان سیاسی را از حق دیدار با بستگانشان محروم کرده است که این نشان دهنده مخالفت آشکار این رژیم سرکوبگر با قوانین بین المللی و نقض مستمر بدیهی ترین حقوق زندانیان سیاسی است.
رژیم آل خلیفه به مجازات و شکنجه زندانیان سیاسی از جمله «شیخ علی سلمان»، دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین و نادیده گرفتن حق فرزند خردسال او در برخورداری از شناسنامه و ملاقات با پدر خود مبادرت کرده است.
«شیخ علی سلمان»، دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین
این در حالی است که بحرین در سال 2006 به پیمان نامه ویژه حقوق مدنی و سیاسی که بر داشتن شناسنامه بعنوان حق مشروع هر شهروند تاکید دارد، پیوسته و ملزم به رعایت آن است.
گزارش ها از بحرین نشان می دهد که موارد نقض حقوق بشر توسط رژیم آل خلیفه شامل بازداشت ظالمانه، حمله به خانه ها، محاکمه های ناعادلانه، سرکوب اعتراض های مسالمت آمیز و سلب تابعیت مردم بحرین تشدید شده است.
رژیم حاکم بر بحرین مردم این کشور را از همه حقوق خود نظیر آزادی بیان، تجمع مسالمت آمیز و تشکیل احزاب و گروه های سیاسی منع کرده است.
رژیم حاکم بر بحرین از هر ابزار، سیاست و ترفندی استفاده می کند تا ضمن مهار قیام مردمی، مخالفان را از صحنه سیاسی و اجتماعی این کشور حذف کند و سیاست لغو تابعیت مخالفان، در این چارچوب قابل ارزیابی است.
موضوع سلب تابعیت از شهروندان بحرینی و اعطای تابعیت به اتباع خارجی در بحرین با انگیزه سیاسی صورت می گیرد که هدف از چنین اقدامی تغییر ترکیب جمعیتی این کشور است.
اقدامات رژیم آل خلیفه در محروم کردن شهروندان بحرینی از زندگی در موطنشان نقض آشکار موازین حقوق بشری محسوب می شود.
«ابراهیم سرحان»، مشاور حقوقی بحرینی گفت سیاست، نهاد قضائی بحرین را فاسد ساخته و این نهاد به ابزاری برای سرکوب آزادیها تبدیل شده است.
فعالان حقوق بشری چندی پیش در گزارشی اعلام کردند، به دلیل ضعف فشار بین المللی بر رژیم آل خلیفه، وضعیت حقوق بشر در بحرین در ماههای اخیر وخیم شده است.
«برایان دادلی» از گروه آمریکایی «ابتدا حقوق بشر» (Human Rights First)، گفت:
"بحرین اکنون به مسیری بسیار خطرناک کشیده شده است."
گزارشهای مختلف نشان می دهد که رویکرد و شیوه برخورد پلیسی رژیم آل خلیفه با فعالان سیاسی در بحرین همچنان ادامه دارد و این رژیم با تشدید بازداشت فعالان سیاسی و حقوقی عملا" خفقان سیاسی را در این کشور حکمفرما کرده است.
در واقع یکی از اصلی ترین و اساسی ترین مشکلات مردم بحرین با رژیم آل خلیفه، ساختار سیاسی موجود در این کشور است که بر پایه و اساس دیکتاتوری و سرکوب بنا شده است.
انحصار قدرت و ثروت در نزد یک خاندان خاص و اعمال محدودیتهای گسترده توسط آنها علیه شهروندان یکی از مهمترین و اساسیترین دلایلی بود که به لبریز شدن کاسه صبر ملت مظلوم بحرین در چند سال گذشته منجر شد.
بحرین از 14 فوریه 2011 شاهد انقلاب مردمی ضد رژیم آل خلیفه است و سرکوبگری های شدید این رژیم، افکارعمومی و تشکلهای حقوقی مردم نهاد را نگران کرده است.
نویسنده: بیژن نجفی
116/111
بیشتر بخوانید:
تظاهرات مردم بحرین در محکومیت جنایات آل خلیفه/ عفو بین الملل: رژیم بحرین به خشونت متوسل شده است
جمعیت اسلامی الوفاق بحرین: آمریکا و انگلیس مسئول ناآرامیهای بحرین است
تجمع مردم کفن پوش بحرین در منطقه الدراز/درگیری نظامیان بحرین با تظاهرکنندگان