در همین حال، کمپین آزادی زنان زندانی نیز در بحرین تشکیل شده است.
قیام مردم بحرین علیه رژیم آل خلیفه که از 14 فوریه 2011 آغاز شد، هشتمین سال خود را سپری می کند.
در این قیام، مردم اعم از زن و مرد و پیر و جوان حضور دارند و بر لزوم تغییر ساختار قدرت در این کشور تاکید می کنند. زنان بحرینی از بازیگران مهم در قیام علیه رژیم آل خلیفه هستند. در واقع، زنان بحرینی به شکل مستقیم و غیرمستقیم در این قیام مردمی سهم دارند.
زنان یا به طور مستقیم در اعتراض ها مشارکت و حضوری فعال دارند و یا اینکه به طور غیرمستقیم خشونت های آل خلیفه علیه مردان خانواده خود را تحمل می کنند و در عین حال، این رژیم برای تحت فشار قرار دادن مردان یک خانواده، علیه زنان آنها رفتارهای خشن و غیرانسانی مرتکب می شود.
در شکل مستقیم، دهها زن بحرینی با اتهامات سیاسی در زندان شهر «عیسی» به سر می برند که زنان پزشک، پرستار، معلم و حتی ادبا از جمله این موارد هستند.
نیروهای امنیتی بحرین در زندان ضمن اینکه حقوق زنان را نقض می کنند، خشونت گسترده ای علیه آنها به کار می برند.
«آیات القرمزی»، شاعر معترض بحرینی، از جمله زنان سرشناسی است که به سبب رویکرد مخالف خود با رژیم بازداشت و تحت شکنجه قرار گرفته است.
علاوه بر این، زنان بحرینی با از دست دادن جوانان خود در اثر خشونت آل خلیفه، بازداشت و شکنجه مردان عضو خانواده و همچنین محروم شدن فرزندان شان از حق تحصیل یا شغل نیز متحمل خسارت های روحی و روانی شدیدی می شوند.
تظاهرات زنان بحرینی در اعتراض به اقدامات آل خلیفه
جنایت فجیع تر علیه زنان بحرینی این است که شمار زیادی از زنان به دلیل خویشاوندی با فعالان سیاسی تحت شکنجه و خشونت نیروهای آل خلیفه قرار گرفته و حتی به همین دلیل بازداشت نیز می شوند. در میان این زنان حتی دختران زیر 15 سال و زنان باردار نیز حضور دارند.
«جان لوبوک»، حقوقدان بحرینی در سال 2011 که نخستین سال اعتراض های مردمی در بحرین بود با انتشار گزارشی از موارد نقض حقوق زنان در بحرین، تاکید کرده بود: همسران و خانواده های سیاستمداران مخالف رژیم به سبب خویشاوندی با فعالان سیاسی ضد نظام در معرض تجاوز، هتک حرمت، تهدید، بازداشت غیرقانونی و شکنجه قرار گرفتند.
این شرایط در سال های بعد و به خصوص در سال گذشته میلادی به مراتب وخیم تر شده است.
زینب الخواجه فعال حقوق بشر بحرینی
در همین راستا، مرکز دموکراسی و حقوق بشر بحرین اخیراً با انتشار گزارشی از شکنجه و بدرفتاری با زنان دربند زندان شهر «عیسی»، عدم ارائه خدمات پزشکی لازم و ممانعت مسئولان زندان از معاینه زنان بیمار دربند، ممانعت از تماس تلفنی زنان با خانواده های خود، قرار دادن شیشه هایی به منظور جلوگیری از ارتباط مستقیم زنان با خانوادههای شان و همچنین بازداشت طولانی مدت زنان بدون محاکمه به عنوان مصادیق جنایت رژیم آل خلیفه علیه بانوان بحرینی نام برد.
با توجه به این شرایط، فعالان بحرینی در شبکه های اجتماعی روز 11 آوریل 2018 کمپین حمایت از زنان زندانی سیاسی با عنوان «أطلقوا_سجینات_البحرین» (زنان زندانی را آزاد کنید) تشکیل داده و خواستار مشارکت گسترده شهروندان در این کمپین شدند.
اگرچه رژیم آل خلیفه با توجه به حمایت آمریکا، قدرت های غربی و عربستان سعودی توجهی به افکار عمومی ندارد، اما این کمپین می تواند فشار افکار عمومی را علیه این رژیم افزایش دهد.
نویسنده: سیدرضی عمادی
133/110
بیشتر بخوانید:
واکنش علمای بحرین به ادامه بازداشت زنان بحرینی
حکم حبس دادگاه رژیم آل خلیفه برای شش نوجوان و جوان بحرینی
تایید حکم سه سال حبس برای پنج بحرینی