ایران پرس - نخستین انتخابات شوراهای محلی تونس پس از انقلاب این کشور در سال 2011، یکشنبه 6 می برگزار می شود.

براساس اعلام هیات عالی و مستقل انتخابات تونس، دو هزار و 74 لیست برای انتخابات شوراهای شهرداری ها به صورت نهایی مورد پذیرش قرار گرفته و مردم در این انتخابات، اعضای شوراهای 350 شهرداری را انتخاب می کنند.

حدود 47 هزار و 600 نفر برای این انتخابات نامزد شده اند.

آخرین انتخابات شوراهای شهرداری ها در سال 2010 و یک سال پیش از سرنگونی نظام «بن علی» دیکتاتور پیشین این کشور برگزار شده بود.

«امین محفوظ» حقوقدان تونسی درباره این انتخابات گفت:

"در دوره بن علی با این که انتخابات برگزار می شد، اما سالم، شفاف و واقعی نبود."

اهمیت برگزاری انتخابات شوراها در تونس

برگزاری انتخابات شوراها در تونس اهمیت خاصی دارد، زیرا شهرداری ها در کشورهای شمال آفریقا مانند (الجزایر و تونس ) تنها وظایف و اختیارات مربوط به مسائل عمرانی و نظافت شهر را بر عهده ندارند، بلکه همه خدمات دولتی از جمله صدور گذرنامه، شناسنامه، گواهینامه رانندگی و کارهای اداری مربوط به نقل و انتقال خودرو و کارهای عمرانی بر عهده آنهاست، به نوعی شهرداری ها نسخه فشرده همه وزارت خانه ها در حوزه استحفاظی شان است.

برقراری دموکراسی و تأمین رفاه اجتماعی، پس از انقلاب و سرنگونی بن علی خواسته اصلی مردم تونس است.

«راشد الغنوشی» رئیس حزب النهضه در خصوص اهمیت این انتخابات گفت:

"این انتخابات باعت گسترش دمکراسی در تونس می شود و آن را در مقابل بحران های منطقه،بیمه می کند."

 از این رو شهروندان تونس امیدوارند، از یکسو این انتخابات زمینه را برای افزایش دموکراسی در تونس فراهم سازد و از سوی دیگر با تشکیل شوراهای شهر و با طرح اختصاص بودجه مشارکتی در جلسه شورای شهرداریها،بازسازی محله ها به عنوان اولویت در دستور کار قرار گیرد.

این انتخابات در حالی برگزار می شود که تونس با وجود گذشت بیش از 6 سال از انقلاب 2011، با مشکلات بسیاری در زمینه های اقتصادی،سیاسی و امنیتی دست به گریبان است.

شرایط وخیم اقتصادی فقر و بیکاری مهمترین مشکل شهروندان این کشور به ویژه جوانان است و سیاست های دولت تاکنون نتوانسته است انتظارات آنان را براورده سازد.

ناامنی، فعالیت گروههای تروریستی و اختلافات داخلی از دیگر مشکلات کنونی در این کشور است.

از این روست که  بسیاری از مقامات این کشور نگران مشارکت و حضور مردم دراین انتخابات هستند. 

«محمد باجی قائد سبسی» رئیس جمهوری تونس در این زمینه گفت، "ما در برخی زمینه عقب مانده ایم و عملکرد خوبی نداشته ایم که از جمله آنها نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال کشور است که رقم آن از مرز 15 درصد نیز فراتر رفته است." 

همچنان بدهی عمومی کشور به شدت افزایش یافته و ارزش دینار تونس در مقابل دیگر ارزهای معتبر جهان به شدت کاهش یافته است.

بدین ترتیب شهروندان تونسی در حالی 6 می به پای صندوق های رای می روند که مطالبات اقتصادی و عمرانی و نهادینه شدن دموکراسی، مهمترین خواسته های مردم این کشور است، با این حال موانع بزرگی در مسیر دستیابی به این مطالبات وجود دارد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

138/116

بیشتربخوانید:

دولت تونس: یکپارچگی تونس «خط قرمز» کشور است

ابراز تردید رئیس جمهوری تونس درباره برگزاری انتخابات 2018 در لیبی