ایران پرس- میدل ایست مانیتور نوشت: اتکای کشورهای عربی به آمریکا در برقراری صلح در منطقه خاورمیانه در کل و در فلسطین به طور خاص، به شکست آنها منجر شده است.

به‌رغم ادامه جانبداری متعصبانه آمریکا از اسرائیل، اکنون اما رهبران اسرائیلی و فلسطینی، زمانی کارت‌های خود را رو کرده‌اند که زمان نبود گزینه‌ها برای تحمیل توافقی است که به فلسطینی‌ها اجازه می‌دهد تا در کشور خود و بر اساس مرزهای مشخص شده در سال 1967، برای آینده خود تصمیم‌گیری کنند.

توافق اسلو و دور کردن فلسطین از آرمانهایش

این موضوع درست بر اساس راه حل تشکیل دو دولت مستقل بر اساس توافقنامه اسلو بود که «آرمان فلسطینی» را از مسیر بین‌المللی بر اساس مشروعیت بین‌المللی دور کرد و باعث شد این آرمان به هیچ نتیجه‌ای به‌جز اختیارات محدود برای فلسطینی‌ها در بخش‌هایی از سرزمین خودشان نرسد.

در پی آن، سازمان ملل متحد تنها به تصویب چند قطعنامه یعنی قطعنامه 181 درخصوص تقسیم‌بندی‌ها، قطعنامه 194 درخصوص پناهندگان و قطعنامه 242 مربوط به خروج اسرائیل از برخی مناطق اشغال شده و محکومیت به تصرف درآوردن دارایی‌های دیگران به زور، بسنده کرد.

همه اینها در حالی است که موقعیت آمریکا به دلیل ضربه‌های پیاپی که به فلسطینی‌ها وارد می‌کند درمیان فلسطینی‌ها به شدت تضعیف شده است.

ترامپ پس از مدتی که از دوران ریاست جمهوری وی گذشت، سفارت آمریکا در اسرائیل را به شهر اشغال شده بیت المقدس انتقال داد.  این در حالی است که در همان روز (14 ماه مه) دستکم 61 فلسطینی در غزه شهید شدند.

انتقال سفارت آمریکا به قدس و به رسمیت شناخت قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی

به این ترتیب، امریکا، اولین کشوری بود که بیت المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت. آمریکا در واقع همواره به طور مستقیم و غیرمستقیم تاکید کرده است که از منافع خود در خاورمیانه دفاع و حمایت می‌کند، که این منافع در حقیقت منافع اسرائیل را نیز در بر می‌گیرد.

به این ترتیب، آن دسته از کشورهایی که سیاست خود را بر اساس سیاست‌های آمریکا تعیین می‌کنند نیز باید مسئولیت عواقب اقدامات و سیاست‌های خود را به عهده بگیرند.

آنچه واضح و مشخص است آمریکا به راستی خواستار پایان یافتن مناقشه میان اسرائیل و فلسطین درچارچوب توافق نامه اسلو نیست و همه اقدامات واشنگتن در راستای محدود کردن بیشتر فلسطینی‌ها قرار دارد. آمریکا این سیاست را درخصوص سوریه نیز دنبال می‌کند.

واشنگتن در واقع از اوایل شروع بحران در سوریه در سال 2011، دخالت در این کشور را آغاز کرد. این در حالی است که آمریکا می‌توانست از نفوذ خود به نحو احسن برای کنترل بحران سوریه استفاده کند.

امریکا اما راه طولانی تر را انتخاب کرد و در نتیجه با گسترش درگیری‌ها، منطقه هرچه بیشتر دچار بحران و هرج و مرج شد.

در بحبوحه چنین بحرانی و با استفاده از موقعیت بوجود آمده بر اثر آن، واشنگتن سفارت امریکا در اسرائیل را به بیت المقدس انتقال داده و این شهر را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت. 134/120

مترجم: خزائی

بیشتر بخوانید:

دیدگاه رهبری؛ آزادی حتمی فلسطین، شکست قطعی آمریکا/ تحلیل

خطیب نماز جمعه تهران: انتقال سفارت آمریکا به قدس مهمترین فاجعه برای جهان است+ ویدئو

تظاهرات در مالزی در محکومیت انتقال سفارت آمریکا به قدس+ ویدئو

توافق اسلو و دور کردن فلسطین از آرمانهایش
انتقال سفارت آمریکا به قدس و به رسمیت شناخت قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی