ایران پرس- پارلمان اروپا با اکثریت آرا، قطعنامه ای در محکومیت نقض فزاینده حقوق بشر در بحرین تصویب کرد.

در این قطعنامه بر دست داشتن دولت بریتانیا در موارد متعدد نقض حقوق بشر در بحرین تاکید شده و از رژیم آل خلیفه خواسته شده تا همه افرادی را که سالهای گذشته بازداشت کرده است؛ فوراً آزاد کند.

این قطعنامه با اکثریت آرای اعضای پارلمان اروپا تصویب شد.

از 634 عضو پارلمان اروپا که در این رأی‌گیری شرکت کردند، 479 عضو رأی موافق، 97 عضو رأی مخالف و 58 عضو نیز رأی ممتنع دادند.

دلیل فوری تصویب این قطعنامه، محکومیت نبیل رجب، فعال شیعه بحرینی است. وی ریاست نهادهای چون مرکز حقوق بشر بحرین و مرکز حقوق بشر کشورهای عرب خلیج فارس را در کارنامه خود دارد.

نبیل رجب در فوریه 2017 به دلیل مطالبی که در صفحه توئیتر منتشر کرد و در آن از دولت بحرین به دلیل همکاری با عربستان و امارات در جنگ علیه یمن و وضعیت وخیم حقوق بشر در کشورش انتقاد کرده بود، به پنج سال زندان محکوم شد.

نبیل رجب، فعال شیعه بحرینی

 

رژیم آل خلیفه از سال 2011 با گسترش مخالفت و اعتراض مردمی، مخالفان خود را با اتهامات واهی به زندان های طولانی مدت و سلب تابعیت محکوم کرده است. ضمن اینکه رژیم بحرین هیچ توجهی به خواسته ها یا توصیه های بین المللی برای تغییر رفتار خود در قبال شهروندانش ندارد.

اعتراضات مردمی در بحرین هفت سال است که ادامه دارد

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می گوید: به رغم پیشنهادهای مکرر اتحادیه اروپا برای کمک به اجرای سریع و فراگیر توصیه های کمیته بحرینی مستقل حقیقت یاب، اما پیشرفتی دراین زمینه صورت نگرفته است. 

با توجه به موضع انتقادی پارلمان اروپا و همچنین اتحادیه اروپا از رژیم آل خلیفه و انتقادات سازمان های حقوق بشری از تداوم گسترده سرکوب مردم این کشور، پرسشی که همواره مطرح می شود این است که چرا غربی ها، اعم از اروپایی ها و آمریکایی ها کماکان سیاست حمایت گسترده از رژیم آل خلیفه را ادامه می دهند؟

در واقع از هنگام جنبش مردمی در بحرین در ژانویه 2011 در اعتراض به وضعیت سیاسی و اقتصادی این کشور و تبعیض های موجود، اروپایی ها با سکوت معنا دار خود در قبال سرکوب گسترده مردم این کشور به رژیم بحرین برای ادامه این اقدامات چراغ سبز داده اند.

علیرغم موضع گیری نهادهای حقوق بشری در مورد لزوم انجام تحقیقات حقوق بشری در بحرین، اما تاکنون کشورهای غربی واکنش چندان جدی را نسبت به اوضاع بحرین اتخاذ نکرده‌اند.

اعتراض در لندن به سفر پادشاه بحرین به انگلیس در مه 2018 

 

در عین حال شاهد آن هستیم که برخی کشورهای اروپایی به ویژه بریتانیا در کنار آمریکا روابط گرمی با رژیم آل خلیفه داشته و با دراختیار داشتن پایگاه های دریایی در این کشور، با اقداماتی مانند فروش تجهیزات نظامی و ضد شورشی به طور مستقیم به بقای رژیم وابسته و متحد غرب در بحرین و سرکوب جنبش اعتراضی در این کشور کمک کرده اند.

سلاح های غربی ها در دست حاکمان بحرین دلیلی بر دروغ بودن ادعای مجامعی مثل پارلمان اروپا در حمایت از حقوق بشر است

 

"جولی وارد" Julie Ward، از اعضای پارلمان اروپا تاکید کرد: «توطئه های دولت بریتانیا در تجاوزهای بی حد و حصر به حقوق بشر در بحرین مسئله ای غیرقابل قبول است».

درعین حال تصویب قطعنامه اخیر پارلمان اروپا در باره نقض حقوق بشر در بحرین را می توان نمونه دیگری ازاتخاذ سیاست و عملکرد دوگانه غربیها درقبال نقض حقوق بشر در دیگر کشورها دانست. کشورهای غربی هنگامی که منافعشان اقتضا کند، کاملا چشم خود را بر نقض حقوق بشر در کشورهای وابسته و متحد خود در حاشیه جنوبی خلیج فارس و بخصوص بحرین می بندند. دراین راستا از یکسو شاهد محکومیت اقدامات رژیم آل خلیفه از سوی پارلمان اروپا در زمینه نقض حقوق بشر هستیم، اما از سوی دیگر روابط گرم کشورهای بزرگ اروپایی با رژیم سرکوبگر بحرین ادامه داشته و حتی گسترش یافته است. 

نویسنده: سید رضا میرطاهر

137/110

بیشتر بخوانید

تظاهرات مردم بحرین در محکومیت جنایات آل خلیفه/ عفو بین الملل: رژیم بحرین به خشونت متوسل شده است

ادامه واکنشها به افزایش حکم زندان برای «نبیل‌رجب»

جمعیت اسلامی الوفاق بحرین: آمریکا و انگلیس مسئول ناآرامی‌های بحرین است

مرکز حقوق بشر و دموکراسی بحرین: رژیم آل خلیفه در 6 سال گذشته 728 بحرینی را سلب تابعیت کرده است

<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D9%86%D8%A8%DB%8C%D9%84+%D8%B1%D8%AC%D8%A8">نبیل رجب</a>، فعال شیعه بحرینی
اعتراض در لندن به سفر پادشاه بحرین به انگلیس در مه 2018