معاون وزیر خارجه روسیه گفت: پیشرفت‌هایی درجهت جفظ توافق هسته‌ای ایران حاصل شده است، اما این پیشرفت‌ها کافی نیست.

به گزارش پارس‌تودی؛ «سرگئی ریابکوف» روز سه‌شنبه گفت: حفاظت از منافع اقتصادی ایران درقبال تحریم‌های آمریکا در نشست وزیران خارجه شش کشور باقی مانده در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پی‌گیری می‌شود.  

به گفته معاون وزیر خارجه روسیه، پیشرفت‌هایی در این زمینه برای حفظ توافق هسته‌ای ایران حاصل شده اما این پیشرفت‌ها کافی نیست.

معاون وزیر خارجه روسیه گفت، نشست وزیران خارجه ایران و پنج کشور باقی مانده در برجام شامل آلمان، فرانسه، روسیه، بریتانیا و چین باهدف ممانعت از نابودی برجام و تضمین مصونیت از تحریم‌های اقتصادی آمریکا جمعه آینده در وین، پایتخت اتریش برگزار خواهد شد.

ریابکوف پنجشنبه گذشته نیز تاکید کرده بود کشورهای عضو برجام باید نشان دهند که سرنوشت این توافق بین‌المللی مستقل از تصمیم‌های سیاسی آمریکا است. 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، 18 اردیبهشت با تکرار اتهام‌های بی‌اساس علیه ایران، خروج واشنگتن از برجام و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای ضد ایران را ظرف مدت سه تا شش ماه آینده اعلام کرد.

جمهوری اسلامی ایران پس از خروج آمریکا از برجام به دیگر طرف‌های این توافق مهلت داده است تا سازو کاری برای تامین و تضمین منافع ایران در آن ارائه کنند.

رایزنی‌های برجامی ایران در وین

چهارم خرداد ماه هم نشست کمیسیون مشترک برجام به درخواست ایران و در سطح مدیران سیاسی و معاونان وزیران خارجه ایران و 1+4 (آلمان،‌انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) به ریاست «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه و «هلگا اشمید» معاون «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و با حضور «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در هتل کوبورگ وین برگزار شد.

هدف اصلی نشست کمیسیون مشترک برجام، تداوم حیات توافق هسته‌ای ایران بدون آمریکاست که منافع اقتصادی تهران توسط دیگر طرف‌های برجام تضمین شود و تحریم‌های آمریکا مانع مبادلات اقتصادی ایران نشود.

پیش از این نشست؛ «محمدجواد ظریف»، وزیر خارجه ایران به دستور «حسن روحانی»، رئیس جمهوری اسلامی ایران رایزنی‌های خود را با چین، روسیه و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) شروع کرد تا در مدت نچندان طولانی ایران برای تداوم برجام به نتیجه برسد. 

جمهوری اسلامی ایران در رایزنی با طرف‌های اروپایی برای کسب تضمین‌های عملی واقع‌بینانه عمل می‌کند و صرفا به موضع‌گیری سیاسی سه کشور اروپایی بسنده نمی‌کند و اعتماد ندارد.

برداشتن گام‌های عملی برای نجات برجام درپی خروج آمریکا ازاین توافق، بگونه‌ای که مسائل کشتیرانی، بیمه، فروش نفت ایران و تراکنش‌های بانکی، هنگام بازگشت‌پذیری تحریم‌های آمریکا ضد ایران تضمین شود، مدنظر ایران است.

به‌عبارتی لغو تحریم‌های ایران بخشی تفکیک‌ناپذیر از برجام است و اروپا باید به تضمین ادامه آن پایبند باشد.  

116/120

بیشتر بخوانید:

وین؛ میزبان کمیسیون مشترک برجام درسطح وزیران خارجه + ویدئو

نشست وین؛ محک اروپا برای نجات برجام/ تحلیل و ویدئو