به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، کارشناسان آژانس از 15 تا 24 ژوئیه ( 24 تیر تا 2 مرداد) در «شهرک ملک عبدالله» که برای تولید انرژی اتمی و انرژی های تجدیدپذیر در نظر گرفته شده، حضور خواهند یافت تا بررسی های کاملی از زیرساخت های این کشور برای فعالیت های هسته ای به عمل آورند.
این گزارش با مهم خواندن حضور کارشناسان نهاد بین المللی ناظر بر فعالیت های هسته ای در عربستان، افزود؛ تایید زیرساخت های این کشور برای فعالیت های صلح آمیز هسته ای به معنای تطبیق آن با الزامات آژانس به منظور آغاز فعالیت های صلح آمیز هسته ای است.
دولت عربستان اعلام کرد، مصرف سرانه برق عربستان در 10 سال گذشته 50 درصد افزایش داشته، به همین دلیل مصمم است، در دو دهه آینده مبلغ قابل توجهی را برای پیشرفت صنعت برق هزینه کند و میزان تولید را که در حال حاضر 55 گیگاوات است، به دو برابر افزایش دهد.
طبق برنامه، ریاض قرار است که 40 گیگاوات از طریق انرژی خورشیدی و 17 گیگاوات نیز از نیروگاههای هستهای برق تولید کند.
همچنین قرار است که در گام نخست 16 نیروگاه انرژی هستهای در این کشور ایجاد شود.
بودجهای که برای این منظور در نظر گرفته شده، بالغ بر 80 میلیارد دلار است.
به گزارش رویترز، پیش بینی شده تا پایان سال جاری میلادی قرارداد ساخت دو نیروگاه هستهای در عربستان به امضا برسد.
مقامات عربستان برای واگذاری امتیاز ساخت این دو نیروگاه تاکنون با آمریکا، چین، روسیه، ژاپن، فرانسه و کره جنوبی وارد مذاکره شده اند.
تمایل عربستان به تولید انرژی هستهای موضوع تازهای نیست. ریاض برای این منظور در سال 2011 با فرانسه پیمانی بست که پاریس را موظف میکند، دانش هستهای و تجهیزات فنی را در اختیار عربستان قرار دهد و تربیت کارشناسان عربستانی را به عهده بگیرد. آنچه که تازگی دارد، پافشاری دولت عربستان بر خودکفایی در زمینه تامین اورانیوم است.
«هاشم بن عبدالله یمنی» سرپرست طرح شهرک ملک عبدالله برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر و هستهای در کنفرانس بینالمللی انرژی هستهای در قرن 21 که در پاییز 2017 در ابوظبی برگزار شد، به طور رسمی اعلام کرد که کشورش قصد دارد، در مناطق کویری کشور اورانیوم استخراج کند.
به گفته وی، 60 هزار تن اورانیوم ناخالص در این مناطق آماده بهرهبرداری است.
این خبر تعجب کارشناسان را در پی داشت، چرا که تاکنون در دفتر قرمز آژانس انرژی هستهای(NEA) و آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) که آمار ذخایر و مصرف اورانیوم در سراسر جهان را در آن ثبت میکنند، اشارهای به این حجم اورانیوم قابل بهرهبرداری در عربستان نشده است.
آمریکا و رژیم صهیونیستی با دستیابی عربستان به چرخه کامل سوخت هسته ای مخالف هستند. وزیر انرژی رژیم صهیونیستی اخیرا اعلام کرد که این رژیم تنها در صورتی با فعالیت های هسته ای عربستان موافق است که سوخت مورد نیاز را از آمریکا خریداری کند.
«یووال اشتاینیتز» اخیرا در کنفرانس جهانی گاز در واشنگتن گفت که تل آویو از توسعه نیروگاه های هسته ای در عربستان حمایت می کند، به شرطی که مشمول استانداردهای طلایی منع اشاعه تسلیحات هسته ای باشد و اورانیوم مورد نیاز خود را از آمریکا خریداری کند.
138/110
بیشتربخوانید:
ارزیابی صندوق بین المللی پول از اقتصاد عربستان سعودی/ تفسیر خبر
وزیر اقتصاد عربستان پس از 20 سال وزارت برکنار شد
بحران فراگیر در عرصه اقتصاد عربستان