به گزارش چهارشنبه ایران پرس، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا که در سرزمين هاي اشغالي حضور دارد؛ در مصاحبه با رويترز ضمن تکرار ادعاهاي خود برضد ايران، مدعي شد: "تاثیر تحریم ها بر ایران شدیدتر از چیزی است که تصور می کردیم."
بولتون در ادامه اظهارات مداخله جويانه اش در امور منطقه و بدون کوچکترين اشاره اي به کمکهاي تسليحاتي آمريکا به تروريستهاي تکفيري و حمايت از آنها، مي گويد، داعش و نیروهای ایرانی عامل باقیماندن امریکا در سوریه هستند.
اروپا درک کند تجارت با ايران و آمريکا برايش متفاوت است
چهره معروف ضدایرانی واشنگتن که در سالهای اخیر مواضع تند او علیه ایران همیشه جنجالی و خبرساز بوده، همچنین گفت: "انتظار داریم اروپایی ها همانند شرکت ها و کسب و کارهای سراسر اروپا درک کنند که انتخاب بین تجارت با ایران و تجارت با آمریکا برای آنها بسیار متفاوت است".
وی افزود: "بنابراین باید ببینیم ماه نوامبر چه اتفاقی خواهد افتاد. اما رئیس جمهور (ترامپ) به صراحت گفته است که می خواهد حداکثر فشار را به ایران وارد کند. این کاریست که او انجام خواهد داد".
بولتون در شرایطی اروپا را مخاطب مواضع ضدایرانی خود قرار داده که دولت های اروپایی پس از خروج یکجانبه امریکا از توافق هسته ای ایران، از واشنگتن انتقاد کرده و ضمن اعلام پایبندی خود به برجام، برای مقابله با تاثیرات تحریمی امریکا علیه ایران برنامه ریزی می کنند.
از سوی دیگر بولتون از حضور ایران در سوریه می گوید در حالی که شکست داعش و فروپاشی خلافت خودخوانده آنها در عراق و سوریه حاصل نقش آفرینی درست و بموقع جمهوری اسلامی ایران در منطقه بوده است.
دولت دمشق حضور نیروهای آمریکایی در سوریه را تجاوز به حاکمیت ملی این کشور دانسته و خروج آنها را از سوریه خواهان است.
آمریکا با وجود حمایت از گروه های تروریستی در سوریه اکنون خود را بازنده این بحران سازی می بییند، به همین دلیل می کوشد مانع از پایان بحران در سوریه شود.
به عبارتی دیگر تحرکات و تهدید های ترامپ را باید در راستای سرپوش گذاشتن بر شکست گروه های تروریستی و گرفته شدن بهانه از امریکا برای مداخله در منطقه دانست.
این شکست ها قطعاً برای واشنگتن؛ ریاض و تل آویو پر هزینه است. از اینرو ماجراجویی امریکا در سوریه دور از انتظار نیست.
مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین اذعان کرد که روسیه، مخالف خروج ایران از سوریه است و این موضوع را به تهران تحمیل نمی کند.
بولتون افزود، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه به مقامات آمریکایی گفته است که این کشور نمی تواند خروج از سوریه را به ایران تحمیل کند.
بولتون در روزهای گذشته در دیدار با مقامات اسرائیل هم به تکرار مواضع ضدایرانی خود پرداخته است.
وی در دیدار نخستوزیر رژیم صهیونیستی با ابراز خوشحالی از سفر به فلسطین اشغالی، از تصمیم دولت ترامپ برای خروج از توافق هسته ای با ایران با ذوق زدگی سخن گفت و تجربه یک و نیم ساله فعالیت دولت ترامپ را «هیجانانگیز» توصیف کرد.
وی مدعی شد که برنامه هستهای ایران چالشی برای اسرائیل، منطقه و جهان است.
133/110
بیشتر بخوانید:
پسکوف: روسیه با آمریکا درباره خروج ایران از سوریه مذاکره نکرده است
تحلیل: ماجراجویی جدید ترامپ در سوریه و هشدار ایران و روسیه