بمباران مناطق مختلف یمن و کشته و زخمی شدن کودکان و زنان به «قصه بی پایان» یمنیها تبدیل شده است که توسط جنگندههای سعودی انجام میشود.
این جنایت صرفاً در یک استان خاص یمن انجام نمیشود، بلکه مناطق مختلف یمن شاهد چنین جنایت فجیعی است. جنایت روز گذشته در استان الحدیده انجام شد، در حالی که جنگندههای سعودی روز نهم اوت نیز اتوبوس حامل دانشآموزان یمنی را در شهر «ضحیان» در استان صعده هدف قرار دادند که بیش از 120 کشته و زخمی داشته است.
در اینکه کشتن و زخمی کردن کودکان و زنان که مظلومترین و بیگناهترین اقشار یک جامعه هستند، جنایت جنگی محسوب میشود، تردیدی نیست.
«عبدالسلام علی جابر»، سخنگوی رسمی دولت نجات ملی یمن گفت تداوم جنایتهای ائتلاف در حق غیرنظامیان بیانگر خوی وحشیگری آن است.
در همین حال؛ سازمان دفاع از حقوق زن و کودک موسوم به سازمان «انتصاف» هم با محکوم کردن جنایت روز گذشته جنگنده سعودی، حمله به کودکان و زنان که ضعیفترین گروهها و اقشار جامعه هستند را مغایر با دین اسلام، نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه و حقوق بشر دانسته و آنرا «جنایت جنگی» نامید.
نکته مهم در تبیین جنایتهای مکرر آل سعود علیه کودکان و زنان یمنی این است که این جنایتها «هدفمند و برنامه ریزی شده» و در سایه «انفعال» جامعه جهانی از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام میشود، موضوعی که «محمد علی الحوثی» نیز به آن اشاره کرد.
«محمد علی الحوثی»، رئیس کمیته عالی انقلاب یمن با بیان اینکه هدف قرار دادن کودکان و غیرنظامیان یمنی «سیاست ثابت» ائتلاف متجاوز است که بر اساس سازوکار و برنامهای «هدفمند» جریان دارد، گفت: نهادهای بینالمللی و سازمان ملل متحد با موضعگیری ضعیف درقبال جنایت ریاض در یمن، اندک آبروی باقی مانده خود را از دست دادهاند.
یک بعد مهم مذاکره مقامات قدرتهای جهانی و یکی از مهمترین محورهای فعالیت سازمان ملل متحد، بحران سوریه است، اما جنگ علیه یمن که کودکان و زنان قربانیان اصلی آن هستند، هیچ جایگاهی در مذاکرات و نشستها ندارد.
اگر طی 41 ماهی که از جنگ عربستان و امارات علیه یمن میگذرد، جامعه جهانی به خصوص شورای امنیت سازمان ملل متحد واکنشی قاطع به این جنایتهای آل سعود داشتند، آل سعود و متحدانش توان و جسارت تکرار چنین جنایتهایی را به این سادگی و با فواصل زمانی اندک نداشتند.
انفعال نهادهای بینالمللی، آل سعود را در تکرار جنایت جنگی «جسور» کرده است.
این فقط عربستان و امارات نیستند که در جنگ علیه یمن با شکست مواجه شدند، سازمان ملل متحد و قدرتهای بزرگ نیز در زمره بازندگان بزرگ جنگ علیه یمن هستند، زیرا سازمان ملل متحد با انفعال خود نشان داد که ابزار قدرتهای بزرگ است.
قدرتهای بزرگ و مدعی حقوق بشر نیز با بیتفاوتی به جنایتهای آل سعود علیه یمن، نشان دادند که نه تنها صلاحیت دارا بودن حق وتو بلکه شایستگی تصمیمسازی را در امور جهانی نیز ندارند.139/120
نویسنده: سید رضی عمادی
بیشتر بخوانید:
شمار قربانیان حمله جنگنده های رژیم سعودی به «الحدیده» یمن افزایش یافت؛ تاکنون 31 نفر کشته شده اند
جنایت جدید عربستان در یمن/ 26 غیرنظامی کشته شدند
کشته شدن سه غیر نظامی یمنی در حمله هوایی ائتلاف سعودی
بیآبرویی نهادهای بینالمللی درقبال جنایت عربستان در یمن