ایران پرس- یک گروه از نمایندگان آمریکایی از وزارت خزانه‌داری این کشور خواسته‌اند تا دسترسی ایران را به «جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی» (سوئیفت) قطع کند.

«کریستوفر بویس» (Christopher Bovis) استاد حقوق تجارت بین‌المللی دانشگاه "هال" (Hull) در بریتانیا در گفت و گو با خبرگزاری اسپوتنیک درخصوص عواقب چنین پیشنهادی گفت: نمایندگان آمریکایی در واقع قصد دارند فشار را به حداکثر برسانند. این نمایندگان اکنون می‌خواهند فشار حداکثری را بر دولت وارد کنند، تا فشارها بر ایران را افزایش دهد. آمریکایی‌ها همچنین با راه‌اندازی جنگ مصنوعی اقتصادی قصد دارند به اهداف دیپلماتیک خود دست یابند.

وی در ادامه افزود: دولت آمریکا و دونالد ترامپ بر خروج کامل این کشور از توافق هسته‌ای با ایران تاکید داشته‌اند و به همین منظور از تمامی امکانات مالی و دیپلماتیک استفاده کردند. 

این استاد دانشگاه بریتانیا در ادامه و در پاسخ به این سوال که آیا این تحولات به تخریب هرچه بیشتر روابط ایران و آمریکا منجر خواهد شد یا خیر گفت: البته چنین اقداماتی اوضاع را بدتر خواهد کرد.

این اقدامات علاوه بر تخریب روابط با ایران، به روابط آمریکا با اتحادیه‌اروپا نیز لطمه زیادی وارد خواهد کرد. 

کریستوفربویس، درخواست برای قطع دسترسی ایران به سیستم سوئیفت را اعلام جنگ تجاری تمام عیار ضد این کشور خواند.

استاد دانشگاه هال همچنین با اشاره به طرح آلمان برای انتخاب سیستمی جایگزین برای سوئیفت و احتمال کمک این سیستم جدید به ایران برای دور زدن تحریم‌های آمریکا گفت: کمیسیون اروپا در حال تدوین سیستمی جایگزین برای سوئیفت است که به ایران اجازه می‌دهد با سیستم مالی اروپا در ارتباط باشد.

به علاوه، این فرصت بزرگی برای اروپاست تا از یک سیستم مالی موازی با سوئیفت استفاده کرده و از مزایای رقابتی آن بهره‌مند گردد؛ به این ترتیب اروپا می‌تواند قدرت و شفافیت نقل و انتقال‌های مالی خود را افزایش دهد.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که به‌رغم تحریم‌های اعمال شده ضد ایران، بسیاری از شرکت‌های اروپایی درپی یافتن راه‌های جایگزین برای تجارت با این کشور هستند، درخصوص عواقب چنین کاری برای روابط اروپا با آمریکا گفت: به نظر می‌رسد این موضوع به جنگ اقتصادی جدی میان اروپا و آمریکا تبدیل شده و دو طرف در نهایت مجبور شوند به مذاکرات جدید و رسیدن به توافق‌های جدید و همچنین امضای معاهدات بین‌المللی جدید با نظارت و میانجی‌گری سازمان تجارت جهانی و سازمان ملل متحد روی بیاورند.

مترجم: زهره خزائی

بیشتر بخوانید:

16 سناتور جمهوریخواه خواستار «فشار حداکثری» آمریکا برای قطع ارتباط ایران با "سوئیفت" شدند

اتحادیه اروپا در پی ایجاد «شبه سوئیفت» برای حفظ برجام