به گزارش ایران پرس، جنگ در یمن در حالی دنبال می شود که ارتش و کمیته های مردمی این کشور در جبهه های مختلف ضربات مهلکی به متجاوزان وارد کرده اند. یکی از جبهه هایی که متجاوزان در آن راه به جایی نبرده اند، جبهه الحدیده به ویژه الدریهمی است.
بندر الحدیده که به عروس دریای سرخ معروف است، در 226 کیلومتری شهر صنعا پایتخت یمن قرار دارد. این شهر، دومین بندر تجاری بزرگ یمن بعد از بندر عدن است و به دلیل داشتن امکانات صادرات و واردات و نزدیکی به معابر بینالمللی حمل و نقل کالا از اهمیت زیادی برخوردار است.
الحدیده
الحدیده که این روزها به تنها درگاه اقتصادی یمن با خارج از این کشور تبدیل شده است استانی بزرگ است که سواحلی چند صد کیلومتری با دریای سرخ دارد و کنترل آن به صورت کامل در دست ارتش یمن و کمیته های مردمی یمن است.
این استان به دلیل موقعیت جغرافیایی و نزدیکی آن به شهر صنعا پایتخت یمن از اهمیت خاصی در تحولات یمن برخوردار است، مسئلهای که ائتلاف عربی و مزدوران یمنی اش متوجه آن شدند و آنها به همین دلیل به دنبال اشغال این استان ساحلی یمن هستند.
الحدیده یکی از استان های پرجمعیت یمن است که 11 درصد از جمعیت 24 میلیون نفری این کشور در آن زندگی میکنند. مساحت آن بیش از 17 هزار کیلومتر مربع است و دارای نوار ساحلی به طول 300 کیلومتر است این استان از 26 شهرستان تشکیل شده و مرکز آن شهر بندری الحدیده است.
تاریخ تأسیس شهر الحدیده به قرن هشتم هجری قمری میرسد هنگامی که ابتدا به عنوان یک منطقه ماهیگیری و سپس به عنوان بندر تجاری از این شهر استفاده شد. بندر الحدیده پس از تأسیس بارها هدف حملات نیروهای پرتغالی و انگلیسی قرار گرفت و مردم این شهر از الحدیده در مقابل تجاوز دشمن خارجی دفاع کردند.
الحدیده به دلیل داشتن اماکن سیاحتی و تاریخی در میان استان های یمن متمایز است، از جمله این اماکن میتوان به قلعه تاریخی الحدیده اشاره کرد که در مجاورت ساحل قرار دارد. همچنین شهر سیاحتی الخوخه هم که به مناظر زیبایی از دریای سرخ مشرف است، از دیگر اماکن سیاحتی استان الحدیده است. کار اصلی مردم الحدیده کشاورزی است و استان الحدیده رتبه اول در تولید برخی از محصولات کشاورزی در یمن را دارد. از جمله مهمترین محصولات کشاورزی کاشت شده در الحدیده سبزیجات، میوهها و علوفه است، همچنین به دلیل ساحلی بودن این استان کار ماهیگیری در آن رونق زیادی دارد.
یکی از دلایل اهمیت الحدیده نزدیکی آن به شهر صنعا پایتخت یمن است و اگر ائتلاف عربی بتواند این استان را به اشغال خود در بیاورد، میتواند از طریق محور الحدیده به سوی شهر صنعا پیشروی کند. در دریای سرخ و در مقابل سواحل الحدیده بیش از 40 جزیره وجود دارد. مهمترین این جزایر، جزیره کمران است که مردم در آن زندگی میکنند. در برخی از این جزایر همچون جزیره کمران پایگاه نظامی هم وجود دارد.
کنترل بیشتر جزایر الحدیده که برای اشراف داشتن بر دریای سرخ اهمیت دارد، همچون جزیره کمران در اختیار نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن است، اما کنترل تعدادی دیگر از جزایر همچون جزیره حنیش کبری در اختیار نیروهای ائتلاف سعودی است. موقعیت جغرافیایی الحدیده و اهمیت آن در ادامه حیات اقتصادی دولت یمن سبب میگردد که ائتلاف عربی به هر قیمتی به دنبال اشغال این استان ساحلی یمن باشد.
اما آنچه مورد توجه ما در این گزارش قرار دارد، الدریهمی و مقاومتی است که در برابر متجاوزان نشان داده است.
الدریهمی یکی از شهرهای استان الحدیده و در غرب آن واقع شده و بر دریای سرخ مُشرف است و از غرب به دریای سرخ محدود می شود.
مساحت آن 695 کیلومترمربع است. روستاهای تابع آن عبارتند از بنی مرسی، الحجبه السفلی، الحجبه العلیا، الزرانیق، المساعید، المشاقله، المفالسه و المنافره.
الدریهمی
الدریهمی یکی از مناطق راهبردی در استان الحدیده محسوب می شود زیرا همجوار شهر الحدیده است و خط ساحلی گسترده ای که ۱۵ کیلومتر امتداد دارد، در دریای سرخ دارد و از همین رو از مناطق مهمی است که ائتلاف سعودی-اماراتی به دنبال سیطره بر آن به هر قیمتی است. تحرکات جنون وار و بدون برنامه ریزی و تاکتیک اخیر متجاوزان گواه این مدعا است. آنها همه نیروهای خود و مزدورانشان را برای تصرف الدریهمی متمرکز کردند اما در نهایت دست خالی بازگشتند و متحمل تلفات و خسارات سنگین شدند.
در یورشی که متجاوزان به الدریهمی کردند همگی در کمین ها و دام های محکم ارتش و کمیته های مردمی یمن گرفتار شدند. شمار زیادی کشته شدند و 10 تا 15 خودرو نظامی و نفربر متعلق به اماراتی ها به گفته منابع یمنی فقط در یک روز منهدم شدند.
پس از تلفات و خسارات سنگینی که امارات و عربستان در نبرد الدریهمی متحمل شدند، فهمیدند که این شیوه برای آنها فایده ای ندارد و محال است که بتوانند موفقیتی به دست آورند؛ از همین رو استراتژی خود را تغییر دادند.
ائتلاف سعودی به سیاست زمین سوخته در الدریهمی به منظور کمک به مزدوران خود مشابه آنچه در المخاء در تعز انجام داد، روی آورده است؛ یعنی به بمباران و حملات هوایی گسترده، ریختن آتش سنگین با کشتی های جنگی خود و ارتکاب جنایات وحشیانه و ویرانی منازل و ترساندن ساکنان الدریهمی برای مجبور کردن آنها به ترک منطقه و کوچ جمعی.
اما آنچه قابل توجه است تفاوت راهبردی المخاء و الدریهمی است و تسلط بر الدریهمی از توان ائتلاف سعودی-اماراتی خارج است. ارتش و کمیته های مردمی دست برتر را دارد و مدیریت نبردها در همه نبردهای ساحل غربی از محورهای التحیتا تا الحدیده در جنوب و الدریهمی در شمال را در اختیار دارد به ویژه پس از آنکه توانست که با عملیات های نظامی تاکتیک و متکی بر حملات کوبنده، امداد رسانی به مزدوران و متجاوزان را در طول خط ساحل غربی قطع کند و به عملیات فرسایشی ضد متجاوزان و مزدورانی که ارتباط آنها قطع شده و به محاصره درآمده اند، روی آورد.
الدریهمی
نیروهای مزدور در برابر دو خطر راهبردی قرار گرفته اند؛ اول محاصره و فرسوده شدن از سوی ارتش و کمیته های مردمی یمن و دیگری قطع ارتباط خطوط امداد رسانی اصلی آنها.
ارتش و کمیته های مردمی یمن دست برتر را در نبردهای ساحل غربی در اختیار دارد و مزدوران تحت محاصره و در آستانه فروپاشی کامل هستند.
آنچه درباره الحدیده و نبرد آن می توان گفت این است که اقدامات نظامی متجاوزان تاکنون راه به جایی نبرده است. طرح های امارات و عربستان برای پیشروی و تسلط بر الحدیده به کما رفته است و متجاوزان مستاصل شده اند. حدود سه ماه از شروع این نبرد بی نتیجه از سوی امارات و عربستان کافی است تا آل زاید و آل سعود از اصل تاریخی که یمن گورستان متجاوزان است، درس بگیرند به ویژه که تلفات مالی و انسانی که به متجاوزان وارد شده، بسیار سنگین است.
منبع: مهر
117/112
بیشتر بخوانید:
واکنش نهادهای بینالمللی به جنایت عربستان در الحُدیده
حملات بیامان متجاوزان به الحدیده؛ وضعیت وخیم شهر «الدریهمی»
تظاهرات گسترده در غرب یمن؛ «الحدیده» گورستان متجاوزان خواهد شد
حمله ائتلاف سعودی به بیمارستان «الحدیده» یمن؛ 52 نفر کشته شدند