ایران پرس- پارلمان عراق عصر روز سه شنبه «برهم صالح» سیاستمدار کُرد این کشور را به عنوان رییس جمهوری عراق، انتخاب کرد.

به گزارش پایگاه خبری الخلیج آنلاین، پس از آن که «فؤاد حسین» دیگر نامزد ریاست جمهوری عراق در دومین دور رای گیری پارلمان، از نامزدی برای این پست انصراف داد، «برهم صالح» به عنوان رییس جمهوری جدید عراق انتخاب شد.

«فؤاد حسین» در حالی از ادامه رقابت انتخاباتی انصراف داد که «محمد الحلبوسی» رییس مجلس عراق ضمن رد انصراف وی، حضور این نامزد انتخاباتی را در دور جدید رای گیری خواستار شد که در نهایت این رای گیری به شکست وی منجر شد.

صالح در دومین دور رای گیری پارلمان توانست از مجموع 329 رای، 186 رای و حسین نیز 20 رای به دست آورند.

بلافاصله پس از پایان رای گیری و شمارش آرای نمایندگان، رییس مجلس عراق «صالح» را پیروز انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد و پس از آن، «برهم صالح» به عنوان رییس جمهور عراق در پارلمان این کشور سوگند یاد کرد.

«صالح» در سخنرانی کوتاه خود در مقابل نمایندگان گفت: «به قانون اساسی عراق که به آن سوگند یاد کردم، پایبند خواهم بود و برای حفظ وحدت کشور، تلاش خواهم کرد.»

وی افزود، من رییس جمهور عراق خواهم بود و فقط رییس جمهور یک دسته و یا گروه خاصی نیستم. بر اساس نظام فدرال دموکراتیک عمل خواهم کرد.

بر اساس قانون اساسی عراق، نامزد ریاست جمهوری این کشور می بایست دو سوم مجموع آرا را از میان 329 نماینده در دور نخست رای گیری کسب کند.

اتحادیه میهنی کردستان عراق روز 19 سپتامبر 2018، برهم صالح را به عنوان گزینه خود برای پست ریاست جمهوری معرفی کرد؛ این مسأله افزایش مذاکرات و دیدار طرف های کُرد با مسوولان سیاسی در بغداد را درپی داشت.

این در شرایطی است که احزاب کُرد در رابطه با هریک از دو کاندیدای ریاست جمهوری (برهم صالح و فؤاد حسین)، محافظه کارانه برخورد کرده اند.

نامزدی برهم صالح برای پست ریاست جمهوری عراق، سبب تشدید اختلاف میان گروه های کُرد این کشور شده است.

به طور معمول و مطابق با  فرایند سهمیه بندی طایفه ای، قومی و نژادی در عراق که پس از اشغال این کشور در سال 2003 توسط آمریکا، برای پست های سیاسی عراق لحاظ شده و تاکنون نیز به آن عمل می شود، پست ریاست جمهوری این کشور به کُردها واگذار می شود.

روز 23 سپتامبر 2018، هیات صالح برای گفت وگو درباره تشکیل دولت آینده و معرفی نامزد ریاست جمهوری خود به عنوان جانشین «فؤاد معصوم» راهی بغداد شد.

با وجود توافق ضمنی میان دو حزب اصلی کردستان عراق پس از سال 2003 درباره واگذاری پست ریاست جمهوری به اتحادیه میهنی کردستان و ریاست منطقه کردستان عراق به حزب دموکرات، اما صحنه سیاسی این منطقه پس از بحران همه پرسی سال 2017 شاهد اختلافات و شکاف هایی بود که به این توافق ها پایان داد. این اختلافات در انتخابات اخیر پارلمانی این منطقه کاملا مشهود بود.

او کیست؟

صالح متولد سال 1960 در استان سلیمانیه و یکی از سیاستمداران سرشناس در منطقه کردستان است که از روابط گسترده محلی، منطقه ای و بین الملللی برخوردار است.

این سیاستمدار کُرد تاکنون دو بار پست ریاست منطقه کردستان عراق را برعهده گرفته است. «برهم» دارای مدرک کارشناسی ارشد در مهندسی عمران از دانشگاه «کاردیف» بریتانیا است. وی مدرک دکترای خود را در آمار و برنامه های کاربردی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه «لیورپول» اخذ کرده است.

«برهم» که با گروه های سیاسی عراق دارای روابطی گسترده است، مورد قبول بیشتر این گروه ها است و به گفته بسیاری از منابع آگاه، مورد تایید کشورهای منطقه ای و بین المللی است. با وجود آن که در دوره گذشته از اتحادیه میهنی کردستان عراق فاصله گرفت، اما بار دیگر به صف مسوولان این حزب بازگشت و توانست شانس نامزدی برای پست ریاست جمهوری عراق را به دست آورد.118/120

مترجم: سیده زهرا محب احمدی

بیشتر بخوانید:

برهم صالح سوگند یاد کرد/ رئیس جمهور جدید عراق: حامی عراق یکپارچه هستم

«برهم صالح: رئیس جمهور عراق شد

برهم صالح نامزد ریاست جمهوری عراق شد