ایران پرس- سختگیری واشنگتن در صدور روادید برای دانشجویان چینی رشته رباتیک، آمریکایی‌ها را دچار اختلاف‌نظر کرده است.

خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی به بررسی عواقب سختگیری آمریکایی‌ها در صدور روادید  برای  دانشجویان چینی رشته رباتیک پرداخته است.

این رسانه روس نوشت: واشنگتن در صدور روادید برای دانشجویان چینی به ویژه دانشجویان رشته رباتیک سختگیری می‌کند.

این مسئله سیاست‌مداران آمریکایی را دچار دو دستگی کرده است. برخی بر این باورند که دانشجویان چینی جاسوس هستند و برخی از آن‌ها، این جوانان چینی را «موتورهای تکنولوژی» کشور قلمداد می‌کنند.

جوانان چینی متهم هستند که اطلاعات و دستاوردهای شرکت‌های آمریکایی که دوره‌های آموزشی خود را در آن طی می‌کنند، به یغما می‌برند. همین اتهام احتمالا دانشجویان چینی در دانشگاه‌های آمریکایی را با مشکل روبه‌رو خواهد کرد.

صدور روادید برای دانشجویان چینی

در سال 2014 روادید اعطا شده به دانشجویان چینی از مهلت یک ساله به مهلت پنج ساله مبدل شد. اما هم اکنون این خطر وجود دارد که از مدت اجازه اقامت دانشجویان چینی کاسته شود. علاوه بر این بازگشت به سیستم قبلی یعنی صدور روادید به طور سالانه نیز مردود نیست.

«ایوان زوئی آنکو» محقق مرکز تحقیقات آسیا - پاسیفیک در دپارتمان خاور دور آکادمی علوم روسیه، در مصاحبه با اسپوتنیک خاطرنشان کرد: چنین تصمیمی می‌تواند به راه افتادن «جنگ روادید» بین چین و آمریکا را به دنبال داشته باشد.

مقامات چینی سیاست‌های سختگیرانه‌تری را درمورد صدور روادید حتی برای اتباع کشورهای دوست به ویژه کشورهای آسیای مرکزی که در گذشته در جمهوری‌های شوروی بوده‌اند، به اجرا می‌گذارند.

شاید چینی‌ها در مورد آمریکا و برای هزاران دانشجوی آمریکایی که در چین تحصیل می‌کنند و همین طور برای هزاران آمریکایی شاغل در این کشور، سختگیری‌های بیشتری را برای صدور روادید اعمال کنند.»

می‌توان پیش‌بینی کرد که اقدامات و تمهیدات آمریکا علیه چین برای مجازات این کشور، تبعات منفی و کاملا ملموسی برای آمریکایی‌ها درپی داشته باشد.

یک حقوقدان چینی به نام «فریدا یو» در نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال نوشت؛ کاخ سفید هنوز تصمیم خود را در خصوص رژیم صدور روادید قطعی نکرده است، اما پیچیده‌تر شدن روند صدور روادید برای دانشجویان چینی از هم اکنون احساس می‌شود.

به گفته «فریدا یو» در حال حاضر چینی‌های زیادی در آمریکا بی آن که هیچ توضیحی به آن‌ها داده شود، با رد درخواست روادیدشان مواجه شده‌اند. اگر مدت اعتبار روادیدهای اعطا شده به اتباع چین کاهش یابد، احتمال این که چینی‌ها بخواهند به تحصیل و یا کار در آمریکا ادامه دهند، بسیار ضعیف خواهد بود.

بین سال‌های 2016 و 2017، 350 هزار جوان چینی در دانشگاه‌های آمریکایی مشغول تحصیل بودند.

135/120

مترجم: علیرضا فراهانی

بیشتر بخوانید: 

 احتمال کشیده شدن جنگ اقتصادی آمریکا و چین به دادگاه

امریکا، چین و جنگ تعرفه‌ها/ تحلیل

مذاکرات تجاری آمریکا و چین درسایه مناقشه تعرفه‌ای/ تحلیل