پایگاه اینترنتی ایندیپندنت در گزارشی نوشت، یکی از دلایلی که عربستان سعودی توانسته از پیامدهای اعتراض بینالمللی به جنگی که در یمن به راه انداخته بگریزد این است که آمار کشتههای اعلام شده این جنگ بسیار کمتر از آمار واقعی است.
آمار کشتههای یمن معمولاً در یک دوره 3 سال و نیمه توسط سازمان ملل بیش از 10 هزار نفر اعلام میشود اما با توجه به شدت خشونت جنگ عربستان در یمن این آمار منطقی نیست.
«آندرا کربونی» که با یک گروه مستقل بین المللی وابسته به محافل دانشگاهی مشغول تحقیقاتی درباره جنگ یمن است، در این باره گفت «ما تعداد غیرنظامیان و نظامیانی که بین ژانویه 2016 تا اکتبر 2018 کشته شده اند را 56 هزار نفر تخمین زده ایم».
کربونی پیش بینی میکند پس از شمارش نهایی، آمار کشتهها از زمان مداخله عربستان در جنگ یمن به 70 هزار تا 80 هزار نفر برسد. یکی از مقامات سازمان ملل متحد اوایل سال 2017 تعداد تلفات غیرنظامیان را 10 هزار نفر اعلام کرد و این رقم از آن زمان ثابت مانده است!
اعلام این آمار غیر واقعی باعث شده عربستان سعودی و امارات که از سوی آمریکا، انگلیس و فرانسه حمایت میشوند، بتوانند به راحتی از انعکاس عمق جنایاتشان در یمن ممانعت کنند.
در این شرایط عربستان و امارات از ورود خبرنگاران و شاهدان بی طرف خارجی به یمن نیز جلوگیری می کنند و از اینرو اطلاعات بسیار کمی درباره تلفات واقعی این جنگ به جهان درز میکند.
آمریکا، بریتانیا و فرانسه سعی می کنند بر مداخله امارات و عربستان در یمن و فاجعهای که در این کشور رخ میدهد سرپوش بگذارند.
«مأرب الورد» در گزارشی در پایگاه قطری العرب نوشت: طبق اعلام سازمان ملل متحد، گرسنگی در یمن به یک بحران انسانی فراموش شده تبدیل شده که تامین کننده منافع ابرقدرت هایی است که برای به دست آوردن پول، به طرف های درگیر در این کشور سلاح می فروشند.
«دیوید میلیبند» ، رئیس کمیته بینالمللی «نجات» نیز چندی پیش گفت: برخی تلاش میکنند واقعیتهای یمن را مخفی نگه دارند.
با نگاهی به بحران یمن می توان نوعی انفعال جهانی و بی توجهی را به اشکال مختلف در برابر ابعاد گسترده جنایات عربستان مشاهده کرد.
در خصوص بحران یمن بسیاری از مجامع بین المللی تحت فشار دولت های غربی و سیاست های تطمیع و تهدید عربستان از ارائه گزارش های دقیق از جنایت هولناک عربستان در یمن عاجز بوده اند و هر کدام از این نهادها تنها به گوشه هایی از این جنایات اشاره داشته اند.
عربستان از بیم تشدید اعتراضات افکار عمومی و به کمک حامیانش و با ترفندهای مختلف درصدد بوده است که از آشکار شدن عمق جنایاتش در یمن جلوگیری کند.
ممانعت ها و کارشکنی های عربستان و حامیانش در مسیر فعالیت نهادهای مختلف بین المللی در یمن نیز عامل دیگری است که موجب شده است تا گزارش دقیقی از عمق فجایعی که عربستان در یمن مرتکب می شود منتشر نشود.
عملکرد ضعیف نهادهای بین المللی در قبال بحران یمن موجب شده است تا مقامات عربستانی با فراغ آسوده تری به جنایاتشان در یمن ادامه دهند.
اقدامات ظاهری سازمان ها و مجامع بین المللی عملا" پوششی برای جنایات عربستان در یمن بوده است. سازمان ملل و مجامع بین المللی که با سیاستهای نمایشی خود نتوانسته است مانع از تداوم جنایات عربستان در یمن شود اوج ناتوانی های خود را در برابر پول عربستان و قدرت سیاسی آمریکا و دولت های غربی نمایان کرده اند.
نویسنده: نجفی
117/112
وزیر بهداشت: سازمان ملل به داد کودکان یمن برسد
حملات جنگندههای متجاوز سعودی به یمن
العرب: بحران یمن؛ فاجعه انسانی فراموششده در جهان
آکسفام: در هر سه ساعت یک غیرنظامی در یمن کشته میشود
لوگرانسوار: نسلکشی عربستان در یمن زیر نظر آمریکا