سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه روند سازوکار کانال مالی اروپا «اس پی وی» (SPV) به خوبی پیش می رود؛ خاطرنشان کرد، برای عملیاتی شدن این سازوکار باید صبور بود.

به گزارش ایران پرس، «بهرام قاسمی» روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه در پاسخ به این سوال که آیا سازوکار مالی اروپا مشمول مرور زمان شده و در حال حاضر این فرآیند در چه مرحله ای است، اظهار داشت: این فرایند مشمول مرور زمان نشده و به خوبی پیش می‌رود.

سخنگو وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه ایران با اتحادیه اروپا و 1+4 در تماس دائم است، افزود: این نوع مکانیسم های جدید به ویژه در حوزه پولی و مالی، مکانیسم پیچیده‌ای بوده و تا حدی زمانبرهستند و وقتی قرار است ساز و کار جدیدی به کار گرفته شود، باید با دقت لازم کار شود؛ به خصوص این که ایران شرایط مشخصی را از گذشته مطرح کرده و باید این شرایط آماده می‌شد.

قاسمی در پاسخ به این سوال که انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا چقدر برای ایران اهمیت دارد نیز اظهار داشت، این موضوع حداقل در داخل آمریکا موضوع مهمی است و در مرحله نخست به خود آمریکایی‌ها مربوط است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد، صداهایی که از درون آمریکا شنیده می شود نشان دهنده این است که بخش‌هایی از جامعه آمریکا به خصوص نخبگان، فرهیختگان و گروه‌های مختلف اجتماعی نارضایتی زیادی به خصوص در حوزه سیاست خارجی از ترامپ دارند.

سخنگو وزارت خارجه کشورمان اضافه کرد: این که نهایتا این انتخابات چه نتیجه ای داشته باشد باید صبر کرد، فکر می کنم خیلی زود می توانیم از نتایج حاصله اطلاع یابیم.

قاسمی خاطرنشان کرد: ما با ایران ستیزی و ایران هراسی که توسط آمریکا دامن زده می شود، روبرو هستیم و امیدواریم تجارب گذشته موجب شود در آینده خردورزی به حاکمیت آمریکا بازگردد.

سخنگو وزارت خارجه کشورمان درباره ماجرای قتل خاشقجی هم اظهار داشت: صبر می کنیم تا پرونده کامل شود و سپس در این خصوص اظهار نظر می کنیم و فکر می کنم هنوز پرونده از سوی ترکیه در دست پیگیری است.

قاسمی درباره اظهار نظر اخیر «بعیدی نژاد» سفیر ایران در لندن مبنی بر ارائه مشاوره حقوقی سفارت ایران به کسانی که از شبکه ایران اینترنشنال خارج می شوند، نیز گفت: سیاست کلی ایران و وزارت امور خارجه این بوده که با تمام توان از تمامی اتباع ایرانی که خارج از کشور هستند، در صورت لزوم حمایت کند.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادامه داد: اگر در این مورد هم کسانی نیازمند کمک های بخش کنسولی وزارت امور خارجه و سفارت ما در لندن باشند، چنین امری انجام می شود و این از جمله وظایف ذاتی ما است.

قاسمی در ادامه در رابطه با بازگشت تحریم‌های آمریکا نیز گفت: تحریم‌های آمریکا موضوع جدیدی نیست و از بعد از انقلاب در حوزه‌های مختلف تحریم‌هایی وجود داشته است. فکر می‌کنم تحریم برای دولت آمریکا به صورت یک اعتیاد و عادت درآمده و ترک آن برای ترامپ سخت است.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادامه داد: این موضوع یک نوع خود تحریمی علیه خود ایالات متحده است، زیرا تمام معاهدات را زیر پا می‌گذارد و این امر نشان داد که واشنگتن نمی‌تواند با سازوکار‌های بین المللی کار کند و در انزوا قرار گرفته است که نشانه عجز و تنهایی آنها است. درواقع این تحریم‌ها سرآغازی برای انزوای بیشتر آمریکااست. همچنین باید بگویم این تحریم‌ها مربوط به آمریکاست نه شورای امنیت. ما با وحود تحریم شورای امنیت پیش رفت کرده ایم در نتیجه این کار آمریکا بی ثمر است.

سخنگو وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درمورد پیام سری عادل الجبیر به ایران نیز تصریح کرد: اطلاعات من چنین تماسی را تایید نمی‌کند و خبری را با این مضمون دریافت نکرده‌ام. سیاست‌های ما با همسایگان ثابت است و علاقه مندیم در جهت همزیستی مسالمت آمیز در جهت رفاه مردم منطقه تلاش بکنیم.

معافیت هشت کشور از تحریم‌های آمریکا برای خرید نفت از ایران سوال دیگری بود که قاسمی درمورد آن خاطرنشان کرد: اخبار گوناگونی در سطح رسانه‌ها در مورد دریافت فرصت و معافیت برای همکاری با ایران از آمریکا منتشر می‌شود؛ اما قضاوت قطعی و نهایی در مورد اینکه چقدر این اخبار اجرایی می‌شود زود است.اطلاعات ما مبنی بر این است که کشور‌های زیادی به دنبال یافتن راه‌هایی هستند تا همکاری خود را با ایران ادامه بدهند.

قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره میانجیگری عمران خان نخست وزیر پاکستان میان ایران و عربستان، اظهار داشت: سفر وزیر امور خارجه کشورمان به پاکستان که در رأس یک هیات سیاسی و نظامی صورت گرفت در ادامه تلاش های مستمر و بسیار جدی جمهوری اسلامی برای پیگیری سرنوشت مرزبانان ایرانی انجام شد و محور اصلی مذاکرات هم سرنوشت این مرزبانان بود.

وی افزود: ما با دولت پیشین پاکستان هم برای ایجاد مرزهای امن و مطمئن و پایان دادن به چنین اقداماتی تفاهماتی داشتیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: امیدوارم این گفت وگوها منجر به اتخاذ راهکارهای مشخص و آزادی تمام مرزبانان ما باشد که در اسارت تروریست‌ها هستند.

قاسمی خاطرنشان کرد: در کنار این موضوع، بحث روابط دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی هم مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت.

وی یادآور شد: موضع ما نسبت به همه همسایگان و کشورهای پیرامونی روشن است و ما حاضر نیستیم با هیچ کشوری در منطقه دارای مسئله و مشکل باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به بحران یمن، اظهار داشت: وضعیت یمن، وضعیت فاجعه باری است، به گونه ای که امروز مجامع بین المللی بیش از گذشته با ارائه آمارهای متعددی درباره فاجعه در این کشور، اظهار نظر می کنند.

قاسمی تصریح کرد: ما از هر اقدامی که از تجاوز جلوگیری کند و زمینه ساز آتش بس و بازگشت آرامش و گفت وگو میان گروه‌های یمنی و امدادرسانی به مردم شود، استقبال می‌کنیم و به هر گامی در این خصوص خیر مقدم می‌گوییم.

**روابط ایران و اروپا

قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره تلاش ها برای تخریب روابط ایران و اروپا، اظهار داشت: بعد از حوادثی که علیه جمهوری اسلامی ایران در یکی دو کشور اروپایی رقم زده شد، موضوع را پیگیری و با تمام توان اقدامات خود را برای مقابله با این موضوع که از کانون‌های مشخصی نشأت می‌گرفت، آغاز کردیم.

وی ادامه داد: در مورد دانمارک در همان روز نخست اقدامات لازم در کپنهاگ و تهران انجام شد و تماس ها بین دو طرف وجود داشت و دیروز هم تعدادی از روسای نمایندگی این کشورها به وزارت امور خارجه احضار شدند و آنچه باید به آنها گفته می شد، بیان شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی این نوع رفتارها را محکوم کرد و گفت: ما این اقدامات را بخشی از جنگ روانی و اقدامات خصمانه می‌دانیم که معاندین روابط ایران با اروپا پیگیری می‌کنند و تلاش دارند رابطه مطلوب دو طرف را دستخوش اختلافات کنند.

قاسمی با اشاره به مخالفت بسیاری از کشورها با رویکردهای ضد ایرانی آمریکا نیز گفت: بعد از مواضع جدید آمریکا خیلی از کشورها اعلام کردند که از آن تبعیت نمی کنند و آمریکا را سرزنش کردند و این را هم گفتند که به همکاری خود با ایران ادامه خواهند داد.

**شکست جنگ روانی آمریکا علیه ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: آمریکا با توجه به ناامیدی از تحریم‌های اقتصادی، سیاست جنگ روانی علیه جمهوری اسلامی ایران را دنبال می کند که آن هم با شکست مواجه خواهد شد و این بار هم سودی از این ماجرا نخواهد برد.

وی اضافه کرد: ما اطلاعات لازم را داریم و به اروپا هم اعلام کرده‌ایم که آماده همکاری و گفت وگو برای روشن شدن موضوع و اینکه این اتفاقات از چه کانون‌هایی ناشی می شود، هستیم.

قاسمی یادآورشد: با توجه به این رفتارها و تلاش کانون های مشخص برای تخریب روابط خارجی ایران به تمامی ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می کنند توصیه می کنیم با دقت و توجه ویژه از هرگونه تماس با افرادی که به عنوان نیروی امنیتی و دولتی ایران به آنها مراجعه می کنند، خودداری کنند و اگر هم به آنها مراجعه شد موضوع را سریعاً با سفارتخانه های ایران و یا در صورت لزوم به مقامات کشوری که در آنجا هستند، اطلاع دهند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: احساس می‌کنیم دشمن توطئه‌هایی را در این مسیر طراحی کرده و ایرانیان مقیم خارج باید با هوشیاری و توجه لازم به این مسئله توجه کنند تا این کانون‌ها نتوانند بهانه ای برای جنگ روانی علیه ایران داشته باشند.

قاسمی در پاسخ به چرایی عدم حضور ایران در نشست 4 جانبه استانبول نیز اظهار داشت: نشست‌های مختلفی حول مسائل متعدد برگزار می شود. قرار نیست ایران در هر نشستی مشارکت داشته باشد. ما از ابتدا در جریان این نشست قرار داشتیم و اطلاعات کافی را درباره آن از دو شریک خود در فرآیند آستانه دریافت کردیم و مشکلی در این خصوص نمی بینیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: درباره مسئله پیچیده ای مثل بحران سوریه ممکن است نشست‌های مختلفی برگزار شود، در عین حال هر گامی که بتواند منجر به تثبیت حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه شود می تواند بخشی از راهکارهای مورد قبول ما باشد.

**بحران یمن

قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره مهلت یک ماهه آمریکا برای تعیین تکلیف بحران یمن هم اظهار داشت: به نظر می‌رسد فاجعه یمن به نقاط حساسی رسیده است و این وضعیت نمی‌تواند استمرار داشته باشد.

قاسمی گفت: جامعه جهانی سازمان ملل و همسایگان باید برای پایان این فاجعه تلاش کنند و شاید گام نخست در این زمینه توقف تجاوز و بمباران و کشتار مردم این کشور است و بعد از آن گام‌های بعدی دنبال شود و در نهایت جهان بتواند این لکه ننگ را از دامن خود پاک کند.

117/110

قاسمی: ایران تمهیدات لازم را برای مقابله با تحریم های جدید آمریکا اندیشیده است

قاسمی: اتحادیه اروپا مراقب مشی تخریبی مخالفان روابطش با ایران باشد

قاسمی: آمریکا همواره هزینه‌های زیادی صرف جنگ روانی علیه ایران می‌کند+ ویدئو