یک دادگاه آلمان از شرکت مخابرات این کشور خواست؛ بدون واهمه از تحریم های واشنگتن، خطوط تلفن و اینترنت بانک‌های ایرانی مستقر در آلمان را راه‌اندازی کند.

به گزارش ایران پرس به نقل از شبکه تلویزیونی «دویچه‌وله»، دادگاه ایالتی هامبورگ آلمان، روز جمعه بعد از رسیدگی به شکایات‌ بانک‌های ایرانی مستقر در این شهر در حکمی اولیه به سود آنها رأی داد. 

این دادگاه از شرکت مخابرات آلمان خواست؛ خطوط تلفن و اینترنت بانک‌های ایرانی مستقر در این کشور را دوباره راه‌اندازی کند.

شرکت«تله‌کوم» آلمان اواسط نوامبر تلفن و اینترنت بانک‌های ایرانی را قطع کرده بود.

روزنامه «هاندلس‌بلات» دو هفته پیش گزارش داد، شرکت تله‌ کوم که بخشی از سهام آن متعلق به دولت آلمان است، با ارسال پیامی به بانک ملی از قطع دسترسی شعبه هامبورگ این بانک به اینترنت و تلفن خبر داده است.

بانک ملی جزو چند بانک ایرانی است که شامل تحریم‌های آمریکا علیه ایران شده است.

بعد از این اقدام، سفارت آمریکا در آلمان طی توئیتی با اشاره به قطع دسترسی شعبه هامبورگ بانک ملی ایران به خدمات اینترنتی و مخابراتی، از آن استقبال کرد.

وزارت خزانه‌ داری آمریکا 5 نوامبر، با هدف بازگرداندن تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه ضد ایران، بیش از 700 فرد و شرکت ایرانی را به فهرست تحریم‌ های خود افزود.

کشورهای اروپایی در تلاش برای مقابله با این تحریم ها و حفظ روابط تجاری خود با ایران هستند. 

«سوئیفت» دوشنبه 14 آبان همزمان با اعمال دور جدید تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران، دسترسی برخی از بانک‌های ایرانی به این سامانه بانکی بین المللی را تعلیق کرد.

مقر «سوئیفت»  که تراکنش‌های مالی جهانی را تسهیل می‌کند، در بلژیک قرار دارد اما اعضای هیئت مدیره آن را مدیران بانک‌های آمریکایی تشکیل می‌دهند.

کمیسیون اتحادیه اروپا اما با صدور بیانیه ای، تصمیم سوئیفت برای قطع دسترسی نهادهای ایرانی به این سامانه را «تأسف آور» خواند.

اقدام آمریکا در خروج از برجام و اعمال دوباره تحریم ها علیه ایران  با محکومیت گسترده  بین المللی مواجه شده است.

135/110

بیشتر بخوانید:

بانک مرکزی: قطع خدمات سوئیفت، خللی در فرایند تجارت خارجی ایران ایجاد نمی کند 

قطع ارتباط برخی بانک‌های ایرانی با سوئیفت

اظهار تاسف اتحادیه اروپا از تصمیم سوئیفت علیه ایران

تحریم بانک سپه ایران در آلمان

آمادگی بانکهای آلمانی برای تامین اعتبار پروژه های اقتصادی ایران