در دستورالعملی که «جیمزمتیس» امضاء کرده است، نحوه خروج حدود دو هزار نظامی آمریکایی در سوریه و زمان خروج آنان مشخص شده است. با این حال، جزئیات این عملیات در اختیار رسانه ها قرارنگرفته است.
نیروهای آمریکایی در جریان حملات شورشیان و تروریست ها علیه دولت سوریه به این کشور اعزام شدند تا ازگروه های ضد سوری حمایت کنند.
در طول سال هایی که نیروهای آمریکایی درسوریه حضور داشتند، بارها گزارش هایی از حمایت نظامی و لجستیکی آمریکا از شورشیان و تروریست ها ازجمله تروریست های همپیمان با داعش و حتی داعشی ها منتشرشده است.
ائتلاف غربی - عربی - عبری علیه دولت سوریه با وجود برخورداری ازحمایت های گسترده سیاسی، اقتصادی و نظامی نتوانست در نهایت بر نیروهای دولتی سوریه و متحدان منطقه ای و فرامنطقه ای دمشق فائق آید و تروریست ها را بر این کشورحاکم نماید.
البته مداخله آشکار آمریکا به نفع شورشیان و تروریست ها، لطمات سنگین سیاسی- حیثیتی به این کشور وارد کرد. ضمن این که ادامه هزینه های سرسام آور نظامی گری دولت آمریکا و لشگرکشی های مکرر از افغانستان تا عراق، سوریه، لیبی و یمن، بر خزانه دولت آمریکا فشارهای سنگینی وارد کرده و بر ضدیت با جنگ در بین شهروندان آمریکایی افزوده است.
با توجه به چنین فشارهایی درنهایت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا مجبور به اتخاذ تصمیم خروج نیروهای امریکایی از سوریه شد.
پیش بینی می شود شکست برنامه های آمریکایی ها در افغانستان نیز به خروج تمامی یا بخشی از نیروهای آمریکا در آن کشور بیانجامد.
برخی از جریان های سیاسی، شخصیت های حقیقی و حتی برخی از کشورها که ادامه سیاست های میلیتاریستی و مداخله جویانه آمریکا را منطبق بر منافع خود تعریف می کنند، انتقادات شدیدی را متوجه تصمیم خروج نظامیان آمریکا از سوریه کرده اند.
این افراد و گروه ها در تلاش هستند خروج نظامیان آمریکایی از سوریه را تهدیدی برای ثبات منطقه و زمینه قدرت یابی جریان های تروریستی از جمله داعش معرفی نمایند.
درحالی که لشگر کشی آمریکایی ها به منطقه درسال 1990 به بهانه آزادسازی کویت و سپس، حمله به عراق در سال 2003 برای سرنگونی صدام، منطقه خاورمیانه را جنگ و آشوب فرو برد و از دل این ناامنی ها، گروه های تروریستی همچون داعش ظهورکردند.
اکنون نیز تردیدی هایی در مورد اهداف و نیت واقعی دولت آمریکا برای خروج نظامیان این کشور از سوریه مطرح شده است.
برخی نشانه ها حکایت از آن دارد که ترامپ برای جلب رضایت حامیان داخلی خود، به شکل نمایشی، آرایش نظامی آمریکا در منطقه را تغییرخواهد داد و چه بسا در نهایت، گروه های منتفع از نظامی گری آمریکا موسوم به «سهامداران جنگ» ادامه راهبردهای مداخله جویانه در گوشه و کنار جهان را شدت بخشند.
به همین دلیل به گفته «لئونید اسلوتسکی» رئیس کمیته بین الملل دومای روسیه: اکنون نوبت آن است که آمریکایی ها حرف خود را در مورد خروج از سوریه درعمل ثابت کنند.139/118
نویسنده: امیرعلی ابولفتح
بیشتر بخوانید:
خروج نیروهای امریکایی از سوریه؛ از وعده تا عمل/ تحلیل
هدفگذاری امریکا برای بیثباتی سوریه/ تحلیل