ایران پرس- اسرائیل به طور همزمان سوریه و باریکه غزه را هدف حمله های خود قرار داد و عراق را نیز به حمله تهدید کرد.

اسرائیل روز گذشته اردوگاه «البریج» در باریکه غزه را هدف حمله قرار داد. همچنین اسرائیل در هفته جاری در چند نوبت به مناطق مختلف سوریه حمله کرد که اغلب موشک های اسرائیل توسط پدافند هوایی سوریه رهگیری و منهدم شد. در همین حال، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به مقام های عراقی اعلام کرد که اسرائیل قصد دارد برخی مناطق را در عراق حمله کند.

سوال این است که اهداف اسرائیل از تشدید آشوب سازی در منطقه خاورمیانه و علیه کشورهای عضو محور مقاومت چیست؟

نخستین دلیل اسرائیل این است که این رژیم طی 8 سال گذشته به اهداف خود در سوریه دست نیافته است. با وجود حمایت قدرتهای غربی و عربی و رژیم اسرائیل از گروههای تروریستی در سوریه، اما، با حمایت محور مقاومت از جمله جمهوری اسلامی ایران از نظام سوریه و مبارزه محور مقاومت با گروههای تروریستی، بشار اسد در قدرت باقی ماند، تمامیت ارضی سوریه حفظ شد و اکنون کشورهای عربی بتدریج در حال احیای روابط سیاسی با دمشق هستند که در تازه ترین مورد دولت اردن سطح روابط خود را با سوریه افزایش داده است.

این رخدادها نه تنها شکستی برای اسرائیل محسوب می شود بلکه در مقابل، پیروزی بزرگی برای محور مقاومت است که اسرائیل را دشمن اصلی خود می داند. از این رو، اسرائیل با حمله به سوریه و تهدید به حمله علیه عراق، سعی دارد زمینه تداوم تنش و درگیری را در کشورهای سوریه و عراق فراهم کند و  از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران را برای کاهش حمایت ها از عراق و سوریه تحت فشار قرار دهد و مجبور به کاهش حضور مستشاری در این کشورها کند.

بنابراین، نخستین هدف اسرائیل از اقدام های آشوب ساز، مقابله با جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه است. در همین راستا، پایگاه «میدل ایست فروم» در تحلیلی نوشت: «با فروکش کردن جنگ داخلی در سوریه، اسرائیل درصدد ایجاد میدان جنگ جدید در سوریه است.» اسرائیل با این اقدام سعی دارد مانع خروج آمریکا از سوریه شود.

دلیل دیگر این است که این حمله ها پس از تصمیم ترامپ مبنی بر خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه انجام می شود. در واقع، از یک سو، آمریکا با طرح خروج نظامیان خود از سوریه، دست اسرائیل را برای افزایش حمله ها به این کشور باز گذاشته است و از سوی دیگر، اسرائیل در صدد انتقال این پیام است که شکست در سوریه را نپذیرفته و از تحرکات جدید کشورهای عربی برای بازگشایی سفارت خود در سوریه نیز استقبال نمی کند.

سومین دلیل افزایش رفتارهای آشوب ساز اسرائیل مربوط به شکست های مکرر این رژیم از جبهه مقاومت طی یک دهه اخیر است. روزنامه الاخبار لبنان در این خصوص نوشت که: «افزایش رفتارهای جنگ طلبانه اسرائیل ناشی از هراس این رژیم از بازتاب منفی شکست هایی است که از زمان جنگ سال 2006 به بعد متحمل شده است. این شکست ها سبب شد مشخص شود که اسرائیل «عصای محکمی» در دست آمریکا در منطقه نیست.»

نکته پایانی این است که رژیم اسرائیل در شرایطی رفتارهای آشوب ساز خود را تشدید کرده است که کابینه نتانیاهو فروپاشید و این رژیم باید در آوریل آینده انتخابات زودهنگام برگزار کند. نتانیاهو سعی دارد از جنگ علیه سوریه، غزه و حتی عراق به عنوان ابزاری برای منحرف کردن افکار عمومی در سرزمین های اشغالی از پرونده فساد وی و همچنین به عنوان برگ برنده ای در انتخابات آینده استفاده کند، اما شرایط سیاسی و اقتصادی در سرزمین های اشغالی حاکی از این است که این ترفند نتانیاهو نتیجه مثبتی برای وی در انتخابات آینده نخواهد داشت. 113/118

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتربخوانید:

انهدام موشک‌های اسرائیلی به‌سمت فرودگاه دمشق

دفع حمله موشکی اسرائیل توسط پدافند هوایی سوریه

پیش‌بینی آینده‌ای تیره برای رژیم اسرائیل