به گزارش پارستودی؛ وزارت خارجه ایران روز سهشنبه در واکنش به مواضع اتحادیهاروپا با صدور بیانیهای اعلام کرد: اینستکس هرچه سریعتر بخصوص با اقدام دیرهنگام و ناکافی از سوی اروپا اجرایی شود، زیرا چگونگی اجرای تعهدات طرفهای اروپایی برجام میتواند ملاکی اساسی در تنظیم مناسبات آتی ایران با آنان باشد.
وزارت خارجه ایران طرح اتهاماتی مانند طراحی و یا اقدام تروریستی در اروپا را بیاساس عنوان و تاکید کرد: ایران بهعنوان بزرگترین قربانی حملات تروریستی و بهعنوان کشوری که در مبارزه با گروههای تروریستی همچون داعش پیشتاز بوده است، از اتحادیهاروپا انتظار دارد تا با نگاهی واقعبینانه و به دور از استانداردهای مرسوم دوگانه با آن برخورد کند.
وزارت خارجه ایران همچنین با تاکید بر اینکه فعالیتهای دفاعی ایران، صرفاً بازدارنده است، اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز در این زمینه با دیگر کشورها مذاکره نخواهد کرد.
وزارت خارجه در ادامه بیانیه خود با محکوم کردن هرگونه استفاده ابزاری و سیاسی از حقوقبشر ضد کشورهای مستقل تاکید کرد: در منطقهای که بحران اصلی آن رژیم صهیونیستی و جنایات ائتلاف سعودی در یمن است، موضعگیریهای اتحادیهاروپا ضد ایران، مردود است.
وزارت خارجه ایران به کشورهای اروپایی توصیه کرد تحت تاثیر جریانات و القائات عناصر مخالف صلح، ثبات و امنیت پایدار منطقه و توسعه روابط میان دولتها و ملتها قرار نگیرند.
بیانیه اتحادیهاروپا در حمایت از کانال ویژه تجارت با ایران با چاشنی ایرانهراسی
اتحادیهاروپا شامگاه دوشنبه در بیانیهای با وجود مخالفت با تصمیم آمریکا در زمینه برجام، با سایر ادعاهای این کشور ضد جمهوری اسلامی ایران همسو شد.
اروپا پنجشنبهشب گذشته پس از ماهها، رسما راهاندازی کانال ویژه تجارت با ایران موسوم به «اینستکس» (INSTEX) را اعلام کرد.
INSTEX مخفف Instrument in Support of Trade Exchanges به معنای «ابزار پشتیبان مبادلات تجاری» است.
«محمدجواد ظریف» وزیر خارچه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه پس از شرکت در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درجمع خبرنگاران گفت: اقدام اروپاییها برای ایجاد یک ساز و کار مالی و تبادلات تجاری با ایران دیرهنگام بود و باید بسیار زودتر انجام میشد که به علت فشارهای آمریکا، به طول انجامید.
وزیر خارجه، با بیان اینکه اروپاییها باید زودتر اقدامات تعهدی خود را آغاز کنند، افزود: ایران به تمام تعهداتش درچارچوب برجام عمل کرده است اما اروپاییها به تعهدات خود عمل نکرده و جبران خسارت خروج آمریکا را نیز انجام ندادهاند.
گروه ویژه اقدام مالی FATF
گروه ویژه اقدام مالی FATF یک سازمان بیندولتی است که در سال 1989 با ابتکار گروه جی- 7 با توجه به سیاستهای توسعه برای مبارزه با پولشویی تأسیس شده است. این سازمان در سال 2001 به عمل در مبارزه با تأمین مالی تروریسم گسترش یافت.
لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم CFT بهعنوان یکی از لوایح چهارگانه مربوط به گروه ویژه اقدام مالی FATF است.
این مصوبه در صورت تایید از سوی شورای نگهبان، به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه میدهد؛ کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (مصوب 9 دسامبر 1999 مجمع عمومی سازمان ملل متحد) مشتمل بر یک مقدمه، 28 ماده و یک پیوست را البته با شروطی مورد پذیرش قرار دهد.
در کنوانسیونهای بینالمللی، کشورها میتوانند حق شرط و تحفظ داشته باشند که این امر برای لایحه CFT در نظر گرفته شده است.
116/120
بیشتر بخوانید:
ظریف: ایران برای مبادلات مالی منتظر اروپا نمی ماند
قاسمی: ایران خواهان اجرای کامل تعهدات برجامی اروپا درکوتاهترین زمان است