عبدالله عبدالله در گفت وگو با خبرنگاران در اردن گفت: با شکست گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه، اعضای این گروه تکفیری از طریق مرزهای پاکستان وارد افغانستان شده و به یک تهدید بزرگ امنیتی در این کشور تبدیل شده اند.
عبدالله عبدالله خاطرنشان کرد، داعش در افغانستان کودکان را تحت آموزش افکار افراطی قرار داده و از آنها برای انجام فعالیتهای تروریستی در این کشور استفاده میکند.
اخیرا گزارشهایی درباره آغاز دوباره فعالیت این گروه تروریستی در ننگرهار و کنر که از ولایتهای هم مرز با پاکستان محسوب میشود منتشر شده است.
اظهارات رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان درباره ورود داعش از پاکستان به خاک آن کشور در چارچوب رویکردی است که همواره مقامات کابل درباره منشاء تروریسم در افغانستان آن را مطرح کرده اند.
این موضع عبدالله اگرچه جدید نیست و در گذشته مواضع مشابهی از سوی مقامات افغانستان درباره نقش حمایتی پاکستان از تروریسم مطرح شده است اما اظهارات رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان در بحبوجه جنجال در خصوص اظهارات اخیر "عمران خان" نخست وزیر پاکستان می تواند پیام خاصی برای اسلام آباد باشد.
اظهارات جنجالی عمران خان درباره نقش دولت افغانستان در به بن بست کشاندن گفت وگوهای صلح با طالبان و لزوم تشکیل دولت موقت برای خروج از این بن بست با واکنش تند کابل مواجه شده است.
"محمد سرور دانش" معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان در مراسم سالگرد عقب نشینی ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی از افغانستان گفت؛ تشکیل دولت موقت در افغانستان به معنی بازگشت به صفر است و تمام دستاوردهای 18 ساله این کشور را از بین می برد.
در چارچوب این واکنش ها، وزارت خارجه افغانستان در اعتراض به اظهارات نخست وزیر پاکستان درباره تشکیل دولت موقت، کاردار سفارت این کشور در کابل را احضارکرد.
با تند شدن این واکنش ها، مقامات اسلام آباد درصدد تصحیح اظهارات عمران خان برآمدند.
علاوه بر سخنگوی وزارت خارجه پاکستان حتی عمران خان خود نیز در راستای دلجویی از مقامات افغانستان گفت: موضع وی تنها در چارچوب یک مشورت برادرانه بوده است.
اظهارات عبدالله درباره ورود داعش از خاک پاکستان به افغانستان و موضع اخیر ارگ ریاست جمهوری این کشور درخصوص لزوم دریافت تضمین از اسلام آباد توسط آمریکا برای عدم مداخله در روند مذاکرات صلح افغانستان نشان می دهد که دولت کابل موضعی که عمران خان آن را مشورت برادرانه خوانده است را نپذیرفته است.
با توجه به آنکه پیش از اظهارنظر "عمران خان" درباره تشکیل دولت موقت در افغانستان و تاثیر آن بر گشایش در روند صلح این کشور، طرح آن در رسانه ها در چارچوب انتشار محورهای گفت وگوی نماینده ویژه آمریکا و گروه طالبان در دور پنج مذاکرات در قطر با اعتراض شدید دولت و شماری از گروه های سیاسی افغان مواجه شده بود، طرح مجدد آن از سوی نخست وزیر پاکستان ناشیانه ارزیابی شد.
به نظر می رسد دولت پاکستان که دچار تنشی تاریخی با افغانستان است باید در راستای اثبات ادعای خود برای کمک به روند صلح در افغانستان مبتنی بر احترام به حاکمیت ملی این کشور، از ورود به مباحثی که حساسیت ویژه ای درباره آن در افغانستان وجود دارد، خود داری کند.
نویسنده:محمدرضا عسگری
135/117
بیشتر بخوانید :
عبدالله عبدالله: داعش تهدیدی برای امنیت افغانستان است
افغانستان سفیر خود را از پاکستان فراخواند
انتقاد نخست وزیر پاکستان از دولت افغانستان برای به بن بست کشیدن مذاکرات صلح/ تحلیل