امروز (سه‌شنبه) دهم اردیبهشت 1398، سالروز اخراج استعمارگران پرتغالی از آب‌هاى جنوبى ایران، روز ملی خلیج فارس است.

به گزارش ایران پرس، خلیج فارس، آبراهی است که در امتداد دریای عمان و در میان ایران و شبه جزیره عربستان قرار دارد؛ نام تاریخی این خلیج در زبان‌های مختلف، «خلیج فارس» یا «دریای پارس» بوده ‌است.

خلیج فارس به عنوان یک شاهراه مهم دریایی، همواره موقعیت برجسته سیاسی داشته است و به عنوان معبر مبادله کالا و تجارت شرق و غرب، عرصه رقابت و کشمکش‌های قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است.

‏این خلیج، جزئی از چهار دریای مشهوری است که به اعتقاد یونانیان کهن همگی از یک اقیانوس بزرگ به وسعتی معادل همه آب‌های جهان سرچشمه می‌گیرد و تمامی مردم در مناطق مختلف جهان این ‏پهنه آبی را با نام پارس می‌شناختند.‏

همچنین، خلیج فارس به عنوان مهمترین گذرگاه نفتی جهان با تمدن ایران، پیوندی ناگسستنی دارد و از جمله نام‌هایی ‏به شمار می‌رود که از گذشته تاکنون در اسناد، مکاتبه‌ها و قراردادهای میان اقوام و ملت‌های دور و ‏نزدیک استفاده می‌شد.‏

برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در سال‌های اخیر با تحریک استعمار غرب به دنبال تحریف نام خلیج فارس هستند؛ این در حالی است که نام خلیج فارس از گذشته‌های دور به همین عنوان بوده است.

روز ملی خلیج فارس، روز غیرت ملی ایرانیان است که همواره برای دفاع از این آب و خاک آماده هستند و به هیچ بیگانه‌ای اجازه نخواهند داد که به این منطقه دست‌درازی کند.

سردار امام قلی خان در این روز (21 آوریل 1622میلادی) موفق شد به 117 سال تسلط پرتغالی ها بر سواحل جنوبی کشورمان پایان دهد.

این روز در سال 1384 به نام روز ملی خلیج فارس نامگذاری شد.

142/117

بیشتر بخوانید: 

ظریف: خلیج فارس رگ حیاتی و جریان زندگی ماست