به گزارش روز شنبه ایران پرس، سفارت ایران در حساب توییتری خود نوشت: برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح، نمادی سنتی از مشارکت مردم افغانستان در تصمیمگیری پیرامون موضوعات مهم و نشانهای از ندای صلحخواهی مردم این کشور است.
پیش از این نیز «سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به آغاز نشست «لویه جرگه صلح» در کابل اعلام کرده بود: جمهوری اسلامی ایران از هر روند و گفتوگویی که به نفع صلح، ثبات و امنیت پایدار در افغانستان باشد، استقبال میکند.
لویه جرگۀ مشورتی افغانستان، پس از پنج روز جلسه در خصوص سازوکار صلح با طالبان، پیش از ظهر دیروز جمعه با صدور قطعنامهای به کار خود پایان داد.
در این قطعنامه 23 مادهای، از طالبان خواسته شد با توجه به خساراتی که جنگ به کشور و مردم افغانستان تحمیل کرده است، ضمن آتشبس، در سازندگی کشور مشارکت کنند.
لزوم تهیه جدول زمانی برای خروج نظامیان خارجی از افغانستان، پیوستن طالبان به روند صلح و پایان دادن به جنگ و خشونت و آتش بس در ماه مبارک رمضان از مهمترین محورهای این قطعنامه است.
گروه طالبان پیش از این با صدور اطلاعیهای ضمن به رسمیت نشناختن لویه جرگه صلح، به شخصیتهای افغانستان توصیه کرده بود که در این جرگه شرکت نکنند. 142/118
بیشتر بخوانید:
گزارش: در میان تدابیر شدید امنیتی؛ آغاز نشست لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان
درخواست لویه جرگه از طالبان: به جنگ در افغانستان پایان دهید
برگزاری نشست "لویه جرگه" در غیاب برخی از چهره های مطرح افغانستان/تحلیل