به گزارش ایران پرس اعضای شورای همکاری خلیج فارس در این بیانیه، جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در امور کشورهای منطقه متهم کردند.
اعضای شورای همکاری خلیج فارس در این بیانیه همچنین از اقدامات دولت آمریکا علیه ایران تقدیر کردند.
در بیانیه پایانی نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در مکه، حمله اخیر ارتش و کمیته های مردمی یمن به تأسیسات حیاتی شرکت ملی نفت عربستان "آرامکو" در "ریاض" پایتخت و "یَنبُع" غرب این کشور نیز محکوم شده است.
محکومیت شلیک موشک های بالستیک ارتش و کمیته های مردمی یمن به سمت عربستان که براساس این بیانیه از 225 موشک فراتر رفته است از دیگر بندهای این بیانیه بود.
اعضای شورای همکاری خلیج فارس هدف قرارگرفتن چهار فروند کشتی تجاری در بندر "فجیره" امارات از جمله یک نفتکش اماراتی، دو نفتکش سعودی و یک نفتکش نروژی را هم محکوم و تاکید کردند این اقدام، امنیت کشتیرانی در این منطقه حیاتی را در معرض خطر قرار می دهد و بر صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی و ثبات بازار نفت تاثیر می گذارد.
افزایش هماهنگی با آمریکا و تقویت همکاری میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با واشنگتن در چارچوب شراکت استراتژیک میان دو طرف از دیگر بندهای بیانیه پایانی این نشست بود.
تاکید بر اصرار کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در برقراری امنیت و صلح در منطقه و توسعه جهانی و ثبات بازار نفت و محکومیت آنچه تهدیدهای ایران نسبت به دریانوردی و انتقال نفت خوانده شده و درخواست از جامعه جهانی برای عمل به وظیفه خود در تامین امنیت کشتیرانی از دیگر بندهای بیانیه پایانی این نشست بود.
تکرار اتهامات نخ نما علیه جمهوری اسلامی ایران در این نشست در حالی صورت گرفت که "محمد جواد ظریف" وزیر خارجه کشورمان یکشنبه گذشته در کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه عراق در بغداد گفت: جمهوری اسلامی خواستار ایجاد روابط متوازن با همسایگان خود در خلیج فارس است و به همین منظور پیشنهاد امضای یک پیمان عدم تجاوز به این کشورها را داده است.
بخش اعظمی از دولتهای منطقه و جهان خواستار حفظ ثبات و آرامش و جلوگیری از ناامنی فراگیر در خلیج فارس هستند. اجرایی شدن این پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران میتواند باب کاربرد مذاکره و دیپلماسی در حل اختلافات کنونی میان کشورهای منطقه را باز کند.
در همین رابطه، جمهوری اسلامی بارها اتهامات مطرح شده از سوی برخی رژیم های دست نشانده مانند عربستان را به شدت رد و مواضع کشورمان را به طور قاطع تبیین کرده است. «جمهوری اسلامی ایران اتهامات وارده را مردود دانسته و ابراز امیدواری کرده است این نشستها موجب تقویت وحدت امت اسلامی گردد. ایران همچنین همواره خواستار تمرکز این کشورها بر موضوع اصلی و دارای اولویت جهان اسلام یعنی مساله فلسطین بوده است.»
117
شورای همکاری خلیج فارس، رویکردهای واگرایانه در قبال ایران / تحلیل
قاسمی: شورای همکاری خلیج فارس تحت تاثیر سیاستهای مخرب برخی اعضاست
همکاری و یکپارچگی، عنصر نایاب شورای همکاری خلیج فارس/تحلیل