براساس گزارش نظام رتبه‌بندی "سایمگو" (Scimago) در حوزه تولیدات و انتشار مقالات علمی در سال ۲۰۱۸، ایران در مقام نخست کشورهای آسیای غربی قرار گرفته است.

به گزارش ایران پرس، براساس داده‌های سایمگو، دانشمندان ایرانی در سال ۲۰۱۸، شصت هزار و ۲۶۸ مقاله در علوم مختلف ارائه و منتشر کرده‌اند که از این تعداد ۵۴ هزار و ۹۱۵ مقاله قابل استناد بوده است. 

ترکیه با یک اختلاف تقریباً ۱۵ هزار مقاله‌ای در جایگاه دوم نظام رتبه‌بندی سایمگو قرار گرفته و دانشمندان این کشور با تولید و ارائه ۴۵ هزار و ۵۸۲ مقاله که ۳۹ هزار و ۸۴۷ عدد آن قابل استناد بوده، حائز مقام دوم شده‌اند. 

عربستان سعودی، مصر، عراق، امارات متحده عربی، اردن، قطر، لبنان، عمان، کویت، بحرین، یمن و سوریه به ترتیب بعد از ایران و ترکیه در جدول سایمگو جای گرفته‌اند. 

در یک بررسی کلی‌تر میان ۱۵۵ کشور جهان، ایران جایگاه شانزدهم جهان را به خود اختصاص داده است؛ تولیدات علمی آمریکا، چین و انگلیس صدرنشین این نظام رتبه‌بندی است که جایگاه نخست تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند. 

سایمگو یکی از جدیدترین و جامع‌ترین نظام‌های رتبه‌بندی پژوهشی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهش‌محور در جهان است. 

نظام رتبه‌بندی سایمگو

نظام رتبه‌بندی سایمگو توسط یک گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا اداره می‌شود که بر اساس تعداد مقالات علمی مؤسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس، آنها را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

116

بیشتر بخوانید:

ایران؛ جایگاه نخست اثرگذاری علمی در غرب آسیا

گزارش: دستاوردهای 40ساله انقلاب در زمینه علمی

پاسخ ایران به تحریم‌ها؛ پیشتازی در عرصه‌های علمی/ تحلیل

نظام رتبه‌بندی سایمگو