به گزارش ایران پرس، کاخ سفید در بخشی از بیانیه بی اساس خود در واکنش به تصمیم ایران در افزایش غنی سازی اورانیوم مدعی شده است که "شکی نیست پیش از این توافق (برجام) هم ایران در این باره در حال نقض تعهدات بود."
محمدجواد ظریف در حساب توئیتری خود با اشاره به این بخش بیانیه کاخ سفید نوشته است: «جدی؟»
در بیانیه روز دوشنبه کاخ سفید آمده است: "ایران امروز به افزایش غنی سازی اورانیوم اقدام کرد."
واشنگتن در این بیانیه مدعی شده است: "این ایراد توافق هستهای است که به ایران اجازه غنی سازی در هر سطحی را میدهد."
کاخ سفید که ناقض اصلی برجام و قطعنامه شورای امنیت است با تکرار ادعاهای بی اساس افزود: "شکی نیست پیش از این توافق هم ایران در این باره در حال نقض تعهدات بود."
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به بدعهدی اروپایی ها در اجرای تعهدات برجامی خود اعلام کرد که ایران براساس بند 36 توافق هسته ای از مرز 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده عبور کرده اما این اقدام به معنی نقض برجام نیست.
وزیر خارجه ایران همچنین دوشنبه شب با انتشار مطلبی در فضای مجازی تاکید کرد که افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده ایران طبق "برنامه جامع اقدام مشترک" (برجام) است.
محمد جواد ظریف با تشریح روند استفاده ایران از حقوق خود در توافق برجام طبق بند 36 گفت: این بند نشانگر این است که با خروج یکجانبه آمریکا از برجام، ایران می تواند برای افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده اقدام کند.
در همین حال «کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده ایران نزد سازمان های بین المللی مستقر در وین روز دوشنبه با اشاره به 15 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره پایبندی ایران به برجام تأکید کرد: ورود ایران به مذاکرات هستهای و پیوستن به توافق برجام، همراه با حسن نیت بوده و در این راستا، به طور کامل و جامع به اجرای تعهداتش پایبند بوده است.
116
بیشتر بخوانید:
عبور ایران از مرز غنیسازی 300 کیلوگرم اورانیوم، گامی تازه در پاسخ به بدعهدی اروپاییها/ تحلیل
مخالفت آمریکا با اصل غنی سازی هسته ای ایران
واکنش ها به افزایش اورانیوم غنی شده از سوی ایران