ایران پرس- "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا از زمانی که روی کار آمده، رویه برکناری، اخراج و یا استعفای اجباری مقامات دولت و کاخ سفید را در پیش گرفته است.

در عین حال برخی مقامات نیز به دلیل اعتراض به سیاست های ترامپ از سمت های خود کنار رفته اند که از مهمترین آنها می توان به اخراج "رکس تیلرسون" وزیر خارجه و استعفای اجباری "جیمز متیس" وزیر دفاع سابق دولت ترامپ اشاره کرد.

با این حال سریال کناره گیری و اخراج مقامات ارشد آمریکایی ادامه دارد.

در این راستا "دان کوتس" Dan Coats  مدیر اطلاعات ملی آمریکا Director of National Intelligence در چند روز آینده از مقام خود کناره گیری خواهد کرد. کوتس از مارس 2017 در این سمت فعالیت می‌کند. ترامپ بامداد دوشنبه 29 ژوئیه خبر کناره گیری "دان کوتس" و نامزدی "جان راتکلیف" John Ratcliffe  را برای جانشینی وی تایید کرد.

ترامپ در پیامی توییتری نوشت: "جان راتکلیف" عضو   جمهوریخواه مجلس نمایندگان ایالت تگزاس به عنوان مدیر جدید اطلاعات آمریکا نامزد شده است. کار "دان کوتس" در پست مدیر اطلاعات ملی 15 اوت به پایان می رسد و من بسیار خشنودم که اعلام کنم "راتکلیف" نامزد آتی مدیر اطلاعات آمریکا خواهد شد.

"راتکلیف" عضو کنونی کمیته قضایی مجلس نمایندگان و یکی از طرفداران سرسخت ترامپ و مخالف جدی فعالیت های "رابرت مولر" بازپرس پرونده انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 است.

رئیس جمهور آمریکا در حالی خبر تغییر مدیر اطلاعات ملی را اعلام کرد که روزنامه نیویورک تایمز قبل از آن نوشت: به دنبال نارضایی نهادهای اطلاعاتی آمریکا از عملکرد دولت ترامپ، مدیر اطلاعات ملی آمریکا در روزهای آتی کناره گیری خود را اعلام خواهد کرد.

دان کوتس به داشتن موضع سرسختانه‌ علیه روسیه مشهور است. با این حال وی در مورد ایران و کره شمالی دیدگاه متفاوتی با ترامپ دارد.

کوتس در ژانویه 2019 در نشست کنگره نمایندگان آمریکا گفت: غیرمحتمل است که کره شمالی از سلاح‌های هسته‌ای خود دست بکشد. کوتس همچنین  معتقد به ضرورت تداوم برجام است. این در حالی است که ترامپ سرسخت ترین مخالف برجام به شمار می رود و از هیچ کاری برای نابودی آن خودداری نکرده است.

کناره گیری "کوتس" نشان می دهد ترامپ که به خودبینی و استبداد رای معروف است، تحمل آرا و نگرش های مخالف را ندارد و به دلیل موقعیت رسمی برتر خود به عنوان رئیس جمهور آمریکا، مقاماتی را که با وی همفکر نیستند کنار می گذارد.

به نحوی که تاکنون بیش از 60 نفر از مقامات دولت ترامپ اخراج شده و یا استعفا کرده اند. بدین ترتیب دوره ریاست جمهوری ترامپ به دلیل این روند کم سابقه، برای همیشه در ذهن آمریکایی‌ها باقی خواهد ماند.

ترامپ سرعت بی سابقه‌ای در به کارگیری مقامات و سپس اخراج آنها دارد و گاه دورۀ فعالیت برخی کارکنان او در کاخ سفید، تنها به چند روز خلاصه شده است. افزون بر این آمد و رفت‌های اجباری، شمار قابل توجه استعفاها را نیز بایستی افزود.

 مقامات آمریکایی که یکی پس از دیگری کنار می روند و حاضر نیستند با ترامپ کار کنند، اگرچه در زبان، از وی تعریف و تمجید هم می کنند، اما در واقع اعتقادی به دیدگاه ها و اقدامات ترامپ ندارند.

در عین حال  عملکرد ترامپ باعث شده است تا سیاستمداران و مقامات ارشد سابق و کنونی آمریکا و حتی قانون گذاران آمریکایی به بی پروایی ترامپ در سوء استفاده از قدرت و برخورد و حذف مخالفانش بیش از پیش پی ببرند و خواهان برخورد با وی شوند.

"جرالد نادلر" Jerrold Nadler  رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا در این زمینه گفت: با توجه به این که دونالد ترامپ  رئیس جمهور این کشور،  بارها قوانین آمریکا را نقض کرده است، می توان وی را مجرم شناخت.

نویسنده: میرطاهر

117

سرپرست وزارت دفاع آمریکا هم استعفا کرد

استعفایی دیگر در دولت ترامپ، "سارا سندرز" کاخ سفید را ترک می‌‌کند

دومینوی استعفا و تعلیق از کار در دولت آمریکا