نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه به منظور بررسی طرح آمریکایی - صهیونیستی «معامله قرن» امروز (شنبه) در قاهره پایتخت مصر برگزار شد.

به گزارش ایران پرس، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب با بیان اینکه این نشست در راستای اعلام همبستگی با مردم فلسطین برگزار می شود، گفت: زمان اعلام طرح معامله قرن دارای ابهامات و سوال برانگیز است.  

احمد ابوالغیط افزود: فلسطین، تنها مسأله فلسطینی ها نیست؛ بلکه مسأله تمامی جهان عرب است. 

«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در این نشست با بیان اینکه ملت‌ها در همه جا در حال قیام برای اعتراض به این طرح شوم هستند، گفت: جهان این ظلم را نخواهد پذیرفت و در کنار مردم فلسطین خواهد ماند.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در ادامه با اعلام قطع تمامی روابط از جمله روابط امنیتی فلسطین با آمریکا و اسرائیل، افزود: به آمریکا و اسرائیل ابلاغ کردم که دیگر هیچ ارتباطی حتی امنیتی با آن‌ها وجود نخواهد داشت و رژیم اسرائیل باید مسئولیت خود را به عنوان یک حکومت اشغالگر بپذیرد.

«محمد علی الحکیم» وزیر خارجه عراق، هم در نشست فوق العاده کشور‌های عضو اتحادیه عرب درباره طرح آمریکایی معامله قرن ضمن تاکید بر لزوم حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس گفت: آنچه که معامله قرن خوانده می‌شود، به دنبال تحمیل سیاست موجود است.

حکیم سپس از همه اعضای اتحادیه عرب خواست تا از فلسطینی‌ها در تعیین سرنوشتشان حمایت کنند.

همچنین رئیس پارلمان لبنان در این نشست با هشدار درباره تبعات خطرناک این طرح نژادپرستانه برای کشورهای عربی به ویژه اردن، لبنان و مصر گفت: مقاومت تنها گزینه برای مقابله با معامله قرن است.

«نبیه بری» افزود، معامله قرن دعوتی آشکار برای از بین بردن مسأله فلسطین است که تأثیرات آن در درجه اول متوجه اردن می‌شود و این کشور را با خطر موجودیتی تهدید می‌کند.

بری تصریح کرد: معامله قرن لبنان را با بحران اسکان دائمی آوارگان فلسطینی روبرو می‌کند و مصر نیز ناچار است بخشی از اراضی خود را برای اسکان دائمی واگذار کند.

رئیس پارلمان لبنان خاطرنشان کرد، تمام آزادگان در جهان عرب و اسلام به ویژه ملت فلسطین باید برای مقابله با این طرح، وحدت ملی خود را بازیابند و مقاومت تنها گزینه برای آزادسازی سرزمین فلسطین است. 

 وزیر امور خارجه اردن نیز در نشست فوق العاده اتحادیه عرب در خصوص طرح آمریکایی معامله قرن درباره اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی در راستای اجرای این طرح هشدار داد.

«ایمن الصفدی» گفت: ساخت و گسترش شهرک‌ها و الحاق سرزمین فلسطین، نقض قوانین بین‌المللی است.

الصفدی همچنین با هشدار درباره اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی افزود، باید کار جدی جهت پایان دادن به اشغالگری آغاز شود. 

اردن از جمله کشورهای عربی است که از طرح نژادپرستانه معامله قرن تاثیر می پذیرد.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه همراه با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید از طرح آمریکایی «معامله قرن» رونمایی کرد.

به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، واگذاری 30 درصد از کرانه باختری به اسرائیل، مخالفت با بازگشت آوارگان فلسطینی به کشورشان و خلع سلاح کامل فلسطین از مهمترین مفاد این طرح ننگین است.

مردم کشورهای مختلف روز گذشته (جمعه) با برگزاری تظاهرات، مخالفت خود را با این طرح نژادپرستانه اعلام کردند.

116

بیشتر بخوانید:

شیخ عیسی قاسم: "معامله قرن"، معامله ذلت، ننگ و خیانت است

حجت الاسلام حاج‌علی‌اکبری: طرح "معامله قرن" یک خواب آشفته بی تعبیر است

ترور و معامله قرن؛ عامل افزایش انزجار از آمریکا در غرب آسیا/ تحلیل